Címlap (vagy kezdőlap)

nakos képe

Sziasztok,
A webhely címlap-beállításnál a /node került beállításra.
A weboldalt meghívva meg is jelennek a címlapra szánt információk.
Ha a felhasználó bejelentkezik, akkor viszont az adott felhasználó adatai jelennek meg.
Azt szeretném elérni, hogy a menüpontokat (ez bővül a szerepkörtől függően) kivéve a fő oldal ne változzon.
Köszönettel

Drupal verzió: 
HF leon képe

Login Destination

Sajnos a Drupal 8-as kiadás, még fejlesztői változat.

0
0
nakos képe

Kipróbáltam. Jó kis modul.
Jó lenne, ha végleges változata is lenne.
Beállítása nekem kicsit nehezen ment, de sikerült. Azt tudja, amit kell. Sőt!
Több átirányítást is meg lehet adni. Négy választható esemény (regisztráció, belépés, egyszeri belépési link és kilépés) hatására a beírt tartalomra vagy külső- belső linkre, vagy a címoldalra vezeti az adott szerepkörrel rendelkező felhasználókat a kiválasztott oldal(ak)ról.
Köszönöm.

0
0
Balu Ertl képe

Így van, ahogy HF Leon írja fentebb, ez a modul pontosan erre való. Bár az, hogy dev stádiumban van a 8.x-es verziója, még nem feltétlenül jelenti minden esetben, hogy nem lehet éles webhelyen használni, csak alaposan mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat.

Addig is áthidaló megoldásként amit esetleg javasolni tudok, az a "destination" URL-paraméter használata. Ha így linkelsz a bejelentkezési oldalra:
pelda.hu/user/login?destination=filter/tips
Akkor sikeres login után a megadott útvonalon kötnek ki a felhasználók. Az én példámban ez a Szövegformázási tippek, de amit te szeretnél Címlap, azt nem sikerült kitalálnom, hogyan kellene átadni neki. Ezt amúgy a D8 core tudja, nem kell hozzá semmilyen contrib modul.

0
0
nakos képe

Ezt kifejtenéd kicsit részletesebben?
„csak alaposan mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat”
Esetleg írnál néhány példát?

A destination paraméter nekem nem jött össze. Nekem nem sikerült működésre bírni. A felhasználók nem valószínű, hogy ilyen módon akarnának bejelentkezni.

„... amit te szeretnél Címlap, azt nem sikerült kitalálnom, hogyan kellene átadni neki. Ezt amúgy a D8 core tudja, nem kell hozzá semmilyen contrib modul”
Ezt végképp nem értem. Most kell vagy nem kell. Bármilyen felhasználói névvel lépek be, mindig a hozzátartozó adatokat hozza be és nem a címlapot.
Mit ronthattam el?

1
0
pero képe

Igaz csak D7 alatt tudom kipróbálni, de ez az url a nyitólapra visz login után: /user/login?destination=/

1
0
Balu Ertl képe

„csak alaposan mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat”
Sokáig azt hittem, hogy egy bizonyos érettségi foknál (dev, alpha, beta, RC) alacsonyabb szintű modult kizárt dolog lenne éles webhelyen használni, mondván, ha nem stable, akkor nem is jó. Azóta persze aztán sokszor láttam-hallottam a környezetemben, hogy pusztán önmagában ez alapján nem lehet megítélni egy-egy modul megfelelőségét. Elképzelhető olyan eset, amikor valamilyen edge case funkcióra tökéletesen beválik egy már létező megoldás még akkor is, ha esetleg szét van foltozva, de működik és biztonsági kockázatot nem jelent.

„... amit te szeretnél Címlap, azt nem sikerült kitalálnom, hogyan kellene átadni neki. Ezt amúgy a D8 core tudja, nem kell hozzá semmilyen contrib modul”
Ahogy írtam, nem kell hozzá contrib modul, mert a core tudja.

0
0
aboros képe

egyrészt használd nyugodtan a login destination modult, nem lesz tőle semmi bajod.

másrészt ennek sima url paraméterrel is mennie kell. egyszerűen kapcsold ki a gyári login menüpontot és hozz létre egyet kézzel, az útvonal pedig /user/login?destination=/ legyen és kész is vagy.

én személy szerint ezért a konkrét kérésért biztos nem telepítenék egy plusz modult, akár dev akár stabil. ez egy egyszerű menüpont létrehozási feladat, semmi szükség hozzá a login destination modulra.

2
0

-
clear: both;