Übercart fizetési megoldások

nevergone képe

Sziasztok!

Egy webáruházat kellene kialakítanom Übercart segítségével, és a fizetési megoldásokkal bajlódom éppen. Érdekelne, hogy ti milyen módon tudtátok ezt megoldani a hazai viszonylatban, gondolok itt a banki átutalásra és bankkártyás fizetésre, illetve milyen tapasztalataitok vannak ezen a területen?

Köszönöm a segítséget! :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
xpkiller képe

Szia,
Miért pont übercart?
Nekem léteznek CIB és K&H moduljaim osCommerce alá, installálható formában.
Gondolkoztam már rajta, hogy drupal alá is portolom, de mivel 3 év alatt, te vagy a 2. aki ilyet szeretne, nem volt nagy húzóerő, mert nagy macera a banki együtt tesztelés, engedélyeztetés.
(kb 1 hónapos meló, szted megéri? kifizeti valaki valaha is?)
Ha gondolod, keress meg.

0
-1
nevergone képe

Szia!

Már megoldottam Ubercart segítségével. Azért döntöttem az Ubercart mellett, mert jól illeszkedik a Drupalba, elég sok egyéni kiegészítő tartozik hozzá, és elfogadható ütemben fejlesztik.

0
0
xpkiller képe

Értem, és a fizetési kérdéskörrel hogy állsz?
Most hirtelen elég sokan "zaklatnak" hogy portoljak vmit übercart alá..
Te melyik bankot preferálod a 3-ból?
(ma Mo-on kizárólag 3 bank foglalkozik elfogadással, CIB (volt IEB), K&H, OTP - a K&H viszont 2 éve nem kötött elfogadói szerződést shoppal, nem ajánlanám)

0
0
nevergone képe

Egyelőre nincs kártyás fizetés, de van a K&H-hoz használható megoldásom, viszont nem biztos, hogy az lesz a nyertes, az OTP is esélyes. Egyelőre ez a dolog el lett halasztva.

0
0
xpkiller képe

Nos, a háttérben OTP-re szavaztak, így kénytelen leszek most azt megvalósítani übercarthoz, bárhogy is próbáltam mindenkit rábeszélni a CIB-re... :(
Ha minden jól megy, lesz egy ilyen modul.

1
0
olap képe

Ha kész van a modul érdekelne a dolog

1
0
xpkiller képe

Igyexem összehozni, kis csúszásban vagyok egy másik project miatt. (kereslek majd)

0
0
Munkas képe

Engem is érdekelne az OTP modul. :)

0
0
Gyuree képe

Én is egy Ubercart webáruházat akarok éppen összehozni, és a tulaj döntésével összhangban csak átutalás, és utánvételes lehetőségek lesznek.
Ez a mai magyar vásárlói szokásoknak is jobban megfelel.
Persze ha kijön egy OTP-s modul, azt én is megfontolom... :-D!

Üdv
Gyuree

0
0

Bíró György

xpkiller képe

Örülök, hogy ekkora az érdeklődés, bár csak haladnék vele...
A megjegyzéseddel nem 100%-osan értenék egyet, amennyiben nem érted félre.
Elég sok bkk modulom működik áruházakban (eddig még nem Drupal, hanem osCommerce), és van rálátásom a trx számra.
Én magam, aki ebben a témában utazom közel 10++ éve meglepődtem, mert a Mo-i bankkártya használat (és kereskedői hozzáállás) azt sugallta, hogy kevés trx lesz, de amelyik áruházban bevezették ott azonnal áttértek rá az emberek, pedig megmaradtak az utánvétes és utalásos módok is.
Azt gondolom, hogy az ok abban keresendő, hogy a drágább holmik kifizetéséhez kp kéne mikor jön a postás, és ez gond. Így viszont akár a nagymama is átveheti, nem kell otthon kp-t tartani, az átutalás meg macera, főleg, ha nincs online bank, meg + min 3-5 nap, mert a kereskedő sem figyeli real-time a számláját, hogy megjött-e.

