angol drupal, magyar site?

detti képe

Kedves Fórumozók!

Arra keresem a választ, lehet-e anélkül magyar nyelvű (magyar menük stb.) site-ot készíteni, hogy telepíteném a drupal magyar verzióját?

Köszönöm a segítséget!
D

Drupal verzió: 
gazsesz képe

Igen.

0
0

Gazsesz

detti képe

Kedves Gazsesz!

Ez nagyszerű hír! Tudnál segíteni merre induljak, milyen modulok szükségesek...?

Köszönöm!

0
0
csakiistvan képe

SZia,

Én is csináltam már ilyet, és én innen tanultam:

  • Boros Ádám közreműködésével Palócz Pál előadását nézhetitek meg a következő videóban a Többnyelvű Menük Drupalban témakörben. LINK
  • Többnyelvű oldal menürendszere LINK
  • 0
    0

    Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

    csakiistvan képe

    István figyelj oda mire válaszolsz :)

    0
    0

    Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

    drifter képe

    A magyar csomag az adminisztrációs, tartalom-feltöltési stb. felület szövegeit tartalmazza magyarul. Ha ezt nem teszed föl, attól még létrehozhatsz magyar nevű menüpontokat, tartalmakat - ezt nem befolyásolja. Ha nem egy interaktív oldalról van szó, a végfelhasználó nem fog angol szöveget látni.

    Inkább az a kérdés hogy miért nem szeretnéd a magyar csomagot föltelepíteni? Mi az akadály? Mert bár lehet anélkül is, de magyar oldalnál mindenképp ajánlatos.

    0
    0
    Paal képe

    Nincs olyan, hogy „drupal magyar verzió”. A magyar fordítási fájlokat lehet importálni a drupal rendszerbe. Egyik ilyen lehetőség a magyar telepítő profil, de utólag is lehet angol verziót „honosítani”.
    Amúgy mi értelme van a magyar nyelvű menüpontnak, ha minden rendszerüzenet (Send, Post, Save, stb) angolul jelenik meg?

    0
    0

    --
    Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
    Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

    detti képe

    Köszönöm a válaszokat!

    Nyilván kiderült a kérdésemből, hogy most ismerkedem a rendszerrel.
    @drifter: sejtettem, hogy így van (nagy ostobaság lenne az ellenkezője...), de korábban nem sikerült a magyarítás, ezért döntöttem a kérdés mellett. (A magyar csomagot azért nem szeretném telepíteni amiért szeretem a lefordított szoftvereket sem.)
    @Paal: a magyar nyelvű menüpontok alatt a home, search stb. menükre gondoltam, nem az adminisztrációs felület menüire.

    0
    0
    Paal képe

    Mert pl. itt, a hozzászólás beküldésekor is van:

    • Válasz - Reply
    • Név - Your name
    • Tárgy - Subject
    • Hozzászólás - Comment
    • Előnézet - Preview
    • Beviteli forma - Input format

    Írd le, hogy mi nem sikerült a magyarításban. De 100%, hogy volt már itt fórum téma.

    0
    0

    --
    Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
    Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

    drifter képe

    Na mert ebben az esetben a megoldás az admin_language:

    http://drupal.org/project/admin_language

    0
    0
    waffen képe

    Sziasztok,

    én is az első oldalamat csinálom drupallal, már korábban rátaláltam erre az admin language kiegészítőre, pont ilyet kerestem, nagyon hasznos jószág. Utólag tettem fel a magyar nyelvi csomagot, tehát fontos volt, hogy az admin angolul legyen, a frontend viszont a felhasználók miatt magyarul. Az innen a főoldalról letölthető nyelvi csomagot másoltam be.

    Az egyetlen gondom, hogy elég sok dolog nem fordul le. Vegyesen vannak magyar és angol szövegek. Pl. a hírek alatt add new comment van, de nem sokkal alatta meg szerkesztés, válasz. Megnéztem a po fileban, a hiányzó cuccok is benne vannak, de valamiért ignorálja őket a drupal. Egyes blokkok, pl a my account teljesen angolul vannak, annak ellenére, hogy még itt is be van állítva a magyar a language settings alatt.

    Mi lehet ennek az oka? Köszi előre is.

    0
    0
    waffen képe

    Nem sok válasz jött, de azért beírom, hátha a jövőben érdekel valakit. Igazából megoldani nem sikerült, újrainstalláltam az egész drupalt, ezúttal az installáláskor kiválasztva a magyart, és így már megjelentek a hiányzó fordítások. Úgy látszik, ha utólag vannak bemásolva a nyelvi fájlok, nem ugyanaz az eredmény, mintha eleve magyar a telepítés nyelve. Ez nem hangzik nagyon logikusnak, de mégis ez a tapasztalatom.

