Form ajax taxonomy node reference

szt képe

Sziasztok!
Tartalom beküldésekor kellene egy olyan lehetőség, hogy van egy mező, ahol kiválasztok egy kifejezést egy szótárból, és ekkor alatta egy entityreference mezőben kiválaszthatóan megjelenne azon tartalmak listája, amik a fenti kifejezéssel vannak megtaggelve.
Hogy kellene ezzel elindulni?
Köszi!

Drupal verzió: 
pp képe

Kérdés, hogy kell-e tárolnod a kifejezést, vagy csak szeretnéd segíteni a renferenciák keresését.

Ha ez utóbbi, akkor az Entity Reference View Widget lesz a barátod.

Ha tárolni kell a kifejezést is, akkor pedig egy olyan kerülő megoldásra gondolnék, hogy az Entityreference prepopulate modult használod és a views-t paraméterezed. Ez persze nem a választáskor tolja ezt az értéket, hanem már előtte ki kéne választani a kifejezést.

A fenti megoldásra én nem tudok kész contrib modult, szóval marad a programozás, de akkor érdemes átfutnod Czövek András nagyszerű írását.

pp

1
0
szt képe

Tárolni is kellene a kifejezést, mert ez a mező egyben egy Taxonomy Access Control-os jogosultságkezelés vezérlője is lenne.
A views beállításakor egyébként ott bukik el a dolog, hogy nekem egy node alapú view kellene, de csak user alapúval tudom egyelőre előcsalogatni a korrekt listát.
Az Entityreference prepopulate-os szálat egy picit bővebben ki tudnád fejteni? Hogy paraméterezem a viewt?

0
0
pp képe

Az entity reference úgy működik, hogy az url query string részéből kiszedi a field neve változónak adott értéket. Pl. ha a field neve field_tid akkor neked egy olyan url-t kell csinálnod, hogy:

http://valamai.hu/node/add/[NODE TYPE]?field_tid=3

Ne ezt az értéket a views szövegkörnyezeti szűrők résznél szintén ki tudod választani (lehet egy kis PHP kód kell hozzá). Amire figyelj, hogy állítsd be, hogy rejtse el a taxonomy menőt a prepopulate és akkor nem lehet menet közben módosítani, mert az ellen ugye ez a megoldás nem véd.

pp

0
0