Felhasználó által választható smink

Joee képe

Szeretnék kétféle sminket előállítani D9-en. Egy világos hátterűt és egy sötét hátterűt. Szeretném ha az olvasó átállíthatná egy kattintással ezt a beállítást a felületen a világos vagy a sötét színűre, igényeinek megfelelően. Van erre valami modul vagy meg lehet-e oldani valahogy?

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Balu Ertl képe

Lehet, kipróbálnám, hogy hozzáadok a felhasználó entitáshoz egy ezen modul által definiált theme_field_type mezőt, így a felhasználó ki tud választani egyet a webhelyen telepített sminkek közül.

Ezután az alábbi kettő valamelyikével megnézni, hogy lehet-e szabályt írni a mező értéke alapján?

0
0
Joee képe

A Theme field egy fejlesztés alatt álló modul és nem is települ. Látszólag igen, de mégsem. A másik kettő pedig nem erre való. Nekem csak annyi kellene, hogy a fejléchez tennék egy gombot vagy CheckBoxot és azzal az olvasó át tudná állítani a szöveg háttérszínét fehérről sötétre a betűszínt pedig feketéről világosra. Ha megint rákattint akkor vissza. Persze ha valaki rákattint akkor ez csak nála okozzon változást, de a többi olvasónál ne! Így a smink átkapcsolása nem jó módszer, mert az minden olvasóra vonatkozna.

0
0
HF leon képe

Felhasználói választás esetén Javascript, (localStorage, vagy süti), css.

Ha csak operációs rendszer szintjén szeretnél sötét módot, akkor csupán css-el is megoldható: @media (prefers-color-scheme: dark){}

Persze egy mezőt is rendelhetsz a felhasználókhoz és az alapján is megoldható, így akár a Drupal-on belül eltárolva a beállítást.

Amelyik módszer jobban tetszik eltárolod a beállított értéket és ez alapján hozzáfűzöl néhány plusz css tulajdonságot, vagy éppen nem, ha a beállítás fals.

2
0
Joee képe

Igen. Közben én is eljutottam gondolatban addig, hogy felhasználói oldalon egyénileg kell kezelni javascripttel és sütiben letárolni az állapotválasztást a felhasználónál. Csak gondoltam, hátha van erre egy modul és nem nekem kell azt megírni. Keresgettem is ilyent, de valahogy nem találtam megfelelőt ami működőképes és pontosan erre való. Köszönöm.

0
0
Balu Ertl képe

„Így a smink átkapcsolása nem jó módszer, mert az minden olvasóra vonatkozna.”

Én nem arra gondoltam, hogy bármelyik felhasználó globálisan állítaná a webhely sminkjét, hanem természetesen mindenki magának. Ezt meg lehet oldani BE oldalról, de ahogy HF Leon is írja, ilyen minimális vizuális módosítást bőven elég FE oldalon lekezelni szerintem is.

1
0
Joee képe

Azt a mondatot nem a te szavaidhoz írtam, hanem úgy értettem, hogy javítom vele a saját nyitó posztomban levő soraimat, mert ott kétféle sminkről írtam. Közben rájöttem, hogy a két különböző smink állítása az egész lap kinézetét módosítaná mindenki számára. Ami nem jó ötlet.

0
0
vikicica22 képe

Szerintem neked ez a modul kell:
Style Switcher

1
0
Joee képe

Igen. Ilyenre gondoltam. Nagyon jó. Kipróbáltam és működik. Azt teszi amire szükségem van. Keresgéltem én is a modulok között, de ez valahogy nem jött elő.
Nagyon köszönöm a segítségedet. Boldog névnapot kívánok!

1
0