Postnuke to Drupal

Paal képe

Üdv,

Weblabor fórumából (http://weblabor.hu/forumok/temak/3532#comment-10116) irányítottak ide...

Nekem is van egy oldalam ami jelenleg PN alapú. Gondolkozok rajta, hogy át kellene rakni Drupalra. Nézegettem, hogy milyen modulokra lenne szükségem...

- Gallery: csak G2 modul van hozzá. Az én képtáram G1-es de mondjuk ennek a migrációja még menne is. Letöltöttem a G2-öt és a G2-Drupal modult 4.6.0-hoz. A G2-öt standalone tepelítettem, működik. A G2-modult is felraktam, bekapcsoltam, majd a hozzávaló blokkokat is. Na, hát nem nagyon működik :( Addig variáltam, amíg jól elállítottam, és még a Drupal sem ment (a "Location of Gallery2" beállításnál "gallery2/" helyett "/gallery2/"-t adtam meg, na ettől kiakadt szegény). Csak úgy tudtam életet lehelni bele, hogy az adatbázisban kitöröltem a gallery-s blokkokat. Most megy, de pl. ha bejön a galéria, a kiskép is meg van de rákattintva, visszaugrik a nyitó oldalra. A legutóbbi hibaüzenet:
"Hely /drupal/?q=admingallery2/main.php&g2_view=core:DownloadItem&g2_itemId=17&g2_serialNumber=1
Üzenet admingallery2/main.php nem található."

Mi baja lehet? Miért admingallery2 mappát keres?

- írtam egy saját PN modult. Hogy lehetne ezt könnyen beintegrálni Drupal modulnak? Egy egyszerű modult tudnátok mondani példának ("Hello World" stílusú elég :) )?
- kerestem [b]apróhirdetés modult[/b], de nem nagyon találtam megoldást rá. Esetleg még is van, csak én nem találom?

Amúgy a fentebb megadott konvertáló szkript nem található az adott helyen...
Legalábbis ha a "Take it from my sandbox." linket kellene követni:

"Exception Has Occurred
contrib not found!
The wrong path for this repository was configured, or the server on which the CVS tree lives may be down. Please try again in a few minutes."

Kösz, Pali
--
Palkó Koma

Ps.: hm, asszem talán csak meglesz a konvertáló script: http://drupal.org/node/601#comment-29783

Hojtsy Gábor képe

A contributions CVS-ben vannak jó példa modulok, de az egyszerűbb éles modulokból (story például) is sokat lehet tanulni.

0
0