üdv
Péter

0
0
Gyuree képe

Nem értem félre!
Az én megrendelőm még az átutalást sem akarta... :-D

Minden csak rábeszélés (és technikai háttér) kérdése!
Mellesleg annyi jó infót kaptam itt, hogy nem lennék képes megsértődni azokra,akik nekem segítettek!
Max ha idősanyámat emlegetik valami sarki munkakörben... :)

Köszi, és várom a híreket (lenne még hol használni)

Üdv

0
0

Bíró György

kardave képe

Érdekelne a használható megoldás K&H-hoz.
Drupal 6-on futó Übercart alá kell K&H-s fizetést megoldanom, bár a banki támogatás megvan, jól jönne egy kis segítség.

Üdv, Dave

0
0
leonidasz képe

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy végül elkészült e a modul, mert érdekelne engem is. Esetleg egyezkedhetnénk, mert most kaptam egy nagyobb munkát, amibe szükség lenne ilyesfajta modulra és mivel sok kollégának is szüksége lehet rá összefoghatnánk.

Nem ragaszkodom az übertcarthoz. Esetleg az e-commerce modulhoz csatolható xpkiller moduljai?

Ki alkalmazott már kártyás fizetést drupal oldal alatt?

0
0
szegedi képe

Kiváncsi lennék, hol tart az OTP-s modul, mert engem is érdekelne...

0
0
tamoca képe

https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Egyeb/Kartyaelfogadas/Internetes/Fi...

Itt el lehet indulni.
Szóljon akinek megvan, mert én ehhez még kevés vagyok.

0
0

tamoca

szpetya képe

Sikerült közben valakinek áthidalnia ezt az OTP-s fizetéses történetet?

Píísz

0
0
xpkiller képe

Mivel február óta jópár hónap telt el, és csak rosszabb lett a helyzet (amit az időmet illeti), és még nem fogtam bele emiatt a portolásba, a következő felajánlást tenném:
Az aki képbehoz Übercart modul működést tekintve (mi, mikor hol fut le, mi mikor hol jelenik meg..etc) én beleteszem a banki tudást, és banki engedélyeztetéssel megalkotom a modult, és kap tőlem egy modult ingyen megfelelő supporttal.
Másképp esélytelennek látom a dolgot sajnos (nekem bele kell raknom 1 havi fejlesztést, és banki szüttyögést, úgy, ha készségszinten ismerném a drupál üc modul történetet.

0
0
andor_pds képe

Sziasztok!

jövő hét végéig lesz egy működő Übercart alá fejlesztett, CIB Bankos fizetési modulom (én is határidőhöz vagyok kötve, ezért szinte biztos a jövő hét...)

Amint készen van az RC verzió, közzéteszem a drupal.hu-n annak reményében, hogy esetleges hibajavításban, újítások implementálásában akad segítség....

0
0
xpkiller képe

Kíváncsian várom ;)
A teljes protokollt lefejlesztetted? Admin felület a tranzakciók utólagos kezelésére, jóváírás, stornó, trx ellenőrzés, státusz lekérdezés, history?
Hogy állsz a banki tesztekkel? Engedélyekkel?
Tokosítást saját függvényed végzi, vagy a külső binárist használod?

0
0
d0r0ttya képe

Nem vagyok még képben a netes átutalások hátterével (most először van szükségem rá, természetesen sürgősen), és tényleg nem kötekedni szeretnék, hanem felvilágosítást kérek: ha a PayPal segítségével egyszerűen megoldható a legtöbb bankkártya elfogadása, és más bankokhoz modult kell fejleszteni, tesztelni, engedélyeztetni és hasonlók, ráadásul ha jól olvastam a CIB ismertetőjében, magasabbak is a költségei, mint a már meglévő PayPal megoldásnak, akkor miért jó ez nekünk?

1
0
nevergone képe

Elég kevesen használják a PayPal-t idehaza, illetve nem mindenki szereti rábízni külső félre a bankkártya-adatait.

0
0
d0r0ttya képe

De ha jól értelmezem a PayPal oldalát, a vevőnek nem kell PayPal accounttal rendelkeznie, elég, ha az elfogadott kártyatípusok közül valamelyikkel rendelkezik, és ezek között van Visa és MasterCard is. Javíts ki kérlek, ha nem így van.

