brilliant Gallery alatt Hibaüzenet!

buksyarttattoo képe

brilliant Gallery modult használtam képgalériához.

a galéria az alábbi mappára mutatva "olvassa a képeket vagy mi:
0:/sites/default/files/gallery/gallery/

ezen belül van további 4 kategorizált könytáram, amit a tartalom megadásánál kell megadni a következő paraméterekkel meghívva a galériát a könyvtárra mutatva, pl.: [bg|galeria4]

a 4 megadott könyvtárból egyetlen könyvtár jelenik meg rendesen:
http://buksyarttattoo.com/content/rajzok

a tattoos mappára azonban hibaüzi vár :( :
http://buksyarttattoo.com/content/reference

megnéztem a common.inc 7166 sorát:
" if ($query_return = $query->execute()) {"
lövésem sincs mi a hiba!

kaptam azóta a brilliant galleryhez olyan opciokat hogy szurjak be egy "spacet" a tartalomba, ahol a galleria van meghívva, mert szokott ilyet csinálni, és ez megoldja általában ezt a nem megjelenítősdi hibáját...

ezt szeretném most összehozni, ...
illetve uj tartalom hozzáadásával ujra próbálni

viszont mióta ez a HIBA van, azóta az admin / tartalom link menüpontra is ugyan az a hibaüzi nyílik meg ha kattintok,(ha meg akarom nyitni, hogy töröljem a "content/reference" menüpontot):

""PDOException: drupal_write_record() függvényben (/home/deziphot/buksyarttattoo.com/includes/common.inc 7166 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.""

azzal a reménnyel, hogyha törlöm a galériát meghívó [bg|MAPPANEV] -et tartalmazó tartalom oldalt, vagy mit, mivel elviekben azon az oldalon van a hiba,
megoldódik a dolog, ...
tudom kicst káosz és lehet zavaros ahogy leírtam mindezt, de 3 hete ismerkedem a drupallal! :) nézzétek el nekem.

illetve ha valaki bármilyen ötlettel, ...
vagy egy másik galéria modul javallásával tud infot, segítséget adni, ami viszonylag egyszerűen beüzemelhető azt ossza meg velem.

thx.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
buksyarttattoo képe

php szinten hol tudom törölni a menüt és a tartalmát? most ez jutott eszembe még...

0
0
chx képe

Milyen URL-re mentél? Milyen akciót hajtottál végre? Mit vártál, mi fog történni? Mi történt ehelyett? Ha hibaüzenet jelent meg, másold be pontosan! Hogyan próbáltad megoldani: mit csináltál másként? Mi változott ennek hatására? Ha nem kifejezetten egy bizonyos module képernyőjére mentél, megpróbáltad module-ok letiltásával megkeresni mely module okozhatja? Ha egy mag által biztosított sminkre váltasz, van változás?

4
0
buksyarttattoo képe

Üdv Uram :)
Vágom hogy zagyvalék, vágom én :) de azt is vágom, hisz látom a vigyorod tekintetében, hogy vágod haver ezt a zagyvalékot: )

nah: sajátos stílusomért elnézésed, ... segitséged és a kérdéseid köszönöm, ... ne feledd, de bizton emléxel rá :) 3 hete dupálozok, és előtte semmi csak valamikor 10 évvel ezelőtt törpént html féleség.

megyek amiket leírtál és értem is, ill támpontot ad megnézem, mert eszembe nem jutott, de valóban ésszerű.

0
0
buksyarttattoo képe

a brilliant gallery modul kikapcsolásával megoldódott amit akartam. elérhetővé vált ujra a menü, és sikerült törölnöm ami a hibát okozta és annak következtében nem tudtam törölni sem.

innen a kérdés tulajdonképp az, hogy a BG.modul, miért nem jeleníti meg az adott könyvtár képeit : (

de ezt már összefaragom valahogy, és az oldal szerkesztésének folytatása során, ugyan ilyen bátran jövök kérdéseimmel, mert igy vagy ugy, de igy tanulok, és már másodszor tudok tovább jutni általatok! thx. Uram :)
peace, és béke

0
0
buksyarttattoo képe

a galéria betöltési problémájára is fény derült:
kérdéssorozatod hatására, hogy honnan jött a gondolat nem tudom, csak jött, ezért kérdéssorozatod hatására:

megnéztem mi a különbség az az egyetlen galéria, amit megjelenít és a másik 4 között, amit nem minden téren hogy mi a különbség.

és lám: az összes többi galéria képei között volt ékezetes karakterrel ellátott nevű, még a működő galériában egy sem volt ékezetes karakter neves kép :)

Jövök még ne aggódjatok :) és a végén a teljes drupál team, de már most is ugy érzem kedvezményesen tetováltathat nálam :D
csak jelezd, h drupálos vagy! :)

0
0
Sk8erPeter képe

Kicsit olyan volt most olvasni a hsz.-eidet, mint amikor néztem a Félelem és reszketés Las Vegasban c. filmet, hogy úgy éreztem, mintha én is be lennék állva, pedig nem voltam :D

Na, de komolyra fordítva a szót, az alapok tisztázásához én ajánlanám, hogy olvasd el Nagy Gusztávtól a Drupal 7 alapismeretek c. könyvet, PDF-formátumban megkukkanthatod, letöltheted, és elég sok mindent megtudhatsz belőle (és talán ily módon találsz sokkal jobb alternatívát, mint ez a "Brilliant Gallery", tisztességes képfeltöltős, testreszabható, átrendezgetős, nem könyvtárbeolvasós módszerrel):
http://nagygusztav.hu/drupal-7-alapismeretek

1
0