Pathauto URL minta token-ként

Anonymous képe

Mivel hosszú netezés során sem találtam erről szót, lehet, hogy én gondolkodom rosszul.

Csináltam útvonal álnevet a Pathauto modullal. A node/[nid] helyett Random számot.

A Nézetben szerettem volna ezt használni, de ott egyetlen token jelenik csak meg, mégpedig az Alias teljes útvonala, szóval nem csak a minta, azaz a pattern rész.

Email küldés esetén is gond ez, mivel pl. az OG-nak vannak olyan útvonalai, amelyeknél nem használható az, hogy egy URL token + pl. [nid], mivel az útvonal nem a szokásos node útvonal, hanem közbe kell szúrni elemeket, amit csak úgy tudok megcsinálni, hogy egy alap útvonal + [NID] + még útvonal. Ami működik is, csakhogy így hiába csinálok útvonalálnevet a Pathauto modullal, ha a kiküldött emailek-ben továbbra is az adott tartalom nid-je szerepel.

Emiatt kéne olyan token, ami az alias pattern részét adja vissza, amit Random szám esetén nem tudok kijátszani, amit megtehetnék pl. ha nem Random lenne, hanem pl. valamilyen fix elem, mint pl. nid helyett a létrehozási idő, vagy bármi nem változó elem (mármint létrejötte után már nem változó), de én véletlenszerű számot akarok használni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
robipecs képe

Helló,
Olyan kérdésem lenne, mint műkedvelő, hogy ha csináltam egy tartalomnézetet ahol az van beállítva, hogy 1 oldalon értelem szerűen 1 jelenjen meg.
Erre szeretnék olyan útvonalnevet, hogy a nid-et beírva a releváns tartalom jelenjen meg.
Vagyis, hogy pl. honlapom.hu/kategórianév/nid
legyen a formátum.
Azt úgy meg lehet csinálni, hogy a nézetben az útvonalhoz valamit beírok (ez az amit nem tudok, hogy hogyan kéne...) és akkor itt az adott niddel be tudja helyettesíteni?
tehát az legyen, hogy pl. honlapom.hu/kategória/11234
?

0
0
Drufan képe

Azt fogják mondani az adminok, hogy kezdj új témát.

Addig is, ha jól értem a Pathauto modul által generált útvonal álnévvel szeretnéd elérni az egyes Nézet tartalmakat.
Nos, én azt tapasztaltam, hogy a Nézet nem foglalkozik az útvonalálnévvel, a Pathauto modul a node, user, taxonomy útvonalakat kezeli.

0
0