0
0
pp képe

így van. Van magyar nyelvű felülete a PayPalnak?

pp

0
0
nevergone képe

Nincs, és sokan ezért sem használják előszeretettel, tartanak tőle.

0
0
d0r0ttya képe

Értem és nagyon köszönöm a segítségeteket. Akkor mivel szept. 27-ig szükségem van egy bankkártyás megoldásra, időlegesen használom majd a PayPalt, ha pedig elkészül a CIB modul, akkor váltok én is arra. Persze ha addigra kész lesz a CIB-es modul, akkor már rögtön azzal fogunk indulni.

0
0
nevergone képe

Az is megfelelő, ha kapcsolatba lépsz a PayPal-lal, és lefordítod a szükséges felületet magyar nyelvre. Szerintem nem zárkóznának el tőle, és másoknak is segítség lenne. :)

0
0
Illyés Edit képe

Szerintem nem zárkóznának el tőle, és másoknak is segítség lenne. :)

Attól tartok, ez nem így működik. Ha így működne, már elérhető lenne szuahéliul is a felület. Ez egy nagyvállalat, jogi, szervezeti akadályai lehetnek annak, hogy egyáltalán magyarra fordítsák. Az pedig, hogy bárki beküld egy fordítást és azt kiteszik, ez szerintem elképzelhetetlen.

Én a napokban készítettem egy hazai payment gateway szolgáltató oldalához illesztést Drupal alá. Nem Übercart, csak egy adományfogadó oldal. Ha valakinek van kedve, energiája rá, hogy egyeztessen velük, írjon magában. A saját kódot szívesen odaadom, a szolgáltatót pedig talán rá lehet venni, hogy szponzoráljon egy standardizált modult. Egyszerűsített felületet kínálnak Abaqoos, CIB, OTP, K&H, Paypal, mobil fizetéshez.

1
0
xpkiller képe

Igen, csak ne felejtsük el, hogy nem ingyen adják ;) pl. bank kér 2%-ot cég kér havi 10e-t, + 4%-ot, ez annyira jó?
A protokolljuk mennyire lehet egyszerű? Banki protokollok sem bonyolultak, ha ezt túlságosan leegyszerűsítjük, akkor az már a biztonság rovására megy.
Ha eddig senki nem fejlesztett bankihoz illesztést, akkor most miért tenné egy drága céghez?
Nekem nem tűnik vonzó megoldásnak.

1
0
nevergone képe

Azt tegyük hozzá, PayPal illesztés már régóta van Übercarthoz. És simán lehet, hogy valakinek ez jobban megéri, mint megbízni egy hazai céget drágán egy banki modul elkészítésével, amely ráadásul elég kevéssé tesztelt, pont a rászorulók alacsony száma miatt.

1
0
Illyés Edit képe

  • A Paypal bármikor zárolhatja a számládat 180 napra a rajta lévő összeggel együtt, ha gyanúsnak talál. Gyanúra okod adhat pl. a megnövekedett forgalom, vagy az, ha világ számos országából fogadsz átutalásokat.
  • A magyar banknak van magyar ügyfélszolgálata, amit helyi hívás díjáért zaklathatsz. A Paypal ügyfélszolgálat gyakorlatilag elérhetetlen, ha eléred, az is több óra nemzetközi telefonhívás. (Skype-ról, stb. hívást nem fogadnak.)
  • Ha a magyar bank ügyfélszolgálatával nem boldogulsz, bemész a fiókba. Ha a pult másik oldalán ülő Ancikával nem boldogulsz, kéred a fiókvezetőt. A Paypalnél egy automatizált felületen kell dokumentálnod, hogy nem vagy pénzmosodás. Ha emailben, telefonon kérsz segítséget, az automatizált felületre irányítanak, és kizárólag gépi emaileket küldenek ki, amelyek kérdés, kérés esetén visszairányítanak az automatizált felületre.
  • Ha a vevőid részéről panasz érkezik a termékre, szolgáltatásra, a Paypal azonnal zárolja a számládat. Az ügyfélszolgálat dönti el, hogy a panasz jogos-e. Ha jogosnak találják, visszaadják az ügyfélnek a pénzt. Nem tehetsz semmit ellene.
  • A Paypal, ahogy alább is írja a kolléga, jóval drágább, mint a hazai bankok. (Nem érdemes azzal próbálkozni, hogy privát Paypal számlával kereskedünk. Rendes merchant számlát kell nyitni cégnévre.)
  • Még biztos jópár dolgot kifelejtettem, szóval érdemes az apróbetűt átolvasni, és interneten tájékozódni.
1
0
xpkiller képe

