Elfeledett jelszó

valekaa képe

Szervusztok.
Ezen leírás alapján – remélem nem ír badarságokat – épp kedvenc elfoglaltságomnak a ckeditor telepítésének hódoltam, ami általában sikertelen, amikor valamely akciómat követően (talán akkor, amikor a settings.php fájl jogait megváltoztattam, hogy belepiszkálhassak) kilépett a drupal admin felület és rettenetes szégyen bár, de nem tudtam visszalépni, mert úgy tűnik elfeledtem a jelszavam. Drupal 7-em van, bonyolításként postgresql adatbázissal, aminek kezeléséhez annyira nem értek.
A gyakran ismételt kérdésekben láttam, hogy van erről egy téma, de nincsen kidolgozva egyik sem az én szintemen, ami elég alacsonyka, a részletesen bemutatott Schmidt technika pedig nem élő hivatkozás, ezért fordulok hozzátok, mint rutinos drupalosokhoz.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
valekaa képe

A jelszó emlékeztető nem működik. Hiába küldetek egy saját címemre jelszóemlékeztetőt, nem kapok e-mailt.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Két dolgot érdemes külön választani.

  1. Ha a levélküldés maga nem megy, erről visszajelzést kell kapnod. Pl. a Kapcsolat űrlapnál is.
  2. Ha nincs hibaüzenet, jó eséllyel spam mappában köt ki a levél, érdemes megnézni.
0
0

Nagy Gusztáv

valekaa képe

Hű. Nem nyugtattál meg. Kipróbáltam a honlapon keresztüli levélküldést is, semmi nyoma. Se szemét mappákban, se beérkező, se elküldött leveleknél sem a feladó sem a kapó postafiókban. A rendszer sem küld semmit. De a honlap szépen látszik.
Azután, hogy a honlapon lévő kapcsolati űrlapnál a küldésre nyomok, szépen ugrik a főoldalra, mintha mi sem történt volna. Nem ír semmit arra vonatkozóan, hogy elküldte (mondjuk valószínűleg el sem küldi).
Nem értem mi lehet. Nagyobb a baj mint gondoltam. De ennyire nem gondolnám, hogy belekavartam a rendszerbe. A levélküldés működött korábban. Azt hiszem contact modul.

0
0
valekaa képe

Nem lehet, hogy csak az admin oldal nem hozzáférhető? A jelszó pedig az általam korábban is használt, most is emlékekből újra próbált? Amit azóta az automatikus jelszóküldés, ami nem küld és nem értesít levélben megváltoztatott azóta? Erről az oldalról lenne szó, ha ezt szabad.

0
0
Balu Ertl képe

„ha ezt szabad”

Minden a szövegkörnyezettől függ :) Itt nem reklámcéllal linkelted, hanem egy adott hiba elhárításához kérsz segítséget. A megadott valentinkalyha․hu/honlap/drupal/drupal-7.38/ linkre én "500 Internal Server Error"-t kapok, ami arra enged következtetni, hogy nem a Drupallal van gondod, hanem egy szinttel mélyebben, a webszerver környékén kell keresgélned a hiba okát.

0
0
Balu Ertl képe

Valamint nagyban segítheti a hiba felderítését, ha csökkented a mostani mappaszerkezet bonyolultságát. Bár elvileg működhet bármely szintről, de gyakorlatban érdemes minél egyszerűbben megoldani, mert magadnak segítesz vele a jövőben.

Miért rakod 3 szinttel lejjebb a Drupal kezdőkönyvtárát? Nem lehetne inkább rögtön a valentinkalyha․hu/honlap könyvtárból indítani az index.php-t?

0
0
valekaa képe

Hű. Nem jön be másik gépről? Na, most elvesztettem végképp a fonalat. Ez egyelőre ennek a honlapnak a drupalosított változata szeretne lenni egykoron, azért raktam háttérbe. Simán csak úgy ahogy van átmásolok minden file-t közvetlenül a /honlap könyvtár alá, akkor átköltözik?
Zargassam ezek szerint a webszolgáltatót?
Elnézést. Nagyon nem mozgok otthonosan a témában.
Ha nálam bejön az oldal, akkor másnál hogyhogy nem… Lehet, hogy tulajdonképpen be lennék jelentkezve? Csak az admin oldal krepált bé?

0
0
valekaa képe

Azt figyeltem meg, hogy

– a belépési mezőben a főoldalon ha beírom a feltételezett eddigi jelszavam, (amivel az a baj, hogy nem tudok meggyőződni róla, hogy jó-e, mert nem lép be), akkor látszólag újratölti az oldalt, de nem ír ki semmilyen hibaüzenetet, a cím is marad a korábbi. Hiba nélkül megjelenik ismét a főoldal, csak az adminisztrációs felület nem jelenik meg. Ha tudatosan „rossz” jelszót vagy felhasználót írok, akkor megjelenik felül piros keretben a klasszikus üzenet: Ismeretlen felhasználó vagy hibás jelszó. Új jelszó igénylése

– ugyanezt teszem a /user címen, akkor „jó” felhasználó jelszópáros beírásakor ez az üzenet jelenik meg: „Hozzáférés megtagadva Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez.” Rontott jelszónál, ugyanazon a webcímen ismét ez: „Ismeretlen felhasználó vagy hibás jelszó. Új jelszó igénylése”

Gyanús, hogy mégis jól emlékszem én a jelszóra, csak valamilyen hozzáférési gondom lett. Talán akkor amikor az oldalt a módosított chmod-ú settings.php-vel frissítettem? De hogyan lehet ezt kiverni a fejéből- Az eredeti jogosultsági állapotot visszaállítottam, a ckeditor mappáját – amivel a helyzet rosszra fordultakor foglalatoskodtam– is átneveztem, hogy ne zavarjon be.

0
0
zedclans képe

Csak egy tipp, a settings.php-ban a cookie_domain rész megfelelően bevan állítva?

0
0
valekaa képe

Nagyon köszönöm. Lottózzál, ha ilyen jók a tippeid.
visszaállítottam a /sites/default/settings.php-ben $cookie_domain = 'localhost';-ra az általad gyanított sort, és így már szépen hasít. Be tudok lépni mint régen. Köszönöm szépen a segítségteket! Eléggé izgultam, hogy mi lehet. Ezek szerint a jelszót mégsem feledtem el.
E-mailt éppen nem lehet küldeni a contact modullal, de ez más gond.
Akkor most próbálhatom a ckeditor telepítését is újult erővel. Sosem lesz vége…

0
0