Tartalom import & export

kalmarr képe

Sziasztok,

szeretnék létrehozni egy "adatbázis" jellegű oldalt (például, mint egy ingatlan értékesítési oldal, ami sok ingatlant tartalmaz, az ingatlan adatlapja pedig sok mezőt tartalmazhat).
Az "adatbázis" tartalmát pedig egy erre a célra létrehozott tartalom típuson keresztül szeretném megjeleníteni.
Ezeket sűrűn kellene frissíteni, ebből következően úgy szeretném megoldani, hogy ezen adatokat valamilyen modulon keresztül tudjam importálni exportálni pl: .csv-én keresztül. Így könnyebben át tudnám látni a site adatait, könnyeben lehet módosítani, stb.... Ha pedig importálásra kerül a sor, akkor a teljes adatbázis felülírnám.

Kérdésem, hogy erre a feladatra melyik modul, modulok lennének a legalkalmasabbak?

Üdv.

KALMI

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
makgab képe

Elsőnek a feeds, feed_import modulokat nézném meg.

1
0
kalmarr képe

Köszönöm!

Megnéztem, nem teljes értem még a működését. A ki exportált adathalmazt nem tudom értelmezni, értelmeztetni pl. Excellel...:(, de lehet még nálam van a hiba.

Esetleg létezik, olyan felhasználó barátabb verzió, ami pl. egy file feltöltésével, vagy letöltésével végzi a feladatot?

0
0
hszilard képe

Az exportra én a Views Data Export modult használtam és tetszett.
https://drupal.org/project/views_data_export

1
0
kalmarr képe

Igen Valóban!

Nagyon jól kezelhető kis okosság! (Gondolom jogosultságok hozzáadásával lehet tökéletesen védeni az exportálásokat).

Már csak egy import funkció kellene :-)

0
0
gazsesz képe

Import funkcióra ott a Feeds, nem fogsz jobbat találni. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de szvsz az egyik legjobb eszköz adatok importálására.
Lehet, csv-ből, xml-ből, mindenféléből importálni, updatelni, automatikusan, kézileg.

Megadhatod, hogy melyik oszlopot melyik mezőbe importálja, azon belül is Feeds tamperrel még tovább tudod fokozni pl azt, hogyha egy oszlopban több érték van, akkor azt is értelmezi és kezeli.

Ha képeket akarsz importálni, akkor először a fájlokat fel kell tölteni a szerverre, majd a kép mezőben megadni az útvonalat és képfálj nevét, pl.: sites/default/files/import-images/dsc_0111.jpg. (Beágyazott képpel viszont nem tudom, hogy boldogul-e.)

1
0

Gazsesz