OG group group tartalom létrehozásakor EntityMalformedException hiba

Kocsis Kata képe

Egy e-learning rendszert üzemeltetünk sok éve az OG modul használatával. Nem tudom, mihez kötődik a hibajelenség, a legfrissebb OG verzió 7.x-2.10. csak gyanítani tudom, hogy esetleg a legfrissebb verzióhoz köthető.

Ha egy tartalomtípust csoporthoz akarunk kapcsolni, és létrejön a Group Audience mező, akkor az alábbi hibaüzenetet kapjuk a tartalom szerkesztésekor:

EntityMalformedException: node típusú entitáson hiányzik a mezőcsoport tulajdonság. entity_extract_ids() függvényben (...)

Ha letörlöm a mezőt, akkor megszűnik a hiba, lehet szerkeszteni, viszont így ugye nem tudom a tartalmat a csoporthoz kapcsolni.

Tehát gyakorlatilag nem tudunk az adott tanfolyamhoz új leckét felvenni, és ha egy leckét egy másik tanfolyamhoz akarunk kapcsolni, az sem működik.

A régebbi csoportokhoz kapcsolt group tartalmak ugyanúgy megjelennek a csoportok alatt, mint eddig, ezért nem vettük észre, hogy valami nem jól működik. Ez azért is érdekes, mert az adott tananyag tartalomtípusnál kikapcsolódott az Öntevékeny csoportok/Group content beállítás, azaz annak ellenére működnek a csoport tartalmat listázó view-k, hogy nincs is az adott tartalomtípus csoporttal összekapcsoló mezője létrehozva.

Más is ütközött már hasonló hibába az OG grouppal kapcsolatban, de nem találtam megoldást a fórumokon, csak a hiba leírását.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sweetchuck képe

Drufan képe