Matematikai műveletek

NetMajom képe

Sziasztok.

egyszerű matematikai műveleteket kellene csináljak, egy darab elágazással.

4db adatot kérnék be a látogatótól (bárkinek megjelenne, nem kell reg)

a 4 adat alapján többféle számítás következne, az egyes részszámítások eredményei megjelennének, majd egy másik számítás (mely ugyanúgy az adatokból számol) eredménytől függően ha az eredmény negatív, akkor az értéket összeadja az egyik mező értékével, ha pozitív, kivonja.

Van-e esetleg valakinek ötlete? Leegyszerűsítve a beírt adatokkal, és az adatokból született eredményekkel kellene számolni. (összeadások, és szorzások)

(most egy Excel tábla valósítja meg ugyanezt a feladatot, de nem szeretnék egy letölthető excell file-t felrakni az oldalra, sokkal elegánsabb lenne az oldalon)

Előre is köszönöm

Drupal verzió: 
sajt képe

Szerintem erre egy modult kellene írni, bár lehet, hogy van már rá valami modul. Esetleg a Computed fields segíthet.

1
0
nevergone képe

szantog képe

Töröm el a kezét, és soha az életben coderként meg sem ismerem, aki php kódot ír textareaba. :)

Csodaszép hookok vannak ám a drupalban, ahol ilyeneket meg lehet csinálni, a legegyszerűbb pl a hook_field_extra_fields de lehet az entity modul függőségében hook_entity_property_info_alter-ben írni meg ugyanazt a kódot, egyből views és minden más kompatibilis lesz + nem kell még két tábla, hogy tárolja.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.