Galéria modul és node galéria

szabi83 képe

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következőben.
Egy készülő oldalamon szükség lenne képgalériára.

2 félére gondoltam, ami valószínűleg hasznos lenne.
Az egyik, ami menüből érhető el, albumokat tartalmazna és az albumok képeket.
A másik, hogy ha egy adott nodehoz szeretne feltölteni a szerkesztő képet, akkor ezt is lehessen úgy, hogy a nodeban megjelenő képre kattintva bejön egy galéria, ami a cikkhez kapcsolódó néhány képet tartalmazza. Hasonlóan, mint a hírportáloknál.

Abban kérnék segítséget, hogy szerintetek melyik galéria modul alkalmas esetleg mind a 2 feladat ellátására? Vagy ha ilyen nem létezik, akkor mit ajánlanátok egyik és másik feladatra?

A Googleben már elég sok mindent találtam, de annyi féle van, hogy eónem tudom melyik jó, ami jól is néz ki, könnyű is navigálni a képek és albumok között, nem utolsó sorban az adminisztrálása is egyszerű.

Előre is köszönöm a javaslatokat.

Drupal verzió: 
tamoca képe

https://drupal.org/project/galleryformatter
Ezt nézd meg szerintem, én jól tudok vele dolgozni , a lightbox2 nagyon jó mellé feltenni https://drupal.org/project/lightbox2
szépen tudod vele nagyítani lapozni eredeti méretben megjeleníteni a képeket.

0
0

tamoca

szabi83 képe

Szia!

Köszönöm a tippet, már fel is tettem és tényleg jónak tűnik. Ez úgy látom, hogy a nodeon belüli képkezelést tudja jól megoldani.

Viszont sajnos a fő galériával még gondjaim vannak.
Több variációt is kipróbáltam, de szinte mindegyik View-t igényelt.
Vagyis egy új tartalomtípusú node-ot felvettem, ebbe csatoltam a képeket, majd egy új View kellett, hogy ezeket megjelenítse.
Pl ezt is kipróbáltam:
http://aprilsguitar.com/webdesign
Az a gondom, hogy aki használja majd az oldalt, Ő nem ért ilyenekhez.

Létezik valami olyan megoldás, mint pl a Gallery 2 vagy 3, de valóban drupal alapú? Arra gondolok, hogy egy felületen létre lehet hozni galériákat, ezekbe feltölteni képeket és kész is van?

Ha tudtok egy jó tutorialt belinkelni, azt is megköszönöm.

Bocsánat, hogy ennyit értetlenkedek, de őszintén megvallva eddig leginkább J! oldalakat készítettem, és ott a PhocaGallerytől kezdve sok komponens volt, amivel percek alatt elkészült a galéria és a felhasználó szempontjából is egyszerű volt használni. A Drupallal most ismerkedem, ezért vannak buta kérdéseim.

Köszönöm.

0
0