Egyedi regisztrációs procedúra

kredenc képe

Sziasztok! Adott egy oldal, melynek egy része csak egy adott felhasználói csoport által érhető el. Ez a része már működik (Ariesnek hála :)). E csoportba a regisztrációt viszont nem a default drupal eljárással akarom végeztetni. A következő a kívánalom:
- a regisztráláshoz egy űrlapon ki kell tölteni név, cégnév, felhasználói név cím, telefonszám, e-mail cím adatokat.
- ezt beküldve az arra felkent admin megkapja az űrlapot, utánajár a dolognak (ellenőrzi, hogy tényleg egy cégről van-e szó), majd ha minden rendben, engedélyezi a továbbiakat, ekkor zajlik le tulajdonképpen a normál regisztráció, tehát megkapja az illető a jelszót, erről értesítést, és 'élesítheti magát' a rendszerben.

A kérdésem az, hogy mindezt hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani? 5.2-t használok, saját sminkkel. Template.php szerkesztése? CCK? Webform? Más modul? Fejlesztés? Nézegettem a drupal.org 'user management' moduljait, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy jó-e az nekem, amit találtam Elég, ha rávezettek a helyes útra, megpróbálok aztán boldogulni :).

Illyés Edit képe

A User settings oldalon (admin/user/settings) be lehet állítani, ha adminisztrátori jóváhagyás szükséges a regisztráció aktiválásához.

0
0
kredenc képe

...ez, mindenesetre köszönöm szépen a gyors választ, és rendben is lenne (bár a fórumon olvastam, hogy a visszaigazolással többeknek gondja van). Ámbátor hozzáteszem, kipróbáltam és ezzel két gondom van: egyrészt a regisztráció beküldése után semmi "látványos" nem történik, azaz az oldalon marad a regisztrációs űrlap, üres mezőkkel (ilyenkor korlátlan számban lehet új felhasználót felvinni?). Ehelyett én a regisztráció beküldése után valami barátságos üzenetet szeretnék látni a képernyőn ('köszönjük, vettük, értesítjük'), és mondjuk egy linket vissza a főoldalra. Másrészt erről az eseményről valahogy értesíteni kellene az admint, mert most csak az admin/user/user lapon látom, hogy van egy zárolt koma, akit engedélyeznem kell, és hát ez félmegoldás.

És még akkor ott van az első gondom: az extra mezők. Azt hogy? Valahogy a system/user modult egészítsem ki velük? Mert ugye a zárolt (függő) regisztráció aktiválása előtt látni kellene a user által felvitt plusz információkat is (cégnév, telefon, etcetera), mielőtt rászabadítanám a premium contentre a jóembert :).

0
0
Illyés Edit képe

Szánj egy kis időt (pár nap) arra, hogy bekapcsolod az összes alapmodult, végigkattintgatsz mindent és megnézed a lehetőségeket, kipróbálsz mindent.

Aztán ha valamit nem találsz az alapcsomagban, lehet keresni (keresődoboz jobbra fent, vagy Drupal.org, vagy Google).

Ha még így sem találsz megoldást, akkor lehet kérdezni itt a fórumon. (Megsúgom, a problémáid egy részét megoldja az alapcsomag, a többit egyszerű kereséssel megtalálod.)

0
0
kredenc képe

Mindezekkel tisztában vagyok, a gondom az, hogy szívességből, mínusz idő alatt kellene összehoznom egy oldalt. Nem ezzel keresem a kenyerem, és napi 30 órára lenne szükségem, hogy minden melómat letudjam. A Drupal azért tűnt szimpatikusnak, mert elég egyszerűen össze lehetett belőle rakni egy alap céges oldalt, pár statikus lappal. Ez az egyetlen dolog, amit jelenleg nem tudok megoldani. Tegnap este tíztől ma hajnali ötig olvasgattam a fórumokat, használtam a keresődobozokat (igen, ismerem ezek kezelését, sőt az advanced search funkciót is tudom önállóan használni), a kézikönyvet, végigolvastam a magyar fordítást, a tippekkel együtt, megnéztem a 'tanár úr kérem' oktatását. Én nem is olyanokat kérdeztem itt, hogy hogyan rakok ki egy tartalmat, vagy a TinyMCE miért nem sárga alapon fekete. Gondoltam, ha rutinos embereket megkérdezek itt, azok három pontban leírják, hogy kapcsold be ezt, írd be azt, és örülj. Tapasztalati úton erre biztos magam is rájövök majd idővel, csak most éppen nincs időm, ráadásul az oldalnak is indulnia kellene maholnap. De köszönöm a helyes útra térítést, tudomásul vettem...

0
0
Illyés Edit képe

Gondoltam, ha rutinos embereket megkérdezek itt, azok három pontban leírják, hogy kapcsold be ezt, írd be azt, és örülj.

