File feltöltése szerkesztők részére

szabi83 képe

Sziasztok!

A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni.
Hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani azt, hogy minden regisztrált tag tudjon feltölteni file-okat, ezeket a saját user menüjében láthassa is, amit feltöltött, kezelhesse is (törölhesse, ha meggondolta magát), valamint amikor feltölt valamit, az előre megadott usereknek (pl. szerkesztőknek) menjen automatikus e-mail benne a feltöltött link URL-jével, amit megnézhessenek a szerkesztők. Ennek lehet, hogy lenne egy olyan bonyolítása később, hogy lenne egy olyan felület, amin mindenki által beküldött anyagok jelennének meg, de csak akkor, ha az előzőleg kiértesített szerkesztők ezt jóvá hagynák.

Kérlek, írjatok ötleteket, vagy modulokat a fenti lehetőségek megoldására.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv,

Szabi

Nagy Gusztáv képe

Én ezt egy külön tartalomtípussal oldanám meg, alapértelmezetten rejtett beállítással. Beküldeni van joga, de megnézni csak a sajátját, amíg valaki közzé nem teszi. A beküldésről a Rules modullal tudsz e-mailt küldeni.

0
0

Nagy Gusztáv

tompagabor képe

A fentieket kiegészítve: a saját feltöltött fájlokhoz és a közösen elérhető fájlokhoz views-el tudsz egyedi nézeteket készíteni.

1
0
szabi83 képe

Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítségeteket, megpróbálom megoldani a javaslatokkal.

Nem tudom, hogy esetleg lenne-e valami még ennél is egyszerűbb megoldás, esetleg modul, mert valójában lehet, hogy felesleges adott esetben több száz node-t létrehozni csak a fileok miatt. Valami olyan megoldásra gondolnék, ami 2 részből állna, frontend rész és admin rész. Minden regisztrált felhasználónak létrejönne egy olyan oldal, ahol lenne egy táblázat ami a saját feltöltéseit tartalmazza és egy feltöltési lehetőség. Feltöltés után megjelenne a táblázatban az új feltöltés. Az admin felületen pedig lenne egy olyan rész, ahol minden feltöltés látszik szintén táblázatban és minden sornál lenne egy publikálás vagy visszavonás gomb. Ha erre rákattint a szerkesztő, akkor egy másik táblázatban, ahol az összes publikált feltöltés látszik, megjelenne az újonnan engedélyezett file, a feltöltő nevével.

Valószínűleg bonyolultabb lenne így megoldani, viszont szerintem a kezelés és főleg a megtekintés egyszerűbb lenne, mert ha 1 user több alkalommal akar beküldeni tartalmat, akkor a saját view-jában annyi node listázódik ki, ahányszor beküldött valamit és egyesével kellene nyitogatni a mellékletek miatt. De még bonyolultabb lenne a publikált lista, amikor mindenki feltöltése látszódna a rengeteg node-dal. Ezért gondoltam egy egyszerű, táblázatos file listázásra, 1 nodeon belül.

Valami hasonló megoldás esetleg elképzelhető?

Köszönöm előre is.

Üdv,

Szabi

0
0