Letöltés számláló

Andenon képe

Sziasztok!

Letöltés számlálót keresek az oldalamra. A fájlokat bárki letöltheti, regisztráció nélkül is (PDF). A letöltés mellett megjelenne a letöltés száma. Nagyon minimálisan értek a Drupalhoz. A korábbi ezzel kapcsolatos témákban nem találtam megoldást. A public download count (https://drupal.org/project/pubdlcnt/) már nem támogatott. A https://drupal.org/project/file_download_count használatát, beállítását pedig nem értem.

Az sem lenne hátrány ha a letöltéseket a jelentések között lehetne látni statisztikailag. Bármilyen segítsége szívesen fogadok, vagy merre induljak el.

Köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sweetchuck képe

Az a helyzet, hogy alap esetben a Drupal nem érintett a publikus fájlok kiszolgálásában.
Ezt értsd úgy, hogy a HTTP szerver ilyen fájlok esetében (zip, pdf, stb...) nem futtat PHP-t. Tehát nincs a mi számoljon.

Ennek ellenére a HTTP szerver (beállítástól függően) naplózza az ilyen fájlok letöltését, és vannak rá eszközök az ilyen naplófájlok analizálására.

A "file_download_count" modult még nem használtam, de a leírás alapján úgy működik, hogy a publikus fájlokra is alkalmazza ugyanazt a megoldást mint amit a privát fájl rendszer használ.
A modul bekapcsolása után a "file/[file:fid]/download" útvonalat a Drupal szolgálja ki, és nem HTML-t ad vissza hanem a megfelelő fájlt.
Hogy ez működni tudjon a fájlokra mutató URL-t is meg kell változtatni. Valószínűleg ezt a problémát az modul nem oldja meg.

1
0