    0
    0
    york képe

    Ha utolag magyaritod, akkor be kell importalni a po fileokat, vagy az l.d.o-rol letoltod az osszes forditast egy fileba, itt talalod a legfrissebb forditasokat is.

    0
    0
    aries képe

    Sok tulajdonság – például az alapértelmezett tartalomtípusok adatai, vagy az adminisztrációs levelek címe és szövege – nem fordíthatóak, mivel rögzített adatról van szó és nem a felhasználói felület eleme. Ennek a későbbi fordításához az i18n modul és kiegészítéseit kell segítségül hívni.

    0
    0
    waffen képe

    Köszi a tanácsokat, ez az importálás dolog kimaradt, azt hittem, elég bekopizni a nyelvi fájlokat, de azóta utánajártam, hogy kell ezt csinálni pontosan. Viszont ezentúl nem kell vele bajlódni, mert sikerült szétválasztani az admin és a frontend nyelvét.

    0
    0
    Laci85 képe

    Sziasztok!

    A héten hoztam létre az első Drupal alapú weboldalam. A Wordpress után egy fokkal azért bonyolultabbnak látom a dolgot, bár még az újdonság erejével hat és nem ismerem.

    A célom: Szeretnék létrehozni egy szakmai oldalt angol és magyar tartalommal. A nyelvválasztást ikon segítségével szeretném a felhasználóra bízni. Az elv az lenne, miután az oldal .hu, .com és .eu domainre végződik, hogy a .hu behívásakor alapértelmezés legyen a magyar nyelv és választható az angol, .com és .eu esetében pedig fordítva.
    A magyarosítást olyan szinten szeretném megcsinálni, hogy magyar tartalom megjelítése esetén minden üzenet és szöveg magyar nyelven jelenjen meg.
    Az oldal fizetős tárhelyen került elhelyezésre. Egy tárhelyre 3 domain név mutat.
    A kapcsolatok menüpontnál szeretnék egy olyat, hogy a két nyelv esetében két külön e-mail címre küldje a levelet, attól függően, hogy épp melyik nyelven jelenik meg az oldal.

    Eddigi munkám: Letöltöttem, kicsomagoltam a tárhelyre a Drupal 7 telepítőjét. Mivel nem vagyok Drupal szakértő, de szerettem volna egyedi kinézetet az oldalnak, így vásároltam egy komplett dizájnt.
    Innen kezdődik a dologban egyk kis csavar. A telepítést emiatt csak angolul csinálhattam meg, valamint a telepítőkészlet némileg meg lett módosítva a telepítés előtt. A sites/ mappához hozzá lett adva az egyedi template teljes tartalma. A default.settings.php és a settings.php nem lett felülírva és egyébként a többi rész sem, csak kiegészült a template alkotóelemeivel.
    A profiles/ mappába belkerült egy demo_profile/ mappa és annak tartalma.
    Az install.inc fájl cserére került az includes/ mappában.
    A system.install fájl szintén cserére került a modules/system/ helyen.

    A telepítés indításával az angol és lokalizált telepítési lehetőség mellett egy "Demonstration site" lehetőséget kellett választani. A telepítés innentől kezdve másban nemt tért el a szokványostól.

    Jelenleg van egy totálisan angol nyelvű oldalam ami csak az általam vásárolt kinézetet tartalmazza. Az admin felület is kissé másabb, mint az eredeti Bartik dizájn, de nagyrészt azonos helyen van minden és persze angolul. A template tartalmaz egy halom kamu bejegyzést és képeket, tehát bemutató tartalom található benne, amit törölni fogok.

    Mielőtt belefognék a tartalmi rész szerkesztésébe, szeretném a biztonságot növelni, valamint a kétnyelvű részeket beállítani. A magyar nyelv hozzáadása már megtörtént, egyenlőre az Internationalization modult telepítettem fel, de miután az megjelent a modulok között semmit sem tudok rajta aktiválni.

    Amiben segítség kellene: Melyek azok a modulok röviden összefoglalva, amiket fel kell telepíteni egy ilyen kétnyelvűsítés megvalósításához és mi az amit esetleg célszerű beállítani? Az esetem a template telepítése miatt kissé egyedi, bár lehet csak én gondolom annak. Olvastam itt a fórumban, de az a helyzet, hogy nem tisztult a kép, hanem a sok információtól csak méginkább tanácstalan lettem. Nem vagyok még gyakorlott Drupal használó. Előre is köszönöm a segítséget!

    Az oldalam a www.electroimpress.hu címen található. Egyenlőre a logót sikerült lecseréni a kezdőlapon. :)

    0
    0