Világos.
Én eddig pontosan az általad leírtak miatt tettem azt, hogy előre lefejlesztettem a modult (más alá) és azt remélem, hogy eccer megtérül. (eddig még nem tette)
A fejlesztés 0-ról horror számla lenne és, hogy nap mint nap b..gat a bank, hogy most ő ezt kéri, meg azt kéri.. kirakni, módosítani.
Ebben az esetben is ezt tenném, fel is raktam egy felhívást, hogy ha valaki képbehoz ÜC modul ügyben, portolom hamar a modult, banki engedélyeztetéssel együtt (tehát onnantól megbízhatsz benne)(nekem több szintű szerződésem van bankokkal (titoktartási, partneri..etc))
Volt is egy jelentkező, de eltűnt :(

0
0
Illyés Edit képe

6 helyett csak 1 illesztést kellett megírni, az is pofonegyszerű volt. Ha a banki informatikusoknak elég biztonságos, akkor nekem is az. (Bank tesztelte az elkészült rendszert, javaslatokat is tett.)

Nem tudom, mennyit kér a gateway cég, az üzleti részére nincs rálátásom, valószínűleg sokat, de 6 vagy akár 1 banki illesztés lefejlesztése sem olcsó. Egy nagyon kis forgalmú weblapon (alapítvány adományfogadó oldala, kisebb webbolt) évekig tartana, mire betérül a programozónak kifizetett összeg. Ez 2 óra alatt megvolt, teszteléssel együtt.

Szerintem közösségi erőforrásokat pont egy ilyen belépő szintű megoldásba érdemes fektetni. Aztán ha valaki sokallja a költségeket, nyugodtan invesztálhat egy olcsóbb, közvetlenül a banki felületre kapcsolódó modulba.

0
0
xpkiller képe

Nem árt gondosan végigolvasni a paypal oldalán a MAGYARokra vonatkozó szabályokat.
Mostanában nem néztem (minden országra más szabály vonatkozik!!), mert letettem róla, de korábban úgy volt, hogy igen alacsony felső limit van pénz fogadásra, tehát nem úgy van, mint egy banknál, hogy küldenek amit küldenek, megkapod egyrészt, másrészt sokkal-sokkal drágább a paypal egy itthoni bankhoz képest.
Itthon most változtak a feltételek, mert az otp monopol helyzetét megdurrogták az EU-ban, és ezért csökkentek az swiching díjak!
A paypal meg kér "Your account is set to the Standard Rate for receiving payments of 3.4% + 90 HUF." (10.000Ft esetén ez 430Ft... ez nem kevés az máris 4.3% a nyereségedből, ami ha 10% volt akkor a felét már is elbuktad)
Ez olyan jó egy banki 2%-hoz képest?
Nagyon pontosan utána kell járni ezeknek az apróbetűs részeknek, mielőtt az ember dönt egy megoldás mellett!

1
0
lzskiss képe

Hello!
Érdekelne, hogy állsz a Übercart alá fejlesztett CIB Bankos fizetési modullal?
Beszállnék mert nekem is szükségem lenne egy ilyen modulra.
Üdv

0
0

openbsd 4.7/i386

bgajdos képe

Hello!

Engem is érdekelne, hogyan áll a CIB Bankos fizetési modul fejlesztése, illetve milyen támogatást illetve anyagi ellentételezést igényelne egy ilyen modul lefejlesztése. Gondolom sokan vennék hasznát, így érdemes lenne támogatni a projektet ahogyan csak tudjuk.

