Views: Véletlen sorrendben a legfrissebb tartalmak

ipeto képe

Sziasztok!

Arra keresek választ, hogyan lehetne egy nézet által megjelenített pl. 10 legfrissebb tartalmat véletlenszerű sorrendben megjeleníteni? A sorbarendezések között ugyan ott van az Általános:Véletlenszerű, de hát ezt a beküldés dátumával párosítva nyilván nem a kívánt eredményt kapjuk.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

ha trükközni akarsz, akkor megoldod, hogy dinamikusan egy jelölés kerüljön a 10 legfrissebb tartalomra, amelyeket - a jelölteket szűröd - már rendezhetsz a view-ból véletlenszerűen a megjelenítésükhöz.

egy lépésben - egy views-ból szvsz nem megvalósítható amit szeretnél, ellentmond a józan logikának(időrendben található elemeket véletlenszerű sorrendben megjeleníteni) :-) István, Te azért tudd, mire jó ez :-) mert erre már nincs ötletem sem :-)

1
0
ipeto képe

Köszönöm, ez a jelölés (valamiféle rules+flag kombináció) jó ötlet.

Önmagában persze logikai bukfenc a kétféle sorba rendezés, de a konkrét esetben szerintem nem annyira. Annyi a cél, hogy a nyitólapon a legfrissebb bejegyzések (ez esetben termékek) szerepeljenek, de nem teljesen a feltöltés sorrendjében. Mivel általában egy eladó egyszerre több terméket tölt fel, nem mutat annyira jól, ha egymás után hasonló termékek jelennek meg. Ezért jönne jól a véletlen sorrend.

0
0
Sk8erPeter képe

Alternatív - szerintem egyszerűbb - megoldás pár rettentő egyszerű sor lehetne egy modulban, például épp az, ami a hook_views_pre_render() hivatalos doksijában is szerepel példaként:

https://api.drupal.org/api/views/views.api.php/function/hook_views_pre_r...

  1. function hook_views_pre_render(&$view) {
  2. // Scramble the order of the rows shown on this result page.
  3. // Note that this could be done earlier, but not later in the view execution
  4. // process.
  5. shuffle($view->result);
  6. }

Ezt még természetesen ki kellene egészíteni egy egyszerű if($view->name == 'NÉZETED_NEVE') feltételblokkal, és abba beletenni a shuffle()-t, az összes view eredményeinek sorrendjét azért nem szeretnénk randomizálni.

3
0
ipeto képe

Köszönöm, ez igen jól hangzik

0
0