Tartalmak menüpont alá helyezése

noebarker képe

Kedves Drupalosok!

Nagyon kezdő és nagyon kétségbeesett vagyok, előre is bocsi a banális kérdésért

Tartalmakat szeretnék menüpont alá helyezni, mi erre a legjobb módszer?
pl:
- Zene menüpont, alatta Soundcloud lejátszók (a modul már működik)
- Versek menüpont, alatta versek mint kül. cikkek összefoglalóval
- Novellák mp, alatta novellák -II-

A legtöbb tutorialban címlapra küldésről van szó, de nekem nem a címlapon lennének.

Szóval a lényeg hogy hogyan kerülnek a tartalmak egy menübe?

Remélem sikerült valamennyire érthetően fogalmaznom

Előre is köszönöm a segítséget!

noémi

wouhn képe

Amikor beküldesz egy tartalmat az adott tartalom típusba, akkor generálódik neki egy hivatkozás, amivel ezt a tartalmat bárhol, bármikor elérheted. A példa kedvéért beküldök egy oldal típusú tartalmat, amelyik történetesen az első lesz, ezrét azt úgy fogják hívni, hogy /node/1. Ennek én nagyon örülök, mert ha beírom a domain név után a böngészőbe ezt, akkor mindig oda fog ugrani.

Ha drupal 7-et használsz, akkor ezen az oldalon /admin/structure/menu tudod elérni a menüket. Van pl olyanod alapvetően, hogy Főmenü. Rákattintasz a hivatkozás hozzáadására, adsz neki egy nevet pl.: versek. Az útvonalhoz pedig beírod annak a tartalomnak az útvonalát, amit az első bekezdésben vázoltam. Így lehet egyetlen tartalmat hozzárendelni egy menü elemhez.

Egyébként az még ezen kívül nem elhanyagolható, hogy ezt követően a blokkok között /admin/structure/block fogod tudni elérni a főmenüt, amit az általad választott blokk régióba kell bepakolnod, hogy egyáltalán megjelenjen valami, bár ez sminkfüggő.

2
0
ipeto képe

Ha pedig arról van szó, hogy adott kategóriába tartozó tartalmakat szeretnél közös menüpontban látni, annak több módja lehet, pl:

  • A Felépítés > Taxonómia menüpontban készítesz egy szótárt, mondjuk Kategóriák néven, ebben szerepelnek a zene, vers, novella stb. kulcsszavak. Ezt a taxonómát hozzáadod az érintett tartalomtípus(ok)hoz, mint Kifejezés hivatkozás típusú mező. Az így felkulcsszavazott tartalmak pl. a honlap.hu/kategóriák/zene címen érhetők majd el, ez az útvonal adható meg a menüpontban. Talán ez a legegyszerűbb, ám a "megbutább" megoldás, mivel a lista nem igazán formázható a tartalmak összefoglalói jelennek meg a listában.
  • A felépítés > Nézetek menüpontban készíthetsz egy/több nézetet is, ami(k) leszűri(k) a megfelelő tartalmakat (pl. taxonómia vagy tartalomtípus alapján) és jóval szabadabban formázható a lista.
2
0
noebarker képe

Nagyon köszönöm a segítséget!

Ha jól értem, akkor ez a Views modul ugye? Még sajnos nem tudtam kipróbálni, de bizakodom hogy ezzel sikerülni fog. :)

Még egy gyors kérdésem lenne, hátha valaki már találkozott ilyen problémával (remélem nem baj hogy nem új fórumtéma)

A Colorbox telepítésénél kapok egy ilyen hibaüzenetet:

colorbox

A plugint a leírtak szerint a sites/all/libraries mappába telepítettem a Libraries API modullal együtt, jogosultságokat a jquery fájlnál 755 re állítottam. nincs több ötletem

0
0
wouhn képe

A Libraries modult nem a /sites/all/libraries könyvtárba kell másolni, hanem a /sites/all/modules mappába.

A Nézetek pedig valóban a Views modult jelenti.

1
0