Felbontás függő page.html.twig a drupal 8 vagy 9-ben

szalas képe

Sziasztok!

Hogyan tudnám azt megoldani, hogy pl. 720px alatti felbontásban az oldal ne az alapértelmezett page.html.twig fájt használja, hanem az általam módosítottat.
Köszönöm.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Pandelon képe

szerintem sminkben lehet ezt megoldani, ott el tudod tüntetni a nem kívánt elemeket. Ha twiget írsz az nem 5.x verzió hanem 8 vagy 9...

0
0
szalas képe

Szia!

Igen, a 9-es verzióban szeretném a feladatot megoldani. A css sajnos nekem nem jó, mert minden meg kell, hogy jelenjen csak más sorrendben. Ezért gondoltam, hogy csak betöltetek egy másik page.html.twig fájlt. Csak azt nem tudom, hogy hogyan.
Azért köszi a válaszod.

0
0
bszabo28 képe

Sorrendet tudod változtatni css-el is, pl: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_Flexible_Box_Layout...

User agent-ből ki lehet tippelni, hogy milyen eszköz használja az oldalt, de ez nem egy bevett megoldás:
http://detectmobilebrowsers.com/

0
0
Balu Ertl képe

Nem egyértelmű, hogy csak tévedésből soroltad a kérdésed 5.x alá, ha közben Twig-sablont említesz benne?

A kliens viewportjának méretéről vajmi keveset tud a backend, ahol időben korábban kerül kiválasztásra az alkalmazandó sminksablon, és csak ezután derül ki, hogy mekkora a viewport.

Nem lehetetlen, léteznek erre JS-libek talán, amik meghívódásukkor visszaküldik a backendnek, hogy mennyi az annyi, de ez a HTTP protokoll elvi felépítése miatt azt az oldalbetöltést már nem befolyásolhatja, legfeljebb a következő oldalmegtekintéskor tudsz másik sminksablont választatni a kapott infó alapján. De munkás, tudtommal nem ez az elterjedt iparági best-practice, kérdés, neked megéri-e ebbe az irányba elindulnod?

Helyette én is azt javaslom, amit Pandelon írt: legyen olyan a DOM layoutod, CSS-ed, hogy kül. méretű viewportokon is jól alkalmazkodik ugyanaz a sminkfájl.

Esetleg köztes áthidaló megoldásként csinálhatsz egy külön kisképernyőre oőtimalizált sminket párhuzamosan a normál mellé, de ilyenkor is szükséged lesz BE-oldalon az infóra (pl. „m.” aldomén alapján vagy a user fiókjában tárolt preferenciája alapján), hogy mikor melyik sminket, ezáltal melyik sablonfájlt használja az oldal előállításakor.

0
0