D7 Commerce OTP - OTP Webshop v 5.0

szato képe

Az OTP információja szerint 2017. február 13-i hatállyal megszűnik a fizetőfelület 3.x, 4.x támogatása. Az aktuális verzió az 5.x. A Drupal 7 commerce_otp modul kódját a módosítás nem érinti, csakis az OTP Webshop php 'lib'-jét kell lecserélni.
Publikáltuk a drupal.org-on a module 7.x-1.1 verzióját (https://www.drupal.org/project/commerce_otp), amely csak a README.txt változásaiban tér el a 7.x-1.0 verziótól, abban olvasható az említett 'lib' csere.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
munti képe

Kedves Szato!

A modul megfelelő OTP SimplePay-hez is?

Üdv

0
0
Balu Ertl képe

Szia Munti,

Letöltöttem a modul oldalán linkelt Webshop_5.0.zip fájlt (alatta a másik link sajnos már nem él, átirányít), kicsomagoltam, és próbáltam rákeresni benne két módon is (a gépem fájlkezelőjével és az IDÉ-n belül is) az "OTP Simple" sztringre, nem volt találat. Lehet, rosszul kerestem.

Az OTP viszont ad a csomagban egy doksit is (InternetesFizetoFelulet_180625.doc, ha az egy dátum akar lenni a fájlnevében, akkor bíztató, h viszonylag friss változat lehet, idén nyári), amiben a 4.5 fejezet címe „SimpleShop – Teszt Bolt”. De ahogy olvasom, ez is csak névrokonságban áll az „OTP Simple”-vel, nem úgy tűnik, mintha sok közük lenne egymáshoz.

Ha összehasonlítom ezt a doksit a SimplePay fejlesztői dokumentációjával, akkor nekem úgy tűnik, mintha itt két teljesen különböző dologról lenne szó, de nem értek hozzá közelebbről:
Két dokumentum összehasonlítása

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy lassan 2 éves hír alatt beszélgetünk, azóta rengeteg minden változhatott az OTP részéről is, miközben a modulhoz utoljára 2015. májusában volt hozzányúlva. Ha az OTP Simple fizetési szolgáltatás valami ennél újabban bevezetett lehetőség, akkor annak kezelésére a Drupal-modul valószínűleg nincs felkészítve.

2
0
szato képe

Nem

0
0
Balu Ertl képe

@munti kérdésedre válaszolva az OTP SimplePay-hez időközben elérhetővé vált egy közösségi modul Drupal 8-ra.

1
0
munti képe

Szia Balu, köszi az infót! Tervben van DP8-ra az átállás, de egyelőre még sajnos 7-es verzióban dolgozom. Esetleg ahoz is van verzió? (Akár megvásárlós formában is) Köszi!

1
0
Balu Ertl képe

Nem, D7-es verzió ebből nem készült (7.x-es ág sincs a repóban), mivel a Cheppers Akadémia hallgatói, akik készítették, már kizárólag csak D8-cal foglalkoznak.

0
0
hszilard képe

Ez a modul bevethető biztonsággal éles rendszeren? Mert ha jól látom, ez még fejlesztői változatban van.

0
0
Balu Ertl képe

Tudtommal mi még nem használjuk éles webhelyen, de ha egy ügyfélprojekten szükség lesz rá, akkor gondolom a Drupal.org-on bevett gyakorlat szerint stabil kiadást adunk ki belőle, amit alávetünk a Drupal Security Team vizsgálatának.

0
0