Commerce Filterek Megvalósítás

zedclans képe

Sziasztok!

Commerce alapon nyugvó weblapomon, szeretnék szűrőket beállítani a termékekhez. (pc alkatrészekkel foglalkozó lap) Eddig elég szépen sikerült beállítgatnom a dolgokat rajta, időzített módon átveszem a nagykertől az XML fájlt, amit a feeds segítségével feldolgoz a lap, és frissíti folyamatosan a terméklistát. Ezzel a részével igazából meg vagyok elégedve, de a kapott xml-ben van számos extra infó is, a különböző termékeknél, amiket szeretnék felhasználni, szűrés végett. (alaplapnál pl.: foglalat, chipset, méret, usb portok száma stb.) A kereső, ami megy a lap alatt „Search Api”, ehhez hozzádobva a „Facets”, „Sorts” és minden manapság alapnak mondható kiegészítő, ezeket használva is, már megcsináltam pár alapszűrést, ilyen a Termékkategória, Ár, Gyártó, Készlet.
Ezek megvalósítása eddig szótár alapján készült, tehát a Termékkategória szótárba van szedve, mélységgel, a Gyártó egy külön szótár, és így tovább és így tovább….

A fentieket figyelembe véve, inkább elméleti síkon érdekelne, a dolog, hogy ki, hogyan valósítaná meg a további szűrők felvételét.
Jelenleg csináltam egy teszt importálást a részletes tulajdonságokból, amit tartalmaz az xml, és kb.: 400 különböző tulajdonság van, ebből értelemszerűen nem fog mind kelleni nekem, de még a szortírozás után is feltehetőleg maradni fog, vagy 200-250 tulajdonság.
Ha ezeket a termékkategória síkon kiindulva csinálom meg szótárak használatával, akkor lesz vagy 200 szótáram, amiket majd csatolnom kell a „terméktípus mezőihez” nem biztos, hogy ez megfelelő ötlet lenne szerintem, főleg ha nagyritkán kézzel kell felvinnem terméket.
Vagy másik ötletnek vettem fel azt az ötletet, hogy egy szótárt teszek fel „Tulajdonságok” néven, amiben mélységgel beteszem a tulajdonság neveit, majd maga a tulajdonságokat, de így meg a filternél lesz szerintem probléma.

Nem tudom, hogy milyen megoldás lenne a célravezető, nekem hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos vannak ennél sokkal jobb, egyszerűbb megoldások, és lehet, én nem látom a fától az erdőt.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
zedclans képe

Találtam a témához kapcsolódó bejegyzést, de ez a módszer is favágósnak tűnik nekem.

Link

0
0
dongodani képe

Szia!

Szerintem nem érdemes belekeveredni a szűrők garmadájába, mint macska a házicérnába. Arról nem is szólva, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy a rakatnyi szűrő a gyakorlatban miként hat majd egymásra.
A magam részéről biztos, hogy inkább egy jó szabad szavas és automatikusan kiegészülő kereső mezőre bíznám a keresést.
Amúgy sem divat ma már "szétszűrőzni" az oldalakat és akkor a "mobilbarát" kezelőfelület igényéről még nem is szóltam
Az ár szerinti szűrést én inkább Sliderrel oldanám meg, ezzel is egyszerűsítve a felületet.

1
0
zedclans képe

Szia!

Az autocomplete jelenleg is működik, és szépen dobja a találatokat is. Ezt a szűrést csak extrának gondoltam, ha már adatokat kapok hozzá. Azt mondod, hogy nem divat ma már ilyen részletes szűrés, de ahogy néztem a „nagyok” mind használnak még a mai napig (.-mag, .-digital,. pon). Nézegettem külföldi shopokat is, de ott egy teljesen más világ fogadott, ott valóban nem foglalkoznak ezzel a nagyon részletes szűrésekkel, de hát ez a shop hazai piacra készült, így nem tudom. Másfelöl pedig, én más szemmel látom ezt a keresősdit, mert nap mint nap „dolgozom velük”. Így én pontosan modellre keresek, mert tudom „mi kell” és persze vannak még rajtam kívül szintén sokan akik tudják mi kell, de vannak sokan, akik nem, akiknek fogni kell a kezét. Nekik gondolom, hogy segítség lenne az extra szűrés. De attól független várom a véleményed, véleményeket, pont amiatt dobtam fel a témát, hogy célszerű nem célszerű, és ha igen, akkor hogyan miként.

1
0