Felbontástól független kép

kispi92 képe

Szeretnék egy képet elhelyezni az oldalam felső részére, csak azt nem tudom megoldani hogy ez a kép valahogy elfogadhatóan passzoljon legalább 1-2 különböző felbontásra beállított képernyőn. Lehetséges ez egyáltalán, vagy hiábavaló próbálkozás? :) Továbbá még egy css kérdés: miként lehet egy képet középre igazítani valamely "blokkon" belül mint például az oldal fejlécében...?

---------------------------------------------
A témát lezártam.

pp

Drupal verzió: 
Fórum: 
sgabe képe

ezek abszolút nem Drupallal kapcsolatos kérdések

0
0
kispi92 képe

de azért nem tudnál mégis segíteni rajtam?! ;) Sehogyan sem boldogulok ezzel a részével... pedig egy kicsit azért értek a css-hez. :(

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

dj képe

én is értek a css-hez, de ha elakadok itt mindig találok segítséget: http://www.standardsmode.hu/

0
0

Üdv!
Dudás József

kispi92 képe

kicsi konkrét segítség is! ;D Amúgy próbáltam keresgélni ezen a weboldalon (tökjó kis oldal!) választ a kérdésemre, de nem igazán leltem ilyenre. És igaz, hogy ez a fórum egy kimondottan Drupalos weboldalkészítésre specializálódott fórum, de azért szerintem nem csak én egyedül lennék így, mert valószínűleg mások is szeretnének majd valamilyen képet az (amúgy drupal) oldaluk tetejére - ahelyett hogy üresen hagynák azt - és akkor ők is ugyanebbe a problémába fognak ütközni. (Hacsak nem kenik-vágják mellette még a CSS programozást is!)

Egyszóval ki segítene Nekem ebben?? ;P

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

pp képe

http://weblabor.hu tedd fel itt a kérdésedet.

pp
(lehet az a baj, hogy nincs olyan, hogy CSS programozás)

0
0
kispi92 képe

tudom én hogy nincs olyan, de valahogy ki kellett fejeznem magamat.... :P

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

aboros képe

0
0

-
clear: both;

kispi92 képe

Hogy a google keresővel miért könnyebb megtalálni a megoldást egy adott speciális problémára, mint megkérdezni egy webes fórumon azokat, akik ehhez minden bizonnyal jobban értenek nálam???

Vagyis ha a te "gondolat menetedet" akarnám követni, akkor ebben az esetben az okos Google számítása szerint ennyi találat közül kéne kiszemeznem a nekem való megoldást (kábé olyan mint tűt a szénakazalban....) lásd az alábbi sort:

A(z) "basic css tutorial" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 279.000 találatból)

:D

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

nevergone képe

Azért, mert látszik, hogy lövésed sincs a CSS-hez, ehhez viszont az kell... szóval a fenti linken találsz leírásokat dögivel, szépen tanulmányozd át őket. :)

0
0
kispi92 képe

Én azt hiszem, hogy ehhez 10 élet is kevés lenne!!! :S

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

nevergone képe

Nyilván a megoldást nem 185.456. oldalon fogod meglelni, bőven elég lesz alaposan (!) átolvasnod az első két oldalon listázott honlapokat.

0
0
kispi92 képe

ezzel: hogy nem tudok angolul. Akkor erre meg biztos azt mondanád: üssem fel googleben azt a kifejezést, hogy 'learn english books' aztán csak hajrá!? 8)))

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

nevergone képe

Akkor neked ezt ajánlom, illetve hogy fáradj át más, kifejezetten ezzel foglalkozó oldalakra, mert a kérdésednek semmi köze sincs a Drupalhoz!
Köszönöm.

0
0
sgabe képe

úgy csinálsz, mintha mi is az ujjunkból szoptunk volna ki mindent és ezért te is ezt szeretnéd, de sajnos ki kell vennem a szelet a vitorládból: mi is megtanultunk angolul, mi is hosszú órákon át szemezgettük a google találati listáit, mi is heteket-hónapokat töltöttünk dokumentációk és egyéb szakirodalom olvasásával, elvégeztünk ilyen-olyan iskolát stb. és tesszük ezt a mai napig is

ha ezt te mind meg akarod spórolni, most szólok: nem fog menni!

