FTP-n feltöltött képek csatolása image field-hez

blackzoli képe

Sziasztok!

Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket:

Szeretnék létrehozni D7 alatt egy galéria tartalom típust. Mezők: cím (title), és image (tetszőleges számú kép).

Szeretném a képeket egy megadott mappába FTP-n keresztül felmásolni, majd amikor a node-t hozom létre, akkor az image field ebből a mappából vennék ki a képeket.

Több megoldást próbáltam:
- IMCE filefield - jónak tűnik, de nem másolja át a képeket a field mappájába, csak a styles mappába. Ezzel az a baj, hogy a szerveren lévő mappát csak ideiglenes tárolónak használnám, azért hogy az egyes galériákhoz ide lehessen mindig feltölteni a képeket, de miután a node létrejött, és átmásolta a képeket a node field mappájába, innen törölném. Ez a modul nem másolja át, csak hivatkozza. Viszont a styles mappába az egyes képstílusoknak megfelelő helyekre beteszi, viszont ha törlöm a node-ot, nem "takarít" maga után.

- FileField Sources - több megoldás van benne. Az egyik, hogy itt is használhatom az IMCE-t, viszont itt nem látja csak az előzőleg a node-ok image field-jén keresztül feltöltött file-okat, ha FTP-n új file-t másolok, azt nem látja. A másik megoldás a "File Attach", ami működik, a megadott mappába ha másolok fel képeket, szépen látja, viszont ezzel meg az a baj, hogy itt a select drop down csak egyet enged meg egyszerre kijelölni, azaz hiába töltök fel 100 db képet gyorsan FTP-n keresztül, ha utána a node létrehozásánál egyenként kell kiválasztanom azokat.

- elFinder File Manager: telepítettem, kipróbáltam, ezt is lehet drótozni a FileField Source modulhoz, működik is, maga a file kezelő elég korrekt, de a problémám itt is az, hogy ha FTP-n keresztül több képet felmásolok egy mappába, node létrehozásnál nem tudok csak egyszerre egyet beszúrni.

- maga a multiple file upload-ra létezik több működő megoldás (Multiupload Image field Widget, PlUpload stb.) de én a képeket kifejezetten FTP-n szeretném feltölteni.

Nem tudom, hogy milyen modulok léteznek még erre a problémára, egyáltalán létezik e erre kész megoldás?

A segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv
zoli

Drupal verzió: 
tamoca képe

Szervusz! Had kérdezzek. Miért akarod te ftp-re másolni.A felhasználóknak se adhatsz ki ftp elérést, meg ha átadod a honlapot az ügyfelednek se kellene ftp-t használni mert egyrészt vírust vihet fel a szerverre ftp-n keresztül, másrészt hátha kitöröl valamit vagy rossz helyre másol. Szóval miért akarsz ftp-re feltölteni mikor a tartalomtípus mezője majd betallózás után feltölti és a galéria megjeleníti.

0
0

tamoca

blackzoli képe

Szia!

Alapvetően egyetértek Veled, igazad van. Viszont az ügyfél akinek készül a weblap, egy fotós, és ragaszkodott ehhez a megoldáshoz. Több 100 képet tartalmazó (100-400) galériákat szeretne feltölteni, és nem szeretne tallózni, web-en keresztül feltölteni stb.

Egyébként úgy fest, hogy más modulokkal, megoldásokkal együttműködve, de a Himuesgallery ( https://www.drupal.org/project/himuesgallery ) lesz a megoldás.

Üdv
Zoli

1
0