WYSIWYG + saját fontok beillesztésére is alkalmas modult keresek.

syc képe

Jelenleg ckeditort használok, de sajnos nem tudom megoldani saját font "telepíését", így nagyon megköszönném, ha tudnátok nekem ajánlani olyan szerkesztőt, amelybe viszonylag egyszerűen lehet importálni fontokat.

Előre is köszönöm!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Én nem nagyon értem, mit értesz saját font beillesztése alatt. Pontosítanád?

0
0

Nagy Gusztáv

syc képe

Tiszteletem!

Igen, persze. A ckeditorban gyárilag van 6 font, amelyek közül lehet választani (arial, times new roman, stb.) a font family listából. Ezt a listát szeretném bővíteni általam választott fontokkal, hogy azokat is lehessen választani a listában. Tehát a saját font-ot nem úgy értem, hogy én magam csinálok egy teljesen új font családot, hanem egy már létező familyt szeretnék telepíteni az editorba.

Utánaolvastam, hogy hogyan tudom ezt ckeditorban megtenni. Próbálkoztam is, de sajnos sikertelenül. Arra gondoltam, hogy biztosan létezik egy olyan szerkesztő, amelynél ezt egyszerűen meg lehet tenni (pl. egy adott célmappába bemásolom a fontokat és kész), nem feltétlenül ragaszkodom a ckeditorhoz.

Előre is köszönöm,
üdv

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én személy szerint tipográfiai, használhatósági és egyéb szempontokból nem tartom jó megoldásnak, hogy a felhasználó maga választhasson ki betűtípusokat. Most tényleg jó az, hogy minden szerző akár minden bekezdést vagy szót máshogy formázhat? Hogy fog kinézni az az oldal? Hogy lesz így egy egységes megjelenése a weboldalnak?

Megfelelően kell sminkelni, és csak néhány előre beállított stílust, címsort használni. (Kb. mint amit itt ad a BUEditor a drupal.hu-n.) Szerintem ennyi.

A jegyzetem 2.3-as fejezetét ajánlom.

3
0

Nagy Gusztáv

syc képe

Köszönöm az építő jellegű kritikát. Nyilván nem az a cél, hogy minden sor más betűtípusú legyen.. 2-3 betűtípusból lenne a tartalom megjelenítve.

Mindegy, akkor megoldom magam. Köszönöm a segítséget.

0
0
szantog képe

Félreértetted, Gusztáv leírta a megoldást.
Nem a fontot engeded neki váltogatni, hanem elkészítesz egy stylet, ami tképpen egy class. Amikor kiválasztja, hogy 'Egyikfajta betűtpusom', akkor az adott terület egy 'egyikfajta-betutipusom' classt kap, amit már olyanra faragsz cssből, amilyenre akarod.
Ezt a wysiwyg modullal tudod legegyszerűbben elérni, a font style nevű gomb kell, és a config settings page css szekció legalján a css classes boxban tudod beállítani a classokat + nem árt a wysiwyg_filter sem, hogy a beállított classok ne legyenek kiszűrve.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.