7.26-ra frissítés utáni hibajezés

Marsy képe

Sziasztok!

Frissítettem 7.25 -> 7.26-ra és utána ezt a hiba üzenetet kaptam az

Állapot jelentésben:
Notice: Undefined index: value theme_status_report() függvényben (/home/marsys01/public_html/drupal/modules/system/system.admin.inc 2584 sor).

A 7.25-ben nem volt.

Van egy másik hiba is ami a 7.25-ben jelentkezett amit nem értek.
Temporary files directory Not fully protected
See http://drupal.org/SA-CORE-2013-003 for information about the recommended .htaccess file which should be added to the /upload/ directory to help protect against arbitrary code execution.

Kérném a segítségetek.
Előre is köszi a válaszokat.

Drupal verzió: 
makgab képe

Az SA-CORE-2013-003 figyelmeztetés, csak egy beállítás, ami erősen javasolt.

0
0
Marsy képe

OK! Azt észrevettem, hogy ez egy figyelmeztetés. De mire?

1. A .htaccess fájlom a drupal eredetije nincs módosítva

2. Nincs /Temp/ könyvtáram

3. Nincs /upload/ könyvtáram

Akkor most mi a teendőm?

0
0

Üdv.
Marsy

makgab képe

Azzal a megadott tartalommal kell létrehozni a .htaccess fájlt azokban a könyvtárakban (Nyilvános fájlok útvonala, Rejtett fájlok útvonala, Ideiglenes fájlok könyvtára).
Itt van a Drupal beállításokban, hol is vannak ezek: admin/config/media/file-system

0
0
magveto képe

Marsy képe

Köszönöm a segítséget. Itt találtam a megoldást.

Nekem ide kellett a .htaccess fájl: public_html/drupal/temp

0
0

Üdv.
Marsy

Marsy képe

Most már csak erre keresek megoldást, segítséget.

A 7.25-ben nem volt.

Állapot jelentésben:
Notice: Undefined index: value theme_status_report() függvényben (/home/marsys01/public_html/drupal/modules/system/system.admin.inc 2584 sor).

A 2584-es sor tartalma:
$output .= '<tr class="' . $severity['class'] . ' merge-down"><td class="status-icon">' . $severity['icon'] . '</td><td class="status-title">' . $requirement['title'] . '</td><td class="status-value">' . $requirement['value'] . '</td></tr>';

0
0

Üdv.
Marsy

aboros képe

ez hibás:
<td class="status-value">' . $requirement['value'] . '</td></tr>'
és az a baj, hogy a $requirement tömbbe nincs olyan kulcs, hogy 'value'. most ez így segít? :) ez csak egy notice, figyelmeztetés, elméletileg ez nem hiba. :) majd javítják úgyis, addig elvan így. (tudom ez nem hangzik valami profin:D)

1
0

-
clear: both;

Marsy képe

Köszi a választ. Kivettem a hibás hivatkozást, megjelölve a módosítást, és most nincs üzenet.

  1. $output .= '<tr class="' . $severity['class'] . ' merge-down"><td class="status-icon">' . $severity['icon'] . '</td><td class="status-title">' . $requirement['title'] . '</td></tr>'; //<td class="status-value">' . $requirement['value'] . '</td> FIGYELEM! Hibás hivatkozás a sor végéröl.

Ha javítják, csak vissza kell másolni.
0
0

Üdv.
Marsy

aboros képe

ez az eljárás kifejezetten ellenjavallt. simán lehetséges, hogy ez így jól van, azért van hiba, mert valaki korábban elfelejtett rakni adatot ebbe a kulcsba. az a helyes megoldás, hogy jelenteni kell (ha amúgy nem találod) aztán akkor feltárják(uk), elhárítják(uk), letesztelik(jük) (segítesz?) és akkor kijavul egy következő kiadásban és mindenki örül.

ez csak egy notisz, többet látok, mint madarat.

4
0

-
clear: both;

Marsy képe

Szia!

Köszönöm a választ. Akkor visszavonom a törlést.
A kérdésedre (segítesz?)a válaszom, segítenék de mint írtam nagyon, nagyon kezdő vagyok a Drupálban és ezért nem tudom, hogy miként tudnék segíteni.

0
0

Üdv.
Marsy

Balu Ertl képe

  1. A core és a modulok fejlesztése és támogatása a Drupal.org-on zajlik. Úgy látom, még nincs fiókod, ezért mindenképp javasolt ott is jelen lenni.
  2. A nemzetközi közösség miatt az érintkezési nyelv az angol, de némi alapvető nyelvismerettel már el lehet boldogulni, lényeg a megértés, nem az oxfordi nyelwizsga a lényeg

Ha e kettő megvan, akkor a Getting Involved Guide (csúnyán szó szerint “Bevonódási útmutató”) jó kezdőpont lehet: https://drupal.org/getting-involved-guide

Nem rossz érzés egy profi weboldalt felépíteni és futtatni sem, de az igazi Drupal-élmény a közösségi hangulattal az igazi ;)

4
0