0
0
deltafly képe

Üdv!

Engem is nagyon érdekelne a kártyás fizetés drupal alá.
Ilyen nehéz lenne megcsinálni?

0
0
d0r0ttya képe

A paypal minden esetre nálunk hibamentesen működik, ha az a gyengeségeivel együtt (nincs magyar kezelőfelület, a magyarok idegenkednek a használatától) megfelel neked, akkor használd azt szerintem. Ezzel megoldod a kártyás fizetés kérdését.

0
0
hunostor képe

Hello! Érdeklődnék ,hogy merre tart a projekt? Lesz belőle valami egyáltalán?

0
0

Poroszkai Attila

intrex képe

Sziasztok,

Egy projektem miatt készítettem egy CIB fizetési metódus modult Drupal 6.x/Ubercart alá. Terveim szerint fel fogom rakni rendesen a drupal.org projektek közé, de ehhez előbb rendesen kommenteznem kellene a forráskódot, infókat készíteni hozzá, stb.
De ha valakit érdekel, innen letöltheti:
http://plyk.net/downloads/uc_cib.zip

Szükséges hozzá a PHP cURL library (http://php.net/manual/en/curl.setup.php)

A modul telepítése után az admin/store/settings/payment/edit/methods alatt érhető el, mint CIB eCommerce.

Megpróbáltam univerzálisan angol nyelvű üzenetekkel elkészíteni, de nem mindenhol sikerült, és nem biztos hogy nyelvtanilag is minden okés, de rohamtempóban készült, és a projekt szempontjából minden tekintetben működik. Elnézést kérek az esetlegesen érthetetlen forráskódért :)
Használjátok egészséggel!

Használatához szükséges továbbá hogy a CIB Bank adjon teszt webshop ID-t és teszt szerver címeket.

8
0
szantog képe

Csinálj neki sandboxot a drupal.org-on, nagyobb rá az esély, hogy akár érdemi javítással is segít benne valaki.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vidra képe

D7 alá esetleg valamilyen magyar banki modul fejlesztése van már folyamatban? Vagy várható a közeljövőben?

0
0
bukovinai képe

Engem is érdekelne a bankkártyás fizetős dolog. OTP-val már felvettem a kapcsolatot, de ott konkrét webáruháznak kell lenni, magánemberként nem biztos, hogy tudok velük üzletelni.

Pedig nem hiszem, hogy lehetetlen lenne megírni egy ilyen modult. de teszteléshez kellene a specifikáció meg teszt számla, amire utalok (és nem vonogatnak le tranzakciónként túl sokat)

Nekem hamarosan kell egy valamilyen ilyen lehetőség.

Ezt nézegettem :

http://www.webtemplatemall.com/hu/internetes_fizetes.html

meg az OTP-s leírást :

https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Egyeb/Kartyaelfogadas/Internetes/Fi...

Kell valami megoldás 1-2 hónapon belül. Ha valaki hasonló dolgokon töpreng keressen meg : együtt többre jutunk.

Ha máshogy nem, akkor leprogramozom php-ben vagy perl-ben vagy akármiben és ha működik akkor meg lehet nézni, hogy mi módon lehetne a drupál-hoz illeszteni.

(Mondjuk még a Drupal commerce-vel is küzdök, hogy a "product"-okat értelmes módon el lehessen érni az oldalon, de az magánügy.)

Szóval, ha valakit érint a dolog szövetkezzünk össze. Most ez nekem sürgős lenne, tehát ráérek programozni, ha meg van pontosan, hogy mit kell. Ha valahonnan lehet szedni egy protokoll leírást, specifikációt, hogy minek kell működnie (mikor hova mit kell küldeni) akkor valami teszt rendszer félét is össze lehetne ütni ami úgy viselkedne, mint a banki oldal - csak számlamozgás nem történne.

Ha van valakinek ilyen protokolleírása azt is megnézném...

előre is kösz bármi hasznos információt.

(Drupal 7-ben csinálom és Drupal Commerce-vel. Übercard helyett ezzel próbálkoznék ikább, mert ... nekem úgy tűnik, hogy ezt jobban fejlesztik mostanában.)

