dompdf/dompdf 0.8.0

FefEee20 képe

Webformban készítettem egy űrlapot és azt szeretném, hogy ennek az eredményét kinyomtatni pdf formában. hibaüzenetnek mindig ezt kapom vissza. Error generating document: Missing dependencies. Please install with: composer require "dompdf/dompdf 0.8.0" Az lenne a kérdésem hogy a letöltött dompdf tömörített álományt hova kell rakni a drupal könyvtárban?

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
lazar képe

Ott a composer parancs és települ a modulok mappájába. Vagy ez megvolt?
Ha nincs konzol próbáld bemásolni.

0
0
Balu Ertl képe

Screenshot
Nekem úgy tűnik a Webform kódja alapján, hogy a dompdf/dompdf csomagot nem maga a Webform modul igényli. Jó lenne tudni, hogy akkor melyik másik modullal csinálod a nyomtatást? Jacob ezen javaslata szerint az Entity Print modult érdemes használni e célra.

Ennek a 2.x-es verziója valóban igényli a dompdf/dompdf csomagot.

„a letöltött dompdf tömörített álományt hova kell rakni a drupal könyvtárban?”

A docroot/ könyvtár mellé készíts egy vendor/ nevű könyvtárat, abban egy dompdf/ nevűt, és végül ebbe csomagold ki az ennek az oldalnak alján letölthető dompdf_1-1-1.zip tartalmát. Összességében így kell kinéznie az útvonalnak: {tárhely-gyökér}/vendor/dompdf/dompdf/README.md

Mondani sem kell, hogy ez a tömörített állományok kézi másolgatása csak egy kényszerű áthidaló megoldás azoknak, akik még nem használnak composert. Ez a módszer kisebb webhelyeknél sem fenntartható hosszútávon, nagyobb webhelyeknél pedig kimondottan esélytelen. Ezért jó szívvel javaslom mindenkinek, hogy érdemes megismerkedni a composer-rel, mert nagyon megkönnyíti az ember életét, ha webhelyeket üzemeltet. Jelen helyzetben ez az üzenet már elő sem jönne, mivel már telepítéskor automatikusan gondoskodna a követelmények telepítéséről a háttérben.

0
0