Sziasztok!
Találkozott már valaki a következő problémával?
Drupal 8-telepítés simán végigment. Az állapotjelentésben nincs hiba. De ha bármilyen modult szeretnék telepíteni (mindegy, hogy lokálisan, vagy URL-en keresztül) megtörténik a telepítés, de ha engedélyezni szeretném az új modult, a következő hibaüzenetet kapom:
"A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni."
Ha frissítem az oldalt, akkor betöltődik, látszólag a modul be van kapcsolva, de nem látom sehol.
Azt hittem, hogy ez azért van mert magyarul telepítettem. Megpróbáltam angol verzióval is. A hiba ugyan az... csak angolul.
Ha a magyar verzióhoz szeretnék egy újabb nyelvet hozzáadni, akkor is ez a hiba, de akkor már nem áll vissza az oldal újratöltésévél.
Úgy sejtem, hogy a fordítás importálásánál kellene keresem a hiba okát, de nem vagyok annyira okos.
Valaki, valamilyen ötlet? Esetleg tapasztalat?
Logfájlokban mit láni?
Az Apache és PHP naplófájlokban mit látni?
Semmi különös.
Most nem tudom megnézni, de tegnap, amikor próbálkoztam, nem láttam semmi különöset. Este megnézem mégegyszer. Az érdekesség az, hogy két különböző szerverre is feltettem, és mind a két alkalommal ugyan ez volt a jelenség. Biztosan én vagyok a tufa...
... bár néztem egy Drupal 8-as konferencia előadást és ott is előjött ez. Akkor az előadó csak annyit mondott: "Ohhh" és frissítette az oldalt. - Rendben is volt.... :-)
Ezt a hibaüzenetet látom:
Ezt a hibaüzenetet látom... rákerestem, másnál is van ez a probléma, de megoldás még nincs.
ReflectionException típus: Class Drupal\site_under_construction\EventSubscriber\SiteUnderConstructionSubscriber does not exist üzenet ReflectionClass->__construct() függvényben (D:\xampp\htdocs\gsw\core\lib\Drupal\Core\DependencyInjection\Compiler\RegisterEventSubscribersPass.php fájl 30. sorában).
Megoldódni látszik.
Úgy látom, hogy egyedi modul hibáról van szó.
A Site Under Construction modul rosz helyre teszi a SiteUnderConstructionSubscriber.php fájlt.
Mivel nem távolítottam el a modult, és egy következőt is telepítettem a hiba megmaradt és ugyan úgy kidobta. Ezért azt hittem, hogy általános és minden modul telepítésénél ez lesz.
De nem.
Miután eltávolítottam a Site Under Construction modult, más modulok telepítése már szépen lezajlott.
Azért még tesztelem.
Modul hiba volt.
Azóta több modult is telepítettem, és egyiknél sem lépett fel a fent leírt hiba. Úgy látszik, hogy a SiteUnderConstruction modul volt a ludas.