Üdv!
Megnéztem a legfrissebb, stabil kickstart-ot (7.x-2.15).
* A magyar nyelv hiába van hozzáadva nem vált nyelvet (pl. nyelvválasztó blokk). Sőt, az alapértelmezett nyelvnek választva a magyart, akkor is marad angol. Ez valami hiba benne? Vagy én rontok el valamit?
* Több "product display" van benne definiálva a minta adatbázisban. Pl.:
Bags & Cases (Machine name: bags_cases) A Bags & Cases is a content type which contain product variations. Drinks (Machine name: drinks) A Drinks is a content type which contain product variations. Hats (Machine name: hats) A Hats is a content type which contain product variations. ...stb.
Ennek hol van előnye?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
több product display
A több "product display" lehet, hogy azért jó, mert a views modullal könnyebb rá készíteni nézetet? Ami nekem épp a problémám. Bár ez sem oldja meg azt a problémát, hogy ha egy termékből többféle van (több termékvariáció), akkor ne mutassa a nézetben az összes terméket.
Pl.:
Ez sajnos hatszor jelenik meg a nézetben (views).
Ha összekapcsolod a termékkel.
Ha nem kapcsolod össze és tartalom megjelenést (pl. teaser) listázol akkor nem.
Üdv!
Dudás József
Ezt hogy érted pontosan?
Ezt hogy érted pontosan?
Mit nem értesz belőle?
Nem mezőket listázol, hanem tartalmat (product display) valamilyen megjelenítéssel (pl. teaser).
Üdv!
Dudás József
tartalom
megnézem majd mégegyszer, de ilyenkor nem tudom formázni hogy a mezők hogyan jelenjenek meg.
Pl. a katalógusnézetben csak a termék képe kellene, de a teljes tartalom (node) megjelenítésekor minden mezőt megjelenítek (title, body, sku, color, image, price... stb.).
Ezért javasolták itt a fórumon, hogy a nézetben mezőket jelenítsek meg, ne tartalmat.
Akkor létre kell hozni további
nézetmódot amit tudsz használni. Ezt vagy saját modulból vagy felteszed a display suite modult (https://www.drupal.org/project/ds).
Nyilván aki a mezőket tanácsolta nem tudta, hogy konkrétan mit akarsz csinálni. Ha meg tudta akkor nem jól javasolta.
Üdv!
Dudás József
itt
Itt indítottam egy témát neki: http://drupal.hu/forum/commerce-views-nezet-termekkep-variaciok-nelkul/1...
Tudsz némi instrukciót adni abban a témában?
Ahhoz, hogy magyar legyen a
Ahhoz, hogy magyar legyen a felület, le kell tölteni a fordításokat is, nem elég csak hozzáadni/bekapcsolni a nyelvet. A legegyszerűbb ezt a modult használni: https://www.drupal.org/project/l10n_update
A különböző product display-ek használatára szerintem akkor van szükség, ha egymástól eltérő módon szeretnéd bemutatni a különböző típusú termékeket. Ha - függetlenül a termék típusától - minden termék oldalad ugyanúgy fog kinézni, akkor elég egy félét használni.
Molnár Roland
l10n_update
Természetesen a modul telepítve lett, de ennek ellenére nem magyar.
2 dolog esetleg
Az addig oké, hogy l10n_update fent van, de sokszor érdemes rácsekkolni, hogy le is húzta-e fordításokat LDO-ról. Nagy általánosságban az egyes nyelvek százalékos állását itt: /admin/config/regional/translate, az adott modulokéinek részleteit pedig itt: /admin/config/regional/translate/update. Ha esetleg mégsem töltené le, a beállításait itt lehet módosítani: /admin/config/regional/language/update
Ha megbizonyosodtál róla, hogy márpedig a magyar sztringjeink léteznek lokálisan az adatbázisodban, akkor már csak a nyelvkiválasztási feltételek sorrendje maradt hátra: /admin/config/regional/language/configure. Teszteléskor tartsd észben e listádat, hogy pontosan tudd, mikor milyen eredményt vársz.
Tudom, nem egyszerű játék, de kitartás, D8-ban már átláthatóbb lesz a nyelvesítés.
nyelv
Működik, csak kicsit várni kellett. Bár a "cache clear" után még nem volt magyar. Most (néhány órával később) már magyar lett. :)
Köszönöm!