Captcha - reCaptcha

nakos képe

Sziasztok,
Próbálok belépni honlapunkra, azonban ez - többszöri próbálkozás ellenére - nem sikerült. A rendszer eddig kifogástalanul üzemelt.
A bejelentkezést captcha modullal "védtem". A felhasználó név, jelszó páros után a "nem vagyok robot" feliratra kattintva a következő hibaüzenetet kapom:
„CAPTCHA ellenőrzési hiba: ismeretlen CAPTCHA munkafolyamat-azonosító. Ha állandósul a probléma, érdemes felvenni a kapcsolatot a webhely üzemeltetőjével.”
Fogalmam sincs, hogy mit kellene tennem. A tárhelyre teljes hozzáférésem van.
Köszönöm a segítséget.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Balu Ertl képe

A hibaüzenet eredetileg így hangzik angolul: CAPTCHA validation error: unknown CAPTCHA session ID. Contact the site administrator if this problem persists. (#306692, a CAPTCHA modul küldi), így már rá tudsz keresni.

Ha ezek nem segítenek, akkor hozzáféréssel a távoli szerverhez, nem tűnik lehetetlennek. Pár tipp:

  • Ha be tudsz SSH-zni, és van Drush a Drupal alatt, valamint aktív a UID1 felhasználó, akkor drush uli parancssal be tudsz lépni.
  • Drush-on keresztül letilthatod a modult: drush pmu captcha.
  • Ha hozzáférsz a DB-hez (pl. phpMyAdmin), akkor ürítsd ki a sessions és flood táblákat.

Ezen a listán is végigmehetsz.

0
0
nakos képe

Csúnya próbálkozásom volt, de bejött.
Az oldal teljes mentése után azzal próbálkoztam, hogy a Captcha modul könyvtárának nevét átírtam. Valószínűleg valami hiba van a modulban, mert a név és jelszó páros beírása után beengedett a rendszer. (a reCaptcha modul könyvtára érintetlenül maradt)
Kilépés után visszaírtam a Captcha modul könyvtárának eredeti nevét. Újra próbálkoztam. Így is sikerült a belépés. A reCaptcha modult újra beállítva minden úgy működik ahogyan kell. - Nem tudom, hogy elrontottam-e valamit az adatbázisban. Remélem nem.
A két tábla tartalmát töröltem.
Köszönöm a segítséget

0
0
Balu Ertl képe

Igen, végső soron ez is egy megoldás. Ha ugyanis egy modul/smink könyvtárát ideiglenesen átnevezed, akkor azt nem találja a Drupal, a modul sem hívódik meg a hook-okban, így végsősoron nem tud beleavatkozni a folyamatokba.

0
0