Feltöltés nem megy open_basedir korlát miatt

Anonymous képe

A magyar nyelvi állomány, de más uploadkor is hibaüzenetet ad vissza a szerver:

warning: fopen(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpvTtFJe) is not within the allowed path(s): (/export/home/vizicserkesz/:/usr/share/pear/) in /export/home/vizicserkesz/www/includes/locale.inc on line 273.

warning: fopen(/tmp/phpvTtFJe): failed to open stream: Operation not permitted in /export/home/vizicserkesz/www/includes/locale.inc on line 273.

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /export/home/vizicserkesz/www/includes/common.inc:384) in /export/home/vizicserkesz/www/includes/common.inc on line 192.

ill.

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /export/home/vizicserkesz/www/modules/image/image.module on line 315.

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /export/home/vizicserkesz/www/includes/common.inc:384) in /export/home/vizicserkesz/www/includes/common.inc on line 192.

tudnátok esetleg segíteni, hogy hollehet és mi okozhatja a hibát?

köszi!

zoli

Hojtsy Gábor képe

A telepítési tippeket lenne jó ötlet elolvasni, nem véletlenül írtuk le. A magyar nyelvi fájlokra jó lesz. Különben a fájl feltöltésnek normálisan mennie kellene, open_basedir korlát nem kellene, hogy zavarja (nem menne igyenes tárhelyen sem).

0
0
Anonymous képe

én is ezeket a hibaüzeneteket kapom a magyar .po felrakásakor, pedig egy az egyben a leírtak szerint jártam el.
mi lehet a baj?
- mindenhol 777 a jogosultság
- a PHP beállítások is a drupal.org-on ismertetettek szerintiek

előre is kösz,
dani

0
0
Hojtsy Gábor képe

Melyik leírtak szerint cselekszel? Például az ingyenes szerverek telepítési tippjeihez mit szólsz?

Ps. ha az érdekeltek mozdítanák magukat arra, hogy ez a hiba javításra kerüljön, akkor már nem lenne benne a 4.7-ben ez a probléma, de legtöbben sajnos csak panaszkodni tudnak, cselekedni képtelenek...

0
0
Anonymous képe

Erre fókuszálj!

"File(/tmp/phpvTtFJe) is not within the allowed path(s):"

Ez azt mondja, hogy a /tmp könyvtár nincs benne az engedélyezett útvonalakban. Kérdezheted a rendszer üzemeltetőjét, hogy van-e temp könyvtár, ahova az átmeneti fájlokat teheted, vagy leveszed a / jelet és létrehozol a webgyökérben egy tmp könyvtárat amire adsz 777 jogot. Persze megbízhatóbb, ha az egész elérési utat tudod.
(egy info.php amiben az van, hogy phpinfo(); sok mindent elárul neked!)

0
0
yaanno képe

Ez hasznos infó, csak éppen lehet hogy ismétlődni fog a probléma - a tmp könyvtárakat néha "kisajátítja" magának a szerver, így ajánlatos lehet egy önálló, a web rooton kívül elhelyezett könyvtár létrehozása; a Drupal számára pedig tökmindegy miképp hívják ezt a könyvtárat, lehet az pl. 'temp_files' vagy egyéb.

0
0
Roland képe

Sziasztok!

Nemreg telepitettem ultrawebre egy drupal motor-t, gyakorlatilag minden problemamentesen ment, azonban az altalanos beallitasoknal hiaba irom at a weblap nevet illetve e-mail cimet, stb-t azok a default ertekekre allnak vissza.
A settings-nel amugy a kovetkezo uzenet fogad:

* warning: mkdir(): open_basedir restriction in effect. File(/mnt/ultraweb/a/al/alkoholnelkul) is not within the allowed path(s): (/mnt/ultraweb/a/al/alkoholnelkul/) in /mnt/ultraweb/a/al/alkoholnelkul/includes/file.inc on line 91.
* ?/mnt/ultraweb/a/al/alkoholnelkul? könyvtár nem létezik.

a file.inc 91-es sora:

if (($mode & FILE_CREATE_DIRECTORY) && @mkdir($directory)) {

A feltoltes resze mukodik a files mappaba, gyakorlatilag minden jo, kiveve a fent vazolt problemat, de gyanitom hogy osszefugg a hibauzenettel :S
Tovabba, nalam a sminknel a sajat logo megjelenitese se mukodik.

Megkoszonnem, ha lenne valakinek otlete mi lehet a gond az esetemben!

Udvozlettel: Roland

u.i.: Kozben eszembejutott meg egy kerdes. A kezdolapon levo "elsődleges hivatkozások szerkesztése" link hol allithato be hogy ne latszodjon mindenki szamara; egyszeruen sehol nem lattam erre vonatkozo beallitast, bar az is lehet, hogy csak elkerulte a figyelmem.

0
0
Roland képe

Idokozben megoldodott a problemam, egy tmp konyvtarat hoztam letre a serveren valamint az ideiglenes file-ok szamara levo eleresi utat ez szerint modositanom kellett. Most mar tokeletes minden!

0
0
Anonymous képe

Nos ez a hibaüzenet:

Warning: Unknown: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/var/www/html/kozpontikavehaz/) in Unknown on line 0

Warning: File upload error - unable to create a temporary file in Unknown on line 0

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent in /var/www/html/kozpontikavehaz/includes/bootstrap.inc on line 811

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /var/www/html/kozpontikavehaz/includes/bootstrap.inc on line 488

Itt éppen egy képet akartam feltölteni egy galériába, de ez a tünet, ha bármit fel akarok tölteni.

A tmp helyett files/atmenet nevu könyvtárat állítottam be 777 -es attribbal. Sajnos nincs több ötletem.

(Drupal 5.1)

0
0
pp képe

Én ilyen esetben biztos a szolgáltatót kérdezném meg. Ingyenes szolgáltatónál pedig a gyakran ismételt kérdéseket olvasnám el.

A files/atmenet esetén nem megy? mi a hibaüzenet? ugyan ez?

0
0
Anonymous képe

A szolgáltató fizetős. A hibauzenet a jelenlegi beallitasokkal van. Nekem is fura, hogy a tmp-re hivatkozik a hibaüzenet, pedig nem is az van megadva.

0
0
pp képe

Így nehéz bármit is mondani. A drupal a move_uploaded_file függvényt használja alapból, ezzel nem lehet probléma. Nincs fent valami modul? mivel töltöd fel a képeket? minden feltöltésre ezt csinálja?(pl upload)

pp

0
0
Anonymous képe

Mindenre, még ha nyelvi file-t akarok importálni, akkor is.

0
0