0
0
zpolgar képe

Nagyon érdekelne a d7-es commerce verzió.
Egy korábbi oldalon CIB-es fizetés volt, amit most alakítok át, de úgy látom a drupal commerce-re magyar fizetési modul nem érdekel senkit.
Ha valaki mégis elkészítette már, akkor szívesen csatlakoznék valamilyen formában.

0
0
szt képe

Sok mindenkit érdekel, biztos sok mindenki elkészítette már, de ez egy olyan termék, amit inkább megvenni lehet. Contrib verzió, amit egyáltalán lehet próbálgatni, az csak D6-hoz érhető el itt. Ha esetleg D7-re megcsinálod, akkor szívesen tesztelem ;)

0
0
nevergone képe

A hozzászólásban lévő link nem működik.

0
0
uniquevisitor képe

feltettem ide, de szerintem inkább d7 commerce-re kellene átírni:
http://dl.dropbox.com/u/3358359/uc_cib.zip

1
0
andor_pds képe

sziasztok,

Jó hírem van minden Drupal Commerce rajongónak >> 5 percel ezelőtt megvolt az első teszt tranzakció sikeres lebonyolítása a DC és a CIB bank között.

Ami röviden annyit jelent, hogy teszteljük még a hét végéig a modult, majd aztán közkincsé tesszük.
Remélem többen is csatlakozni fogtok hogy még jobbá tegyük a modult. Valamint a drupal.org-on is szeretnénk megjelentetni hivatalos project-ként.

Az www.onlinepolo.hu weboldalhoz fejlesztettük ki, ami most kapott uj motort (D7 + DC), az előző motor D6+Übercart volt. CIB-es fizetést D6 alá megcsináltuk annó, most viszont az igény az volt hogy D7 alá is működjön.

üdv.

8
0
nevergone képe

Közben már készül az OTP + Drupal Commerce kapcsolat is, valószínűleg a jövő év első negyedében lesz közkincs.

7
0
Sk8erPeter képe

+1 neked és andor_pds-nek, hogy mindezt megírtátok, és hogy valószínűleg publikálni fogjátok, tök jó hír.
DE! Ami nagyon sokakat érinthet, és gondolom másokat is nagyon érdekelne, akár csak nagyon röviden: mi vezérelt titeket (nevergone, andor_pds) abban, hogy végül Commerce-re váltottatok Ubercart helyett? (Főleg, ha már az "Übercart fizetési megoldások" az alaptéma. :P)

Szerintem ez nagyon sokakat érinthet, mert alapvető kérdés egy új webshop kialakításánál, hogy "na, akkor most Ubercart vagy Commerce"? Témába vág, mert Ti is ide írtátok. :)
Sokszor lehetett olvasni, hogy a Commerce tök feleslegesen melós tud lenni, mert bizonyos entitásokat kétszer kell létrehozni, satöbbi, de konkrét tapasztalatom nincs vele, úgyhogy ezt Ti jobban tudjátok.
Előre is köszi, ha írtok róla akár egy sort is!

0
0
nevergone képe

A Drupal Commerce nagyszerű példa a Drupal rugalmasságára. Én ezt szeretem a Drupalban és arra kellene példát mutatnom, ahogy a Drupal modulok nagyszerűen összejátszanak és csapatmunkát végeznek, biztosan a Drupal Commerce lenne az.

Voltak nyűgjei és van egy sajátos logikája, ez tény. Régebben nem is szerettem, mert nem értettem a „miért?”-eket, de aztán elolvastam a dokumentációkat és megnéztem a videókat, és így megnyílt az elmém. Nem mondom azt, hogy egyes dolgokat nem lehetne jobban, de az már valószínűleg a rugalmasság rovására menne.

Szóval most már csak bottal piszkálnék Ubercartot és úgy tekintek rá, mint egy letűnt kor egyik tanújára: Múzeumban szívesen nézegetem, de munkára már túlhaladottnak tartom.