az általad feltett kérdés egyrészt - mint már írtam - nem ide illik, másrészt olyan általános, amire nem lehet egy-két mondatban válaszolni, tehát vagy megtanulod mi fán terem a CSS és ezzel magával jön majd a technika, amivel meg tudod oldani a problémádat vagy a munkaközvetítőben meghirdeted és megoldja helyetted valaki, aki rászánta az időt, hogy elsajátítsa a szükséges ismereteket

tanuláshoz ott van az ajánlott weblabor, vagy a google és vannak magyar segédletek is, keress rá a témára magyarul, de pár ezer forintért remek könyveket is találhatsz, én például a következőt tudnám ajánlani: Virginia Debolt: HTML és CSS - Webszerkesztés stílusosan, szerintem ez egy remek könyv az alapokról és megéri az árát

kieg: meg se kell venni, könyvtárból is kikölcsönözhető

0
0
kispi92 képe

"mi is megtanultunk angolul, mi is hosszú órákon át szemezgettük a google találati listáit, mi is heteket-hónapokat töltöttünk dokumentációk és egyéb szakirodalom olvasásával, elvégeztünk ilyen-olyan iskolát stb. és tesszük ezt a mai napig is..."

Na és ha tényleg mindezeken átrágtátok magatokat, akkor ez már azt jelenti, hogy nektek semmi más "dolgotok" nincs itt, mint az ominózus idetévedt amatőröknek megmutatni a google linkjét??? :S

(na jó, ez így talán egy kicsit erős lesz...)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

aboros képe

nincs új a nap alatt alapon a problémád igen nagy eséllyel már felmerült másokban is, akik közzétették a megoldást egyrészt, másrészt meg ugye azt nem gondolod, hogy a drupal.hu fórumain kellene _nekünk_ megtanítani neked a css alapjat? (költői kérdés nem kell válaszolni)

az angol nyelvre és a keresésre is illik amit még mondani akarok. ha ebben a szakmában profi akarsz lenni, mindkettőben elég jónak kell lenned. ha nem tudsz angolul, íratkozz be egy tanfolyamra igen gyorsan. angol nélkül semmi esélyed.

a keresés is külön "tudomány", el kell sajátítani, hogy megtaláljad a kérdéseidre a választ. a nyolc válasz alatt amit ide produkáltál, ha tudnál rendesen keresni már hússzor megtaláltad volna a választ a kérdésedre! gondolkodj el ezen. vagy ne.

és türelemmel éljél, mert a türelmetlenség stresszt okoz, az meg "no one's ide of have fun" ;)

0
0

-
clear: both;

kispi92 képe

hogy nem igazán lesz ínyetekre az akadékoskodásom. ;) Mellesleg ezzel párhuzamosan a másik (css-es) fórumban már közel 6 órája próbáljuk kibogozni a rejtély megoldásához vezető igen RÖGÖS ösvényt... eleddig még csak félsikerrel!!! :o

Történetesen azt, hogy a box_grey stíluslap logoját mi a fészkesért nem lehet oldalközépre igazítani??? :S

(Ami a kritikáitok velem kapcsolatos részét illeti - az igazság az hogy én csak egy kis Amatőr Drupal Felhasználó vagyok, valóban igen gyenge html- és css-alaptudással de ennél nem is szándékozom s nem is tervezem komolyabb "szakmai" tudással fölvértezni magamat. Rám ragad, ami rám ragad ezen közben... :D)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

aboros képe

ahol megnézem, firebug, inspec, rámutatok, megfigyelem, bumm megírom, akkor jónéhány leütést megspórolhattunk volna.

még jó, hogy isten nem öl leütésenként is kiscicákat.

0
0

-
clear: both;

sgabe képe

[...] ennél nem is szándékozom s nem is tervezem komolyabb "szakmai" tudással fölvértezni magamat. Rám ragad, ami rám ragad ezen közben... :D

Erről írtam fentebb...

0
0
pp képe

Az iránymutatást megadtuk szerintem a témát zárjuk le.

pp

0
0
sgabe képe

zárjátok le PP

0
0
breki képe

A kérdés túl egyszerű, csak mindenki a bonyolult megoldást keresi mögötte :)
Ajánlom ezt az oldalt: http://drupal.org/node/267393
Amúgy az email címemet tudod. :)

0
0
kispi92 képe

...ha inkább itt megadnád a helyes instrukciókat, hogy miként lehet egy fejlécben lévő Logót középre igazítani a drupal-sminkben? ;)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

kispi92 képe

valahára kiötlöttük a másik topikon, megszületett az eredmény. :)

Mi lenne, ha néha még gondolkoznék is egy kicsit... ez a fene nagy "felhasználóbarát" felület már engem is túlkényeztetett úgy látszik! (a megoldás: header img-nek 100% szélesség kell)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...