Címkék és címkefelhő létrehozása Drupal 7 alatt

valekaa képe

Szervusztok!
Félve teszem fel a kérdést, mert sejtem, hogy pofonegyszerű a válasz, de sehol sem találom a Drupal 7-ben a címkék létrehozásának helyét. Wordpressen szocializálódtam, valószínűleg ez lehet az oka. Merre keressem, milyen bővítményt, modult használjak, ha kell? Szeretnék címkéket létrehozni, magyar ABC-ben címkefelhőt. A tagcloud és a metatag bővítményeket, modulokat nézegettem, de sehogy sem jutok egyről a kettőre.
Megköszönöm, ha tudtok irányt mutatni vagy olvasnivalót ajánlani.

Drupal verzió: 
pp képe

Telepíts fel egy drupalt standard profillal és akkor a hír/story tartalomtípusnál ott a címke.

Egyébként pedig az alaprendszer részét képező taxonomy modult kell bekapcsolnod, ha magad szeretnéd beállítani.

A Drupal annyival bonyolultabb a Wordpressnél amennyivel rugalmasabb is, hisz ha akarod, akkor lehet szabad szavas a címkézés, de meg lehet adni, hogy csak bizonyos kulcsszavakat lehesen ráagganti az adott tartalomra, és még jó sok mindent.

Lásd mintának a fórum bejegyzés beküldését itt a drupal.hu-n. Van a Fórum, ami egy kötött, de könnyedén bővíthető, hierarchikus rendszer. Van a Drupal verzió, ami egy egyszerű pár elemes lista, és van a "melyik modulhoz kapcsolódik", ami egy szabad szavas lehetőség, gyakorlatilag címke.

Ezek mind mind a taxonomy modullal lettek megvalósítva.

Ha magad akarod, akkor először a Taxonomy modulal létre kell hoznod egy szótárat, amit én szempont rendszernek hívok, hisz ez mondja meg, hogy milyen szempont szerint szeretnéd rendezni a tartalmak, majd az adott tartalom típushoz hozzá kell adni egy új Kifejezés hivatkozást, és itt beállítani ezt a szótárat.

Kezdésnek azonban egyszerűbb, ha a fent említett telepítést vizsgálod meg.

1
0
valekaa képe

Köszönöm szépen a válaszokat! Lehet, hogy eleve rossz úton indultam el? Ilyen oldalt szeretnék csinálni Drupallal, és a bejegyzéseket eddig a bejegyzése tartalomtípussal készítettem. Ezek szerint nem azzal kellett volna.
(taxonomy modul bekapcsolva, látszik is a címke mező a cikk tartalomtípusnál)

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ez is egy megoldás, csak a Taxonomy modult a fentiek alapján kell hozzá alkalmazni.

0
0

Nagy Gusztáv

valekaa képe

Köszönöm szépen az iránymutatásokat! Nem lennétek, nem lenne mit csinálnom! :)
(= nem tudnék mit csinálni.) Az egyszerűbbik végét fogtam meg a dolgoknak. A Bejegyzés tartalomtípust leváltom a cikk tartalomtípusra. Viszont ösztönösen sikerült újabb gondot csinálnom. A bevezetőknél nem szeretném látni a cikk végi címkéket, csak a címkefelhőt. A mezők beállításánál nem leltem erre vonatkozó beállítási lehetőséget. Vagy ez css már? Vagy smink kérdés?
Azt sem szeretném, ha bekeretezett más színű háttérrel írt szöveg lenne (ugyanez érvényes a read more feliratra). Ez meg már aztán gondolom végképp a css sara. Persze dagad a sár: a ’Tags:’ ami a /Beállítások/Helyek és nyelvek/Felület fordítása eszköznél a betűsor beépített felület szövegcsoportban látható, az az egész honlapra vonatkozó címkéket mutatja.
A cikk, és a bevezető végén lévő ’Tags’ betűsort, ami csak az adott bevezetőre vagy cikkre vonatkozik, nem tudom fordítani eddig sehol. nem pedig látható a .

0
0
dongodani képe

Habár csak dev verzió, egy próbát megér:
tagadelic 7.x-1.x-dev
Tagadelic
Kicsit Wordpressesebben: Cumulus

0
0