D7 localhostra telepítése után nem működik

Kados képe

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kikérni:

Feltelepítettem a rendszert egy localhostra. Ha az index.php-ra kattintok, bejön a kezdőlap (magától miért nem?), csomó menüponttal (add content, dashboard, modules stb).

Na most, bármire kattintok, csak a gyökérkönyvtár tartalmát kapom az arcomba, pedig a címsorban fent figyel a rendes cím, például http://localhost/oldal/?q=admin%2Fmodules&

Milyen beállításra tippeltek, hogy nem jó? Különböző útmutatókban találtak szerint belenyúltam a httpd.conf-ba meg a php.ini-be, bekapcsolni ezt-azt. És miért nem működik a URL letisztító izéé (clean URL modul) az Apacheban? Vagy vmi tök más a baja?

Apache 2.22
php 5.4.4
MySQL 5.5.25

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

„Feltelepítettem a rendszert egy localhostra.”

Milyen operációs rendszerről van szó? Gondolom valami kész Apache + PHP + MySQL csomagot tettél fel, akkor melyiket? Vagy ezeket egyenként telepítetted?

„Különböző útmutatókban találtak szerint belenyúltam a httpd.conf-ba meg a php.ini-be, bekapcsolni ezt-azt.”

Akkor szerintem kapcsolj ki „ezt-azt”. Vagy ne. Most komolyan, szerinted itt tudja bárki is, hogy te milyen útmutatók alapján miket kapcsoltál be (vagy ki)? Az Apache log, PHP log mit tartalmaz?

„És miért nem működik a URL letisztító izéé (clean URL modul) az Apacheban?”

Kell hozzá az Apache gyári mod_rewrite modulja, a Virtualhost beállításainál AllowOverride All kell AllowOverride None helyett és kell a Drupalhoz mellékelt .htaccess fájl.

És kell egy ház, lenn az óceán partján, majd ha végleg visszavonultam. Meg kell ott fenn egy ország.

0
0
Kados képe

Köszi a gyors választ,

Nos Win XP-n futó Apache-php-Mysql-ről van szó, külön lettek telepítve és egymáshoz konfigurálva. Ahhoz képest a következő változtatásokat végeztem a Drupal telepítésével párhuzamosan:

php.ini-ben bekapcsoltam a php_gd2.dll, php_pdo.dll, php_pdo_mysql modulokat

megadtam httpd.conf-ban a <Directory /> résznél az AllowOverride all-t és a LoadModule résznél a rewrite_module-t.
Mind a php mind az apache modulok a helyükön vannak.

Annak a .htaccess fájlnak a Drupal gyökérkönyvtárában kell lennie? Mert ott van 1 ilyen.

Kicsomagoltam Drupal pajtást az oldal gyökerébe, majd telepítettem is izibe'. Fogad a köszöntő képernyő, de bármelyik linkre kattintok, nem értelmezi a php kódot és könyvtárszerűen kiírja a site tartalmát. Ha tisztított url-el adom meg a címsorban az elérési utat, akkor meg 404-es hibát mond.

Pontosan azért kérdezem pl Tőled, mert elképzelésem sincs, mit kezdjek ezzel.

További szép estét!

0
0
nevergone képe

„Nos Win XP-n futó Apache-php-Mysql-ről van szó, külön lettek telepítve és egymáshoz konfigurálva.”

Mi lenne, ha nem szívatnád magad feleslegesen? Lehet, hogy tévedek, de úgy gondolom, hogy te ezek konfigurálásában nem állsz a helyzet magaslatán. Nem baj, nem is kell.

Itt van pl. az XAMPP. Letöltöd, telepíted és ennyi. Benne van az Apache, PHP, MySQL, ezek be is vannak állítva (lehet, hogy a fenti „AllowOverride” dolog kell még) és ennyi. Nem kell azzal vacakolnod, hogyan kell normálisan az Apache-ot összekötni a PHP-val, a PHP-t a MySQL-el, és a többi ilyen cseppet sem érdekes (mondhatni unalmas) dolog. De az Acquia oldalán találsz szuper telepítőt a „Dev Desktop” részben, és akkor kb. megvan a fenti, plusz még a Drupal is. Bár én az előbbit preferáltam, amikor ilyenre volt szükségem, ezeken kívül számtalan ilyen egybeépített csomag van még.

„Annak a .htaccess fájlnak a Drupal gyökérkönyvtárában kell lennie? Mert ott van 1 ilyen.”

Igen, arra a fájlra gondoltam.

1
0
Kados képe

Ahha, hmm... amikor php-val kezdtem foglalkozni, az első dolgom volt hogy kipróbáljak egy ilyen instant telepítőcsomagot. Lehet, hogy az azóta eltelt évek során az okosok megcsinálták foolproofra és valóban használhatóra az installereket (vagy nem). Szóval köszi az ötletet, majd kipróbálom (vagy nem).
Mert valamiért ha windows installerrel teszem fel a mysql-t és a php-t, az istennek se akar működni. Ebből gondolom, hogy hiába van egybegyúrva, akkor se fog (vagy igen).

Hangsúlyozom, hogy minden más tökéletesen fut. Pont ezért merül fel a kérdés, hogy mi lehet az, ami a Joomla-nak jó, még az én rozzant kódjaimnak is, csak a Drupalnak nem. xDDD De ez már csak költői kérdés, megoldom magam, annak ellenére, hogy valóban nem állok olümposzi magaslatokon (vagy igen xD).

Üdv!

0
0
aries képe

Gyorsabb (működésben) feldobni egy VM-et, alá egy linuxot, pl. a kifejezetten Drupal-fejlesztésre kihegyezett Quickstartot http://drupal.org/project/quickstart/ Itt már be van állítva az xdebug, xhprof, Drush-parancsokkal különösebb hozzáértés nélkül tudsz új vhostokat létrehozni.

2
-1
aries képe

Szerintem szerezd be Gusztáv könyvét, több időt nyersz vele, mintha leszoknál a cigiről. ;)

4
-2
DrabikT képe

http://www.acquia.com/downloads
(dev desktop)
sztem ez a legegyszerűbb

0
0