Mass_contact dupla email

makgab képe

Üdv!

D7 alatt a frissen feltett mass_contact modul szépen működik.
Egy dolog zavar, hogy duplán küldi el az emaileket. Azaz pl. beállítottam egy kategóriát: Mindenki -> authenticated users

Elküldve az üzenetet két email jön meg.
Ez bug lehet?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Ez egy tökéletesen jó példa, hogy miért kell rulest használni egy ilyen helyzetben, főleg, hogy azt sem tudjuk mi ez a helyzet, de 90%-ban biztos vagyok, hogy rules kell neked.
Szóval kezdjük inkább ott, hogy mit is szeretnél pontosan?

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

makgab képe

A mass_contact modullal küldök üzenetet a megadott role-nak (mindenki -> authenticated users).
A küldő esetén kapom meg kétszer, pedig nem állítottam be másolatot (BCC).

0
0
Phoere képe

Ugyanarra az e-mail címre érkezik? Nem lehet, hogy van egy teszt usered és annak is megy a levél egy másik e-mailcímedre és az a második példány? Esetleg egy beállítás van (nem ismerem a mass contact modult), hogy a küldő user kapjon másolatot a levélből (nem biztos, hogy benne lenne címzett szerepkörben), ezért kapsz kettőt?

Egyébként biztos, hogy az "authenticated roles" jó választás? Ha nem tévedek, a user csak bejelentkezett állapotban kerül ebbe a szerepkörbe, tehát ez egy ideiglenes szerepkör. Azoknak megy a levél, akik a küldés pillanatában be vanak jelentkezve.
Ha tévedek, majd kijavítanak.

0
0

Csökönyi Ferenc

makgab képe

Jómagam is egy sima user vagyok és küldök egy mass_contact üzenetet, akkor kétszer kapom meg.
A kategóriában ez van beállítva:
Címzett: -> Roles: authenticated user

Mindenki megkapja az üzenetet (még ha nincs bejelentkezve akkor is - ez rendben van), csak én - mint küldő - kétszer kapom meg ezt az üzenetet.

De most látom, hogy "Küldés másolatként" opció aktív, de nem is lehet változtatni rajta. Ez lehet az oka. Pipa nincs mellette, így nem tudom kivenni ezt az opciót!

Tehát ezt látom a formon:

Saját név *:
________________
 
Email*:
________________
 
 
Kategória*:
__XY___
 
Küldés másolatként (címzettek elrejtése)
Recipients will be hidden from each other.
 
Tárgy *:
_______________________
 
Üzenet *:
_______________________
 
_______________________
 
_ Másolatot kérek

A végén levő "Másolatot kérek" opció nincs bekapcsolva!

0
0
Phoere képe

És ki a címzettje az e-mailnak? Mert az, hogy a címzettek másolatba - azaz ha jól értem Titkos másolatba - kerülnek, helyes megoldás, nem kell mindenkinek látnia a címzetteket.
De ilyenkor is kell egy címzett, erre általában a feladó címét szokták megadni, tehát a feladó a levelet elsősorban magának küldi és titkos másolatként küldi meg a töbieknek, de köztük önmagának is. Lehet, hogy a modul is ezt alkalmazza?

(A Simplenews ebből a szempontból szerintem korrektebb, az egyenként küldi minden címzettnek a levelet. Ez ugyan jobban megdolgoztatja a küldő szervert, ezért kell ütemezést beállítani, de a fogadó oldalon nem fogja valamilyen spamszűrő félredobni a levelet. Egy levél egy címzett.)

0
0

Csökönyi Ferenc