Kész oldalak beillesztése

Anonymous képe

Kész siteok felhasználása a drupálban.

Anonymous képe

Mielőtt teljesen elmélyednék a blokkok, modulok működésében, szeretnék kérdezni valamit:
Hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani, hogy egy kész site kezdőoldala címoldalként jelenjen meg a modul_helyen(blokkok között címlapként)? (Tehát nem bepakolom egy textboxba.)
A blokkban elkészített menüpontnál, hogyan kell megadni pontosan az útvonalat? (Vagy egy "ures" modulban includdal behívni????)
köszi: sz_a

0
0
chx képe

Mid van? Hol jelenjen az meg? Csak az legyen az oldalon? Vagy más is?

Milyen fán terem a blokkban elkészített menüpont? Ilyet én még nem pipáltam.

0
0
Anonymous képe

Adott egy kész site.
Azt szeretném, hogy a kezdőoldala és az erről nyíló oldalak a drupal középső részén (ahol pl. az adott modultartalom) jelenjenek meg.

|blokk| itt |blokk |

0
0
chx képe

Én valami olyasmit csinálnék, hogy csinálok egy PHP oldalt drupal_http_request segítségével lekérem a http://domain.hu/site/ oldalt, és egy ügyes regexppel lecserélem benne a linkeket http://drupalom.hu/node/1234567?url=http://domain.hu/site/ string kezdetűre, és kiírom. Későbbiekben meg az url paraméterben kapom hogy mit kell lekérni és kiírni.

Természetesen kínosan ügyelnék a szerzői jog integritásra vonatkozó klauzájára. Tehát vagy csak saját site-ot hijackelek, vagy engedélyt kérek.

0
0
Anonymous képe

Kizárólag a saját kezüleg írt site-ról van szó.
Abszolut jogtisztán használok mindent.
Szóval a meglévőnek szeretnék egy ilyen mozgalmas drupálos körítést adni.
Amit írtál, azt értem, csak a megvalósítás gyakorlatához kellene még a drupált jobban megismernem.
sz_a

0
0
chx képe

$base_url='http://domain.hu/';
$url = substr($_GET['url'], 0, strlen($base_url)) == $base_url ? $_GET['url'] : $base_url;
$buf = drupal_http_request($url);
$buf = preg_replace('/( return $buf;
?>

körülbelül ennnyi lenne a kód, amit egy PHP típusú írású be kell tegyél, a node/nid -ban a nid-et írd át az oldal sorszámára. Nem teszteltem de körülbelül jó, és validálja is az URL-t valamennyire.

0
0
Anonymous képe

Azt már sikerült elérnem, hogy a tartalom bevitel-->oldal mezőjében php kóddal tettem be a filet a címlap helyére. Némi pofozgatás után nem rúgta szét a drupál arculatát, egész jól fest. Csak a oldal belső linkjeit kellett -egyenlőre- kézzel hozzáigazítanom a drupal útvonalához, illetve a karakterkódolás nem stimmel még. Az útvonal gondolom, $base_url-el megoldható.
A html fejléc META elemei értelmezésre kerülnek?
Köszi az eddigieket: sz_a

0
0
Hojtsy Gábor képe

A Drupal mindenképpen utf8-ban akarja kiszolgálni az oldalt, és ez jó. Ha a saját dokumentumaid nem ilyenek (ez elég valószínű), akkor chx kódjába még egy átkodolást is helyezz be... Az XML feldolgozó kódban megtalálod a módját a kódolás konverziónak, több PHP kiterjesztés is használható rá.

0
0
Anonymous képe

köszi:sz_a

0
0
chx képe

azt tudnod kell hogy ez igen nyers megoldás, és a META tag-ek nem kerülnek értelmezésre, hiszen az oldal törzsébe beletöltöd az egész HTML kódot. Lehet hogy érdemes lenne pl. a body.../body tagek közötti részt kiemelni. Ha a link átkódolás nem megy, az gond, azért írtam neked preg-et hogy menjen. Sajnos én ennél többet nem fogok kódolni neked, a hibajavítás, csiszolás már rád vár. Ez innentől egyszerű string reszelés PHP-vel. Arra pedig megkérlek, hogy az ilyesmit a Weblaboron, a PHP listán vagy más hasonló helyen kérdezd... itt maradjanak meg a Drupalos kérdések.

Bár pont ilyen kérés igen ritka, mégis azért csináltam meg neked a kódot, mert a legtöbben nem is tudják, hogy milyen praktikus és egyszerűen használható mikroböngésző van a Drupalban. Ez egy minta.

0
0
Anonymous képe

A kódot nem is vártam, így utólag is köszönöm, de éjfél után már nem volt energiám kipróbálni.
Addig meg nem akarok semmilyen kódot hozzáírni, míg a drupal részleteit nem tisztáztam magamnak teljesen. Nagyon csiszoltnak tűnik az egész, és finoman hangolhatónak.
Egyébként pont azt próbálgatom, amit az utolsó bekezdésben írtál, illetve, hogy hogyan rakja össze a drupal az oldalt.
Remélem, egy-két hét után (idő), én is tudok már tenni valamit a közért.
sz_a

0
0
chx képe

Szerencsédre éppen olyan problémát fogtál ki, amit a Drupalban a minimális Drupal használattal meg lehet oldani. Kell egy PHP oldal, és abban egyetlen Drupal függvényhívás van. Arról, hogy mi történik az oldallal, nem kell tudnod, mert arra azért figyelmeztetlek (nem elriasztásképpen) hogy a teljes oldalösszerakó folyamat megismerése és teljes megértése nem fog menni 1-2 nap alatt.

0
0