1
0
Sk8erPeter képe

Köszi a rövid beszámolót! Picit túl általános volt számomra, miben rugalmasabb ennyivel, mint az Ubercart? Csak röviden is elég, nem akarom telenyomni a topicot hsz.-ekkel, de tényleg érdekel a téma, viszont sajnos most jódarabig nem lesz időm kipróbálni a Commerce-t, ezért picivel több információmorzsának még nagyon örülnék, ha nem gáz. :)
Az biztos, hogy Ubercarthoz azért egyelőre jóval több modul készült, ami azért nagyon nem mindegy, ha valaki időt akar spórolni, és épp olyanra van szüksége, amit mondjuk a Commerce-hez még nem írtak meg; de sok helyen olvastam már, hogy a Commerce a jövő, de sajnos eddig tök általános infómorzsákat kaptam a miértekről, bár nem is mélyedtem bele a témába. Jól jönne ezért némi tapasztalat olyantól, aki élesben is használja, hogy mégis mitől jobb a Commerce, mint az Ubercart, legalább röviden. Mert általánosabb entitásokra épít, mint mondjuk az Ubercart, és ez kínál némi rugalmasságot? Mintha valahol olvastam volna, hogy azért az Ubercartot is modernizálták a 7-es változatnál (én csak 6-oshoz használtam Ubercartot, és 6-osban mai fejjel azért még nagyon sok minden iszonyat melós volt), de biztos valamilyen szempontból gyengébb, ha ezt írod, na de miben gyengébb?
Előre is köszi, ha még írsz róla pár mondatot!

0
0
szantog képe

A kulcs: Az ubercart az egy külső motor, a commerce meg 100% drupal.

1
-1

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Hogyhogy külső motor? Én nem láttam még Drupal nélkül működő Ubercartot, lemaradtam valamiről?

0
0
szantog képe

sorry, így hajnaltájt nem tudom honnan szedtem ezt a zöldséget.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

nyiss nyugodtan új témát bármilyen kérdésednek.

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

Sajnos túl sokat nem tudok most írni róla, bár talán nem is kell. Csak egy dolog: Emlékeim szerint az Ubercart 6.x még tartalmazott 4.7.x-hez írt kódot is, és pl. egy számlát sminkelni gyakorlatilag rémálom benne.

0
0
Sk8erPeter képe

hmm, rég volt már, de úgy rémlik, a számla egy külön .tpl.php fájlban található. Nem emlékszem rémálomra.

"Sajnos túl sokat nem tudok most írni róla, bár talán nem is kell."

Na de azt írod, hogy az Ubercart már múzeumba való darab, nem éles oldalra, hát akkor talán ezt illik valamivel alátámasztani, nem? :)

Egyébként bizonyára sok az örökség miatt "beragadt" dolog az Ubercartban, bár mintha azt írták volna, a 7-es miatt sok mindent modernizáltak.

1
0
nevergone képe

Majd egyszer, egy másik fórumtémában leírok erről pár gondolatot. :)

Ui.: Én Ubercart-ot csak D6 alatt használtam, pont elég volt, hogy megutáljam. Így D7 alatt szóba sem került a használata, illetve amikor megjelent, az nekünk már késő volt.

0
0
Sk8erPeter képe

Igazából én azt nem találom egy jó érvnek, hogy "D6 alatt megutáltam". Ha D7 alatt nincs tapasztalatod vele, akkor nem tudhatod, hogy mennyire igazodtak az új követelményekhez. Lebeszélsz másokat az Ubercart használatáról a D7-essel való tapasztalat nélkül? Az nem túl jól alátámasztott dolog szerintem... :)

Nyitottam is új topicot ennek megbeszélésére, hogy ne ezt a témát tömjük tele:
http://drupal.hu/forum/ubercart-vs-commerce-m%C3%BAzeumi-darab-vs-j%C3%B...

Előre is köszönök bármi reakciót a témában!! :))

1
0
andor_pds képe

Nehéz lenne mindent érvet összeszedni pés pontról pontra megmagyarázni.
Ami az Übercart mellett szól, azaz, hogy sokkal több a modul hozzá. Ez igaz és egy darabig így is marad. De amint bele mélyedsz a DC-be akkor rájössz, hogy önmagában a DC egy rakat Übercartos modult helyettesít.

a legfontosabb, hogy fullosan Drupal 7hez írtaák és teljes integrációt élvez vele valamint a legfontosabb Drupálos modulokkal, pl VIEWS és RULES.

