Sziasztok! Van egy Drupal 10.1.x webhely, PHP 8.1, nem Composer-rel telepítve. Az Állapotjelentés oldalon hibát jelez:
„Nem védett
Az update.php bárki számára elérhető hitelesítés nélkül, ami biztonsági rés a webhelyen. Át kell állítani a settings.php-ban található $settings['update_free_access'] értékét FALSE-ra.”
A settings.php
-ben FALSE-ra van állítva, mégis ezt a hibát írja ki.
Mi lehet a probléma és hogyan oldhatom meg, hogy eltűnjön a jelentésből a hiba?
Próbáltam keresni már megoldást, de nem találtam.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Taxonomy upgrade extras:
Drupal verzió:
Fórum:
Pár ötlet
Szia!
settings
fájljai összefűzhetőek (azaz a simasettings.php
a legvégén behivatkozza asettings.local.php
fájlt (ritkább esetekben akár több másikat is), ezért esetleg érdemes lehet ellenőrizni, hogy összességében véve ezt a láncolatot, a legvégén lefutó fájlban szerepel-e még valahol értékadás a$settings['update_free_access']
tömbelemnek?domenem.tld/update.php
útvonalat? Ha 403-at kapsz, akkor az megnyugtató, de ha 200-at, akkor szólj, és gondolkodunk tovább mi lehet az oka.Szia!
Szia!
Köszönöm a reagálást!
Sajnos a
domenem.tld/update.php
elérhető akkor is ha nem vagyok bejelentkezve és futtatni lehet az adatbázis frissítést.Az oldal élesben megy és ez a hiba a legutóbbi frissítés után jött elő, mikor 10.1.6-ra frissítettem.
A
setting.php
fájlban kommentelve vannak ezek a sorok:ezek szerint nem hivatkozza be a
settings.local.php
fájlt.$settings['update_free_access']
egyszer szerepel csak a fájlban.Úgyhogy tovább keresgélek és köszi ha még van valami ötleted!
SimonT
Sikerült megoldanom a
Sikerült megoldanom a problémát!
A hibaüzenet akkor jött elő, amikor a 10.0.11 drupál verziót frissítettem 10.1.6 verzióra.
Visszaállítottam a régi verziót, a 10.0.11-est. Ezután lépésenként végeztem a frissítést, ami azt jelenti, hogy:
10.0.11 frissítettem 10.1.1-re, majd
10.1.2-re, majd
10.1.3-ra, majd
10.1.4-re, majd
10.1.5-re és végül
10.1.6-ra.
így nem jött elő a hibaüzenet. :-)
A frissítéseket, biztonsági mentéseket a cPanelen található "Installatron"-nal csinálom, ami nagyban megkönnyíti, felgyorsítja a munkát.
SimonT