Dinamikusan kötelező mező regisztrációnál

kormen képe

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani hogy a felhasználó regisztrációjakor, egy pipa mező bepipálása esetén egy másik mező kötelezővé válik. Például az oldalra regisztrálhat magánember és vállalkozás(vállalkozó) amennyiben vállalkozóként regisztrál akkor neki kötelező legyen kitölteni az adószám mezőt, ha magánember, akkor nem.

Keresgéltem de nem találtam semmit, (vagy rosszul kerestem :()

Mivel lehetne ezt megoldani?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
gazsesz képe

kormen képe

Köszönöm a segítséget de nem ment...

Vagy sokat változtak a modulok vagy nemtudom. Létrejött a tartalom típus de a tartalomkezelésnél elvégzett változtatások nem igen hatnak rá, azonban Kaptam egy profilok menüpontot a felhasználókezelés alatt ahol, tudok mezőket definiálni, de itt hiába adok választómezőt, nem jön elő az a fránya conditional fields.

Ha a "Címlap » Adminisztráció » Tartalomkezelés" nél szerkesztem a profilt ott meg nincs select tpus csak: datestamp, datetime, decimális, dátum, egész szám, file, hivatkozás felhasználóra, lebegő pontos, nézet mező, szöveg, tartalomra hivatkozás.

Ebből a decimálisnak, egész számnak, hivatkozás felhasználóra-nak, lebegő pontosnak, szövegnek, és tartalomtipusnak van választó jellegü felülete... Egyik hozzáadásánál sem jött elő a conditional. Mellesleg szólva az itt definiált mezők nem jelennek meg a regisztrációs lapon...

Tehát valami nem kerek... Még olvasgatok...

0
0

Kormen

szantog képe

Vagy sokat változtak a modulok vagy nemtudom.
4 nap alatt? :D

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

kormen képe

Elmegyek IQ-tesztre (talán negatív lesz) de követtem a leírást. És nem megy. Kicsit elnagyolt. mindenesetre a fent említett modulok vannak fent a 6.X-hez és semmi nem úgy néz ki ahogy kellene. Már ehhez a leíráshoz képest...
:(

Nekem már itt képzavarom volt:

"A tartalom típus szerkesztő ablakának felső területen megjelennek extra hivatkozások, ezek sorban:
Tartalomprofil: "

ebben a sorban egy elem van legalábbis a leírásból úgy tűnik. Mi a köv elem? Sajnos ez egy ebben a témában kezdőt összekuszál mint Rocky balegyenese karácsonyi ajándékként.

Kormi

0
0

Kormen

gazsesz képe

A síma cck mezőknél tudtad használni?

0
0

Gazsesz

kormen képe

Ez alatt ugye a mezők kezelése dolgot érted. (admin/content/node-type/profile) Ott igen, de azok a mezők nem jelennek meg a regisztrációs formon, csak azok amiket a
Címlap » Adminisztráció » Felhasználókezelés » Profilok (admin/user/profile)
résznél adok hozzá. Itt viszont nem jelenik meg a conditional fields.

Na akkor most wasziszlósz?

0
0

Kormen

gazsesz képe

No, végigcsináltam az útmutatás szerint és műxik.
Létrehoztad a conditional fields mezőket a Profile tartalomtípusnál és be is pipáltad, hogy ez jelenjen meg a regisztrációs formon?
Ha igen és be van kapcsolva a profile modulod, akkor ha odamégy a pl user/1/edit-hez, akkor ott a létrehozott Profile tartalomtípus jelenik meg, gyakorlatilag úgy, mintha Create Profile -re kattintanál, azaz egy Profile típusú node-ot hoz létre (amit, gondolom a userhez kapcsol).
Sztem ott a hiba, hogy te a Profile modul mezői között nézted.

0
0

Gazsesz

kormen képe

Tehát akkor a drupal alaprendszer profil modulja szükséges? mert az abban létrehozott mezők megjelennek, de a conten profile-ban létrehozottak nem. Igaz ha kikapcsolom a drupal alaprendszer profilját, akkor sem.

Amit csináltam:
Mindent visszaállítottam alapra. Töröltem az összes felvitt mezőt.

CKK mezőket engedélyeztem, content profile engedélyezve.
Címlap » Adminisztráció » Tartalomkezelés » Profil oldalon beállitottam a tartalomtípust, mivel nincs részletezve a többi tartalomtípushoz hasonlóan. Az "Use this content type as a content profile for users" opciót engedélyeztem. A Content Profile fülön a "Use this content type on the user registration page" opciót engedélyeztem.

A Címlap » Adminisztráció » Tartalomkezelés » Profil helyen hozzáadtam egy legördülő választómezőt, ezután egy szövegmezőt, melyet a választó mező egyik elemétől tettem függővé. Elmentettem.

A regisztrációs ürlapom igy a következő elemeket tartalmazza:
Felhasználónév
e-mail cím
cím
törzs
terms uf use (szándékosan van itt)
captcha
és a felhasználó létrehozása gomb.

az egyetlen dolog amit a tartalomtípusnál szabályozni tudok, hogy ha berakom a pipát a hide form fieldsnél a címhez és a Other form elements (except for required CCK fields) hez akkor eltűnik a törzs és a cím. De nem jelennek meg az új mezők.

Mit csinálok rosszul?

0
0

Kormen

gazsesz képe

Tovább teszteltem és a következőre jutottam:
- adj jogot anonymousnak is profil content létrehozásához, ill. ha a cck permission is be van kapcsolva, akkor a kitöltendő mezőket is engedélyezd be nem jelentkezett felhasználóknak
- nálam, ha a Other form elements (except for required CCK fields) ki van pipálva, akkor nem működött a conditional field, azaz minden mezőt megjelenített, függetlenül a kondíciós beállításoktól
- így a body-t css-ből kell eltüntetni, ha nincs rá szükség

0
0

Gazsesz

kormen képe

Köszönöm!

Ez hiányzott a boldogságomhoz.

Azt azonban megfigyeltem hogy nem jól tolerálja (legalábbis nálam) a conditional fielden belüli conditional fieldet. A második szinten csinálhattam akármit, nem működött. Törlés után ha ugyanazzal a névvel felvettem a mezőt a conditional fields újra magáévá tette. (nem takarítódik ki az adatbázisból)

A problémát kikerültem.

Köszi még egyszer

0
0

Kormen