Rövid idő alatt a következő, meglehetősen alapszintű kérdéseket tetted fel:

  1. Regisztráció adminisztrátori jóváhagyással
  2. Regisztrációs űrlap beküldése után barátságos üzenet kiírása
  3. Felhasználó értesítése az adminisztrátori jóváhagyásról
  4. Regisztrációs űrlap kiegészítése további mezőkkel
  5. Login blokk megjelenítése csak egy bizonyos oldalon
  6. Login blokk elhelyezése a fő tartalmi részen belül

Nem tudom, hogy gondoltad, hogy 6 kérdésre "három pontban" lehet válaszolni.

csak most éppen nincs időm, ráadásul az oldalnak is indulnia kellene maholnap

Ezen a fórumon mindenki kap segítséget, ha (1) tudjuk a választ a kérdésére, és (2) tesz valami látható erőfeszítést (legalább végigkattintgatja az alapcsomag szolgáltatásait, és tudja, mi micsoda). Szomorú, hogy te most időhiány miatt nem tudsz időt szakítani a Drupallal történő ismerkedésre, de ilyenkor csak azt lehet ajánlani, hogy fizess valakinek, aki ért hozzá és 30 perc alatt beállítja a rendszert. Lásd: Munkaközvetítő.

0
0
Paal képe

Jól megkapta ;) (mondjuk jogosan). Nem mintha nekem is lenne rá időm, de...

1. Regisztráció adminisztrátori jóváhagyással

?q=admin/user/settings
Kiválaszt: A látogatók regisztrálhatnak új felhasználót, de csak adminisztrátori elfogadással.

2. Regisztrációs űrlap beküldése után barátságos üzenet kiírása

Na ez jó, erre még ne mvolt szükségem, és most hirtelen nem is tudom sajnos.

3. Felhasználó értesítése az adminisztrátori jóváhagyásról

Erre sem volt még szükségem, de emlékeim szerint ha jóváhagyod, akkor a rendszer magától kiküldi neki az értesítőt (nem 100%).

4. Regisztrációs űrlap kiegészítése további mezőkkel

A Drupal.hu kézikönyvében van egy Melyik nevedet mutassam? cikk, amit ha elolvasol, akkor tudni fogod (amúgy Adminisztráció ? Felhasználó kezelés/Profilok). Ehhez engedélyezni kell a Profile modult.

5. Ott a link hozzá

6. Login blokk elhelyezése a fő tartalmi részen belül

Vagy azt mondod, hogy a blokk Tartalom régióban jelenjen meg, de ez kicsit hülyén néz ki, vagy ezen leírás alapján létrehozol egy új régiót a sminkedben. Utána a blokk beállításoknál a login blokkot ebbe a régióba jelenítteted meg.
Annyi még, hogy Drupal-5-ben a smink mappádban nézd meg van-e template.php nevű fájl. Ha igen, keresd meg benne a function a-sminked-neve_regions() { rész, és azt egészítsd ki a példa alapján.
Ha nincs ilyen fájl, hozd létre a következő tartalommal:

<?php
 
function sminkneve_regions() {
  return array(
    'right' => t('right sidebar'),
    'content' => t('content'),
    'footer' => t('footer'),
    'sajatregio' => t('sajatregio')
  );
}
?>

Fontos, hogy a "sminkneve" az a saját sminkmappád neve legyen, amiben ez a fájl is van!

Amúgy a Google-be beírva a "drupal regio"-t, ezt az oldalt adta ki első találatnak:
Régiók felhasználása bárhol phptemplate sminkben. Itt van hivatkozás a fenti linkre.

Nem mindenre tudtam válaszolni, de remélem (részben) tudtam segíteni.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Illyés Edit képe

2. Regisztrációs űrlap beküldése után barátságos üzenet kiírása

A Drupal által kiírt üzenet (angol verzió):

Thank you for applying for an account. Your account is currently pending approval by the site administrator.
In the meantime, your password and further instructions have been sent to your e-mail address.

Ha nem tetszik, a nyelvi beállítások oldalán le lehet cserélni a szöveg magyar fordítását tetszőleges szövegre. Az üdvözlő email szövegét az admin/user/settings oldalon lehet beállítani.

3. Felhasználó értesítése az adminisztrátori jóváhagyásról

User status change notifications modul

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem azzal van a gond, ha valaki kérdez – erre való a fórum. A gond az, ha valaki először kezd Drupallal foglalkozni, elkezd építeni egy honlapot, és minden egyes lépésnél ideszalad megkérdezni, hogy ezt vagy azt hogyan kell csinálni. Előbb kapcsoljuk be az alapcsomagban található összes modult, próbálgassuk végig a lehetőségeket, ismerjük meg a rendszert.

0
0
Paal képe

Teljesen igazad van. Én is hasonlók miatt írtam ezt... :)

üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan