Több "első oldal"

tg44 képe

Az oldal amit készíteni szeretnék megvalósult vagy megvalósulás alatt levő projectjeit gyűjtené egy szervezetnek. A cél valami olyasmi lenne hogy van egy project, akkor az oldalon látszik a project leírása, és alatta a hozzá tartozó bejegyzések (pl "megvalósíthatóság vizsgálata", "felvetődött újabb problémák", stb.) kicsit ilyen mikroblog szerűen.

Ezt a funkciót láttam egy másik tartalomszolgáltató motorban, de az nem működik pgsql-el. Maga a drupal tetszik, és a felépítése nekem nagyon olyan mintha ezt tudná vagy tudhatná, viszont az alap funkciókkal nem tudtam ilyet elérni. (Tudom promote-olni az első oldalra, de én olyat szeretnék hogy a konkrét project oldalára promoteoljam.)

Alapvetően nem áll távol tőlem a php nyelv sem, de örülnék neki ha egy modultelepítéssel megúsznám az egészet :)

(Tegnap gugliztam a témában nem keveset, de nem túl sok sikerrel.)

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Drupal verzió: 
SecMan képe

Szerintem a Views modul lesz a megoldásod kulcsa:
https://drupal.org/project/views

1
0
tg44 képe

Köszönöm a választ, a modulra már hivatkoztak többen, de elolvasva az adatlapját nagyon nem "erre valónak" tűnt, viszont feltéve és kipróbálva tökéletesen működik erre is :)

0
0
nevergone képe

Szia!

Nem gondoltam teljes mélységében végig, de erre indulnék el:

Kell http://drupal.org/project/entityreference, taxonómia és http://drupal.org/project/views, esetleg https://drupal.org/project/rabbit_hole

Csinálnék egy szótárat, amiben ilyenek lennének: „megvalósíthatóság vizsgálata”, „felvetődött újabb problémák”, az entity reference-cel pedig egy mezővel össze tudod kapcsolni a tartalmakat. Csinálnék két tartalomtípust: „projekt” és „információk”. A fent említett taxonómiát és entity reference-t mezőként hozzáadnám az „információk” tartalomtípushoz, majd a rabbit hole-lal beállítanám, hogy ezek a tartalmak önállóan nem elérhetőek (ha jól értelmezem, csak a projekt oldalán akarod megjeleníteni őket).
Felvinném az oldalra a projekteket, majd utána az információkat: itt ki tudod választani, hogy melyik projekthez tartozik és milyen típusú (amiket a szótárba felvittél)
Csinálnék blokkokat az egyes információknak (lásd a taxonómia szótár), majd ezeket már ki tudod tenni a projektek oldalára.

Ha haladó módon szeretnéd csinálni, akkor ez kellhet még: https://drupal.org/project/panels Felteszed, Page managerben egyedi elrendezést adhatsz a projekt oldalnak. Sőt, itt már tudsz nézettáblával dolgozni (views content), aminek argumentumként átadhatod a projekt node és a taxonómia elem azonosítóját, ezeket aztán a nézetben felhasználhatod. Ezzel azt éred el, hogy az egyes információ-típusokhoz nem kell külön blokkot készítened, hanem eggyel meg tudod oldani az egészet.

0
0