drupal telepítés

krisztaa képe

Sziasztok!

Kezdő vagyok a drupal-lal kapcsolatban, bár már csináltam egy oldalt a neobase.hu-n, azzal nem is volt nagy gondom egyelőre. De, most gondoltam, feltelepítek én egy drupalt. Meg is van az ftp cím, meg hasonlók. Elolvastam már a kézikönyvet, de nem jöttem rá, mit kellene még csinálnom azon kívül, hogy innen a drupal.hu-ról letöltött dupalt felrakom ftp-n keresztül. Mivel, az oldalamon semmi nem jelenik meg, nem indul el a telepítés. Biztos látszik, mennyire kezdő vagyok, de kérlek, valaki segítsen! Köszi előre is! Ha elindulna telepítés onnan már elboldogulnék.

krisztaa képe

Ugyanígy töltöttem fel ftp-n keresztül a drupal-t mint a videón is van, de mikor rálépek a netcímre, nem jön be a drupal telepítő oldal, hanem ezt írja ki:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Ez vajon miért lehet?

0
0
nevergone képe

Próbáld meg, hogy kitörlöd a .htaccess fájlt a Drupalból. Ez nem ajánlott megoldás, ezért kerülendő is, főleg ingyenes tárhelyeken jelentkezhet ez a probléma. Ha ez egy saját tárhely (mondjuk teszt-szerver a gépeden), akkor a webszerver beállításaiban keresd meg az "AllowOverrride None" opciót, és írd át "AllowOverride All"-ra. Fizetős tárhelynél, vagy ahol ez lehetséges, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, részletesen felvázolva nekik a problémát.
Mégegyszer felhívom a figyelmed: a .htaccess fájl törlése vagy átnevezése megoldhatja a problémát, de ezzel súlyos biztonsági rést hagysz az oldaladon, amelyen át nemkívánatos látogatók betörhetnek az oldaladra, vagy egyéb nemkívánatos tevékenységet végezhetnek.

0
0
stewes képe

Ezzel a fájlal nekem ugyanez a gondom. Lehet, hogy azért, mert most a drupal nem jó helyen van? Ostoba módon nem a helyi gépen építgetem, mondjuk a XAMPP-ot használva, hanem élesben, de nem a honlap gyökérkönyvtárába telepítve, hanem egy almappában.

0
0

„Kattintgatós amatőr”

nevergone képe

Nem valószínű, ennek a fájlnak nincs köze ahhoz, hogy a Drupal hol van a szerveren. És legközelebb bátran használjátok a keresőt, csak ezt már nem tudtam az előző hozzászólásba beleszerkeszteni.

0
0
krisztaa képe

A htaccess törlésével elindul a telepítő. Köszönöm! Lehet alap dolog, mégse tudom a webszerver beállításain hol módosíthatok? Nekem csak egy ftp hozzáférésem van, semmi más. Akkor ezek szerint én nem férek hozzá? Akkor ezt a szolgáltatótól kell kérnem? Ha, most így a htaccess nélkül megcsinálom a telepítést, de miután a webszervert átállítottuk visszamásolnám, ez vajon lehetséges így?

0
0
nevergone képe

Ha csak ftp-hozzáférésed van, akkor nem éred el, ilyenkor mindenképpen a tárhelyed ügyfélszolgálatához kell fordulnod. Sajnos "az nem játszik", hogy a telepítés után visszamásolod a fájlt, mert akkor az oldalad nem lesz elérhető ugyanez a hiba miatt. Mielőbb kérd meg az ügyfélszolgálatot, hogy végezzék el a szükséges módosításokat a webszerver beállításaiban, és akkor vissza tudod másolni a fájlt, ezzel az oldalad is védett lesz.

0
0
danny87ers képe

xampp-t hasznalok.
adatbazisnevhez root-irtam a felhasznaló nevhez mit kell irni?

0
0
Paal képe

Teljesen bizzos, hogy nem! Az max. felhasználónak lesz jó...

Nyiss új témát, és pontosan, részletesen írd le, hogy mit csináltál, mi a problémád, mi a hibajelenség, másold ide a hibaüzenetet stb.

Akkor TALÁN tudunk segíteni!

Köszi!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

danny87ers képe

A gépemet most formaztam ugyhogy progi nincs rajta csak az xampp-t raktam fel.
létrehoztam itt C:\xampp\htdocs\ egy drupal nevű könyvtárat.
Ezutan a defaults.settings.php mellé létrehoztam(átneveztem) settings.php-ra igy két fájl található itt.
És most tartok az adatbázis beállitásoknál.
Adatbázis nevéhez beirtam:drupal
Adatbázis felhasznaló neve:root

Hibaüzenet:

"Nem lehet kiválasztani a kért adatbázist, ami azt jelenti, hogy az adatbázis felhasználói név és jelszó helyes, de a kért adatbázis elérése nem lehetséges. A MySQL a következő hibaüzenetet adta: Unknown database 'drupal'.

* Biztosan a megfelelő adatbázis név van megadva?
* Biztos, hogy létezik az adatbázis?
* Van joga a megadott felhasználónak ehhez az adatbázishoz?

További segítség a Telepítési és frissítési kézikönyv (angol) oldalain található. További probléma esetén a tárhely szolgáltatóval érdemes felvenni a kapcsolatot."

http://kepfeltoltes.hu/view/090613/drupal_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0
0
Paal képe

A Drupal ezt nem fogja megtenni helyetted, ezt előtte Neked kell megtenned!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

danny87ers képe

És azt hogy kell?

0
0
nevergone képe

Légyszíves olvasd el a fentebb linkelt dolgokat...! :)

0
0
danny87ers képe

elolvasom megnézem a videot de nálad egyből behozza nem ir ki semmi ilyesmit mint nálam.

0
0
nevergone képe

Légyszíves indíts új témát a kérdésednek! :)

0
0
nevergone képe

Egyrészt új kérdésnek légyszíves nyiss új témát!

Másrészt pedig ezeket alaposan átolvastad és megnézted?

0
0