És ez a kulcs!

egy egyszerű példa:
Pl a kosár kilistázását pillanatok alatt változtathatod, Übercartban ez igen csak problémás és nehézkes volt.

És így sorra sorolhatnám a jóságait.

Amit még fontos tudnotok, a DC-t hatalmas tempóban fejlesztik, napont jelennek meg frissítések és új modulok.

Minden kezdőnek ajánlom a Drupal Commerce Kicstart modult (fejlesztői szempontból nem a legelőnyösebb (ez mondjuk lehet csak szubjektív véleményem), de ha már ismered az Übercartot és szeretnéd gyorsan kipróbálni, hogy mit tud a DC akkor kezdj ezzel a modullal, mert szépen demonstrálja a DC erejét.)

Ami per pillanat NEGATIV a DC-re nézve, az a KEDVEZMÉNY és KUPON rendszere, ami igaz működik te még egy picit beteges, de a DC fejlesztői csapata bejelentette, hogy ez a következő szegmnens amit tökéletesíteni fognak.

Konkluzió:

Több webshopot üzemeltetek és mindegyik Übercart volt és most már egyesével migrálom őket DC-be. Igaz hogy nehezebb megérteni de SOKKAL SOKKAL jobb.

remélem tudtam segíteni!

3
0
nevergone képe

„Ami per pillanat NEGATIV a DC-re nézve, az a KEDVEZMÉNY és KUPON rendszere, ami igaz működik te még egy picit beteges, de a DC fejlesztői csapata bejelentette, hogy ez a következő szegmnens amit tökéletesíteni fognak.”

Erről tudsz valami hivatalos linket mutatni?

0
0
andor_pds képe

http://www.drupalcommerce.org/blog/4870/approaching-first-stable-release...

a vége felé olvasható:

"Among other things, we are concentrating on further stabilization of included modules, and polishing the existing functionality.

A big focus will be creating a first stable and usable release of Commerce Discount, our next-generation discounts solution. This means making sure that discounts work with all kinds of taxes, and allowing discounts to be limited by different criteria (product, product type, category, order total, customer address, etc)."

0
0
Sk8erPeter képe

Köszi szépen, ez a válasz elég meggyőző. :) Mondjuk persze úgyis mindenki számára csak akkor derül ki igazán az összes dolog, amiket említettél, amikor már kipróbálta a gyakorlatban is. :) Mindenesetre jó, hogy erről beszéltünk, mert szerintem akkor a következő esetleges webshopos oldalam már Drupal Commerce-ben fog készülni.

0
0
Illyés Edit képe

Nekem is van egy önállóan működő CIB-es modulom, szívesen beszállok a fejlesztésbe, de alapvető kérdéseket kellene tisztázni már az elején. Például jó lenne API-ként működő alapmodulokat írni, és nem összedrótozni a szolgáltatásokat a Commerce-szel – így pl. nonprofitok is tudnák használni egyszerű adománygyűjtésre – sőt a többféle bank használhatna közös API-t.

(Erre volt egy kísérlet, ami nem nagyon akart lábra kapni, és ha jól látom, a Commerce végül saját entitást készített rá)

...Tehát szerintem először beszélgetni kellene erről, hogy mi a végcél, mielőtt beleteszünk egy csomó munkát és elkezdjük a különböző fejlesztőknél lévő modulokat összefésülni.

2
0
andor_pds képe

Ami a CIB-es payment modult illeti, az első körben biztos önnáló lesz, én már örülni fogok ha az álltalunk elkészített modult teljes egészében használható lesz.
Amennyiben valakinek van ideje és kedve fejleszteni természetesen támogatom az ötletet.

3
0
zpolgar képe

Esetleg többet is megtudhatunk, sikeresen működik azóta?
Nagy szükség lenne rá.

0
0