Bemutatkozik az Advanced Forum

Hojtsy Gábor képe

A Drupal.hu fórumaiban is sokszor megpróbáltuk elmondani, hogy azok számára, akik esetleg elégedetlenek a Drupal beépített fórum megoldásával (ami valljuk be nem vetekszik a fórum célszoftverek képességeivel), inkább a Drupal alapú fórum kiegészítőkkel való felruházását tudjuk ajánlani, nem pedig egy külső fórum integrálását. Hiszen a kiegészítésekkel lehetővé válik az egységes felhasználó kezelés, azonos megjelenés készítése az oldalaknak, könnyebb blog, képgaléria, stb. bővítés a későbbiekben.

El kell ismerni, hogy bár a flatforum kiegészítő lehetővé tette a (sokak számára) ismertebb formátumú "lapos" fórumok készítését, nem volt egyszerű a telepítése. Nos, Michelle Cox vette a feladatot, és elkészítette az Advanced Forum modult, ami leginkább egy ragasztó modulnak mondható. A flatforum utódjának szánt modul a Drupal fórumait különböző kiegészítőket összekapcsolva versenybe állítja a célszoftverekkel is. A modul egyelőre még fejlesztés alatt áll, de már elérhető egy demó webhelye, wiki oldala és letölthető kipróbálásra.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Hojtsy Gábor képe

Szintén Michelle keze nyomán megjelent az Advanced Profile: http://shellmultimedia.com/blog/introducing-advanced-profile Érdemes rávetni egy pillantást.