Drupal 10 többnyelvű disztribúció

tamoca képe

Sziasztok!

Drupal 10-et tennék most először, eddig D7-tel dolgoztam. A Composer-t se használtam, azt is most tanulmányozom. Egy egyszerű alap honlap lenne de kalendár funkció kellene bele, naptár tartalomtípus is. Azt olvasom D10-zel kellene már dolgozni. A többnyelvűség máshogy van biztos, mint a D7-ben. Jó lenne, ha valaki tudna ajánlani egy disztribúciót, ami megfelel a kalendár modulnak a D10-zen? A disztribúció többnyelvű kellene legyen eleve. Korábban néztem az Umamit az tök jó, de 8-as még valami olyasmi kellene. Köszi a segítséget.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Joee képe

tamoca képe

szia kalendar modul 10-en arra van infód?

0
0

tamoca

Joee képe

Szia! Van ott több is. Az egy lista és mind a D10-hez való. Keress magadnak egy igényeidnek megfelelőt! Azt csak te tudhatod, hogy közülük melyik a legmegfelelőbb számodra. Próbálgasd ki azokat amelyek ígéretesnek tűnnek számodra a leírás alapján. A részletekhez kattints a neveikre!

0
0
Balu Ertl képe

Először is: örülök, hogy úgy döntöttél, adsz egy esélyt a D10-nek. Drukkolok!

Ahogy Joee is belinkelte a keresést, rengeteg olyan modul érhető el D10-hez, amelyek így vagy úgy, de naptár funkcionalitást kínálnak. Lehet, tudunk segíteni a választásban, ha kifejted kicsit részletesebben, pontosan mit értesz „kalendárium” alatt? Milyen tartalomtípushoz képzelted el? Eseményeket szeretnél nyilvántartani és megjeleníteni a hónapok és évek előre-hátra lapozásával? Vagy mire használnák a webhelyed felhasználói?

Ami pedig a disztribúciót illeti: az Umami nem egy disztribúció, hanem telepítési profil, ami az alaprendszer részét képezi. Bár a D8-ban került bele, de ugyanúgy benne van a D9-ben, D10-ben és az idén megjelenő D11-ben is, tehát nem elavult.

Mint azt biztos tudod, a disztribúciók előre összekészített „receptúrák” egy bizonyos célú webhelyfajta felépítéséhez. Több olyan is létezik, amelyek valamilyen formában tartalmaznak naptár modult, de mellette többtucat (vagy -száz) másik modult is, amikre neked ehhez az egyszerű webhelyhez — mint ahogy írod fentebb — nem biztos, hogy szükséged lenne.

0
0
tamoca képe

Köszönöm válaszod. A problémám az, hogy nem mysql adatbázist akar az umami telepíteni. Én a 9-en mysql re telepítettem automatikusan kezelte a meglévő mysql adatbázist ami a webtárhelyen adott eleve. A kérdés tehát az, hogyan lehet feltenni az umamit mysql-re ?

0
0

tamoca