Admin belépési probléma

troyz képe

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a megoldásban, mert a következő hibaüzenetet küldi a drupal, miután be szeretnék lépni az admin felületre.

PDOException: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'base.changed' in 'field list': SELECT base.uid AS uid, base.name AS name, base.pass AS pass, base.mail AS mail, base.theme AS theme, base.signature AS signature, base.signature_format AS signature_format, base.created AS created, base.changed AS changed, base.access AS access, base.login AS login, base.status AS status, base.timezone AS timezone, base.language AS language, base.picture AS picture, base.init AS init, base.data AS data FROM {users} base WHERE (base.name = :db_condition_placeholder_0) ; Array ( [:db_condition_placeholder_0] => fsznev ) DrupalDefaultEntityController->load() függvényben (/home/balatona/public_html/includes/entity.inc 198 sor).

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Drupal verzió: 
Fórum: 
Balu Ertl képe

Jól sejtem, hogy D7-ről van szó?

Én ezeket csekkolnám először:

  1. Fut a MySQL-szerver?
  2. Ha van phpMyAdmin-hoz (vagy bármilyen más GUI/CLI-alapú DB-eszközhöz) hozzáférésed, akkor létezik a Drupal által használni kívánt DB-felhasználó és adatbázis?
  3. A {gyökérkönyvtár}/sites/default/settings.php fájlban a $databases változóban megadott hozzáférési adatok egyeznek az előbb a DB-kezelőben látottakkal?
  4. A $ drush status parancs milyen eredménnyel tér vissza?
0
0
troyz képe

Fut, de valami miatt nem kapcsolódik. Az adatbázisban változtattam a szövegben, de nem szinkronizálódott a lapokon. phpMyAdmin-t használok. A settings.php-ben a db felhasználó megfelelő.

0
0
Balu Ertl képe

„A $ drush status parancs milyen eredménnyel tér vissza?”

Van hozzáférésed drush-hoz? Ha kiadod ezt parancsot, mit kapsz vissza? Nincs benne semmi érzékeny, másold be ide kérlek a kimenetét, hogy lássuk, mi a helyzet, köszi.

„Az adatbázisban változtattam a szövegben”

Milyen szöveget változtattál meg? Melyik táblában? Mi volt az oka, hogy DB-ben módosítottad?

1
0