Üdv!
Telepítettem a Devel modult, utána valami furcsaság történt.
Például az admin email címének domainje gmail.com domainról, example.com-ra változott. Ez hogyan lehetséges és miért?
Másrészt átváltott a felület angolra, amit ha visszaváltottam magyarra, mindaddig megmaradt, amíg az admin fiókjának szerkesztésére nem mentem, akkor visszaváltott angolra, de csak, ha az admin fiókjára mentem.
Azért telepítettem, hogy mélyebben bele tudjak nézni dolgokba, nem azért, hogy létező dolgokat elrontson.
Aztán visszaállítottam a Konfigurációs manager-rel egy korábbi változatot, és bár ezek elvileg nem érintik a tartalmakat, mégis eltűntek a content-ek.
De lehet, hogy ezt is a Devel törölte már korábban.
Szerencsére csak tesz környezet.
Ez történik mindenkinél?
Ui.: Bocs, ha nem volt eddig olyan címke, hogy Devel, vagy Configuration manager, de Ajax hibaüzenet jött föl folyton, amikor az automatikus kiegészítést használó mezőbe elkezdtem írni ezeket...
Ötletek
Több problémát is felsoroltál, amikre ennyi infó alapján nem tudok egyesével válaszolni, de úgy tűnik, mintha közös pont lenne bennük, hogy a konfiguráció megváltozott.
Ha megvan korábbról a kiexportált (vagy ahogy a
$ drush cex -y
parancs alapján hallani így is: „kicexelt”) konfigurációja a webhelyednek, és nincs vesztenivaló adatod a DB-ben, akkor megpróbálhatod újratelepíteni („újrahúzni”) a site-ot:$ drush site:install --existing-config
.Mielőtt csatlakoznék a Devel modul gyanúsításához a helyzet okozójaként, előtte szívesen hallanék a pontos lépéssorról, amit követtél. Ha részletesen leírod, abból lehet kiderül, hol történhetett a nem várt változás a konfigurációban.
Nem támogatom a magyar nyelv
Nem támogatom a magyar nyelv rombolását, szóval maradjunk az export szónál, az legalább egyértelműen angol szó, a "ki" igekötő sem kell elé.
Ami a lényeget illeti: újratettem mindent, és nem tettem fel a Devel-t, mivel még csak tesztelem a D10-et és az ECA-t. Szeretném elhagyni a Drupal 7-est, de ez elég nagy munka lesz, főleg, mire az egész honlapot újracsinálom, mivel nem bízok semmiféle migrate megoldásban.
Leírnám ide a tapasztalatokat, hogy mások is okuljanak, de látom ez az oldal halott.
Írod a Configuration Manager használatát. Azt csináltam vele, hogy időnként exportálom az adott állapotot, és ha valami elromlik, akkor importálom a korábbit, a Devel-en kívül még ez lehet, ezek szerint nem lehet megbízhatóan használni, ahogy korábban a Feature modult se. A Backup and Mugrate modul meg úgy szar, ahogy van, azt is sikerült elkúrniuk.
Pedig jó lenne, ha a Configuration Manager jó lenne arra, hogy visszatérjek egy korábbi állapotra (ami a tartalmakat érintetlenül hagyja, tudom, bár ebből is lehetnek problémák, mert ha egy későbbi tartalom alól kiszedjük az adott modult, amivel készült, mármint a korábbi állapotra visszatérés miatt, akkor gondolom a tartalmak ott maradnak az adatbázisban, de már sosem lehet kezelni azokat, csak szemétként maradnak ott...).
A Drupal org-ra tettem fel pár hibajelzést egyes modulokkal kapcsolatban, kérdeztem a Drupal Answers-en, de elég körülményesek ott az adminok.
A Slack oldalt meg egyszerűen nem értem. Regeltem, de hiába kattintok az adott linkre, semmi. Az egész olyan, mintha egyszerre rúgnák ki a régi Drupal-osok lábait, a múltat végképp eltörölni jegyében.
Amúgy már az is eléggé kiakasztó, hogy ha valami kis hiba történik, pl. egy rosszul megadott ECA szabály, vagy más modulnál valami, akkor elszáll az egész honlap a
hibaüzenettel, és adott esetben részletesen ki is ír olyan infókat, útvonalakat a Drupal, ami nagyon kényes. A biztonsági dolgokat itt kéne kezdeni, hogy ne írjon ki ilyeneket a honlap, csak az admin számára, alapból.
Nem is értem, ezt hogy gondolják a Drupal fejlesztői...