SPAM regisztrációk törlése

csgerg képe

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy egy spammelt oldalról szeretném kitörölni a felhasználókat. Tartalom jelen esetben nem tartozik hozzájuk már:)

20-asával nincs kedvem törölgetni.
Ha felteszek modult a felhasználók törléséhez, php időlimit, vagy valamilyen probléma folytán hibával kilép és nem töröl.

Ha bemegyek a phpmyadminba, és ott törlöm az user táblából a rekordokat, attól a 6-os drupalnak megmarad a lelkivilága?

Valami hasonlóra gondoltam:
http://www.coolestguidesontheplanet.com/downtown/deleting-zombie-spam-us...

Konkrét tapasztalatok érdekelnének:)

csgerg képe

ipeto képe

Nekem is volt hasonló problémám egy átvett oldalnál: Az idők során létrejött a normál felhasználók és tartalmak mellett vagy 16.000 spammer és vagy 80.000 spam-bejegyzés. Mivel nem igazán tudtam kitalálni, mi alapján lehetne elválasztani a spamet a nem spamtől, a Views Bulk Operation modullal készítettem 1-1 nézetet (szűrőmezőkkel, rendezésekkel), amivel már tetszőleges darabszám kirakható és így nem húszasával, hanem akár ezresével törölhetők a felhasználók. Ez sem egy túl szofisztikált megoldás, de legalább gyorsabb.

1
0
nevergone képe

Szia!

Nemrég bíztak rám egy olyan oldalt, ami tele volt spammerekkel. Szerencsére tartalmakat nem hoztak létre, csak a felhasználók jöttek ezrével.

Megoldásnak azt választottam, hogy ideiglenesen letiltottam a regisztrációt és kiírtam egy email-címet, ahova írhatnak azok, akik regisztrálni szeretnének. A belépést honeypottal és CSS captcha-val védtem le, az oldalon pedig elhelyezésre került egy üzenet, hogy aki egy megadott határidőig nem lép be az oldalra, a felhasználója blokkolásra kerül. Erre más csatornákon át is felhívtam a felhasználók figyelmét. Ha egy blokkolt felhasználó később mégis be szeretne lépni, akkor a megadott email-címen kérheti a zárolás feloldását.

3
0