Fizetési megoldás Magyar bankon keresztül

tjoe képe

A Dropal Conf.-on kérdeztem körbe pár ismerőst (és ismeretlent), hogy van-e olyan modul, ami olyan kártyás fizetési megoldást tesz lehetővé, ami a Magyar bankok valamelyikének rendszerét használja.

Ilyen rendszer például az InterEurópa banké, melyhez többen is készítettek már weboldalakba beépített megoldásokat PHP alatt.

Egyszóval kérdésem: Van-e Drupál alá fejlesztett ilyen kártyás fizetési modul?

üdv:-) TJoe

Paal képe

Szia!

Mint kérted, a konferencia végén Chx-nél rákérdeztünk erre. Ő teljesen elhatárolódott egy ilyen megírásától, mivel nem tud felelősséget vállalni azért, hogy ha programozási hiba miatt anyagi kár érné mind az ügyfelet, mind a kliens.

Mivel tudomásom szerint, neked létezik php-ban megírt megoldás X bankhoz, akkor elvileg nincs akadálya azt Drupal-hoz portolni.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

Értsd: chx elhatárolódik attól, hogy ő megírja, mert nem kíván felelősséget vállalni érte.

0
0
Paal képe

Így pontos, köszi!

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Anonymous képe

Valóban nagy felelősség egy ilyet összehozni. Több hetes intenzív tesztelés kellett az egyszerű PHP-s megoldáshoz is.

Eddig senki nem csinált még ilyet itthon?

:-) TJoe

0
0
Paal képe

Nem tudom, mennyire valid az információ:

Örömmel tájékoztatlak, hogy a mai naptól (október 5) a magyar PayPal felhasználók is fogadhatnak végre pénzt. A pénz automatikusan az "account balance"-ra kerül, majd onnan kérés esetén a bevitt magyar bankszámlára továbbítják a pénzt (forintban). A költsége 1-24999 forint között 250 forint, 25000 forinttól pedig INGYENES.

Forrás: Index Homár

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

vojnar képe

En arra lennek kivancsi hogy miert ez a para, tobb hetes teszteles meg feleloseg stb??
Eddig csak USA fizetesi rendszeren dolgoztam ugyhogy lehet hogy itt nem pont igy van, de a lenyeg az hogy en curlon POST-olok egy https linket ilyen valtozokkal, hogy rendelesinfok, osszeg, accountinfok, a bank meg visszafele meghiv nalam egy ugyancsak https oldalt ahova postol egy 1-est vagy egy 0-at meg az orderid-t meg nehny infot. Egyebkent itt is ugyanigy mukodik, ezt nem lehet meghackelni, nincs mit ezen meghackelni, es ez az egesz kb 20 sorban tortenik meg. Ahhoz hogy ezt meghackeljek vagy felelosegrol legyen szo ahhoz fel kell torni egy apache-t, egy mysql adatbazist, meg ssl 128 kodolast. Tenyleg nem ertem miert ez a para...
Egyebkent nekem egy ilyet kell majd irnom 3 hetenbelul csak CMS-t keresek es nem ertem ezt az egesz Drupal dolgot es nem tudom hogy a pagen amit a drupalban keszitenek azon en tudok sajat php szkripteket futtatni, vagy ahhoz egy mukodo modult kell csinalni amit lehet hogy mar meg sem lehet csinalni mert resze az egesz drupal projectnek tesztelesnek stb???
Igazabol egy olyan CMS-t keresek ahol vannak modulok de sajat php szkripteket is lehet akarhogy futtani. Bizom benne ez a rendszer olyan es nem kell alacsonyabb szinten levo CMF-et keresnem!

Udv,
Gabor
UI:talalkozunk a konferencian :)

0
0

vojnar

Tyrael képe

en asszem OTP-set neztem, ott soap-pal kellett asszem kommunikalni a bankkal, es az is 3szereplos tranzakcio volt.
tehat en leadtam a "rendelesemet" a bank fele, user a bank oldalan ellenorizhette a tranzakciot, es ha minden ok, akkor jovahagyja.
tehat en hiaba szeretnek mondjuk lehuzni a szamlajarol 1 millat, ugyse fogja a szamlatulaj jovahagyni a bank oldalan, johagyas nelkul meg nem tudok lehuzni penzt tole.
egyeduli anyagilag problemas resz az lehet, ha ugy torik a scriptet, hogy elhiteti a scripttel a vasarlo, hogy jovahagyta a bankban a tranzakciot, kozbe nem.
tehat ebben az esetben "ingyen" jutna az altalam penzert nyujtott termekhez/szolgaltatashoz.

Tyrael

0
0
kopexy képe

Pl. InterEuropa illesztes van Drupal ala de a legegyszerubb az valoban a Paypal. Minazonaltal a problema inkabb az, hogy Mo-n a vevok donto zome nem rendelkezik "rendes" hitelkartyaval.....

0
0
Pál úr képe

... ami ugye csak annyit jelent pl. azx IEB-nél, hogy a Bankoweb-en igényel az ember egy 48 órára érvényes egyszer használatos MC kártyaszámot. Más bank is csinál ilyet, maximum a t. felhasználó nem használja.

0
0
kopexy képe

De IEB-s rendszer elfogad minden mashol a neten elfogadott kartyat.

0
0
uniquevisitor képe

sziasztok!

Van már magyar bankkártyás fizetési megoldás übercart-hoz?
Joomla-virtuemarthoz **********. (************)
Valakinek csak megéri lefejleszteni, hogy utána árulja. A biztonsági kifogásokat meg azért sem értem, mert külföldi bankok is ugyan ilyen szabványokkal dolgoznak, és van megoldás übercart-hoz, több is, csak sajnos nem magyar. pl: http://drupal.org/project/uc_chinabank

----
Bocs(tudom nem direkt toltad), de a reklámot töröltem. Aki érdeklődik iránta az keresse meg a hozzászólás íróját. Köszi.

pp

0
0
Illyés Edit képe

Valakinek csak megéri lefejleszteni, hogy utána árulja.

Ez elvileg lehetséges, de gyakorlatban kevés fejlesztő vállalja be, mert minden PHP kód GPL licenc alá esik és szabadon terjeszthető. Joomlához korábban lehetett fizetős komponenseket írni, bár úgy tudom, náluk is van törekvés a licenc egységesítésére:

Can I release an extension under a non-GPL licence?
It is our opinion that most extensions are derivative works of Joomla! and must be licensed under the GNU GPL. It is possible that an extension could work within Joomla! and not be considered a derivative work according to copyright law but this would have to be evaluated on a case-by-case basis. If you believe your extension is not a derivative work we strongly recommend that you seek professional legal advice.

Drupal fejlesztők elsősorban webhelyek építéséből élnek, nem modulok árusításából.

0
0
uniquevisitor képe

Nagyon köszönöm, most már sokkal tisztábban látok ez ügyben, de továbbra is bizakodó vagyok :)

0
0