module.inc 482. sor

balazss képe

Sziasztok!

Egy Drupal 6 oldalon építek Übercart webáruházat és mostanában többször jön elő az alábbi hibaüzenet:
Parameter 1 to MODULOK_NEVEI_nodeapi() expected to be a reference, value given - /var/www/clients/client5/web69/web/includes/module.inc - 482. sor.

Szinte valamennyi modulon végigfut ez a függvény és egyszerre generál rengeteg hibát, betelik vele a képernyő. Van amikor nem mindegyik telepített modul okoz ilyen hibát csak 10-15 db warning van.

Egy oldal frissítéssel aztán eltűnik és egy darabig nem is jön elő. Teljesen rendszertelenül jelentkezik, jellemzően naponta 1-2X.

sajnos nekem a 482.sor és körnékye nem sokat mond, tudna valaki segíteni:

 foreach (module_implements($hook) as $module) {
    $function = $module .'_'. $hook;
    $result = call_user_func_array($function, $args);
    if (isset($result) && is_array($result)) {
      $return = array_merge_recursive($return, $result);
    }
    else if (isset($result)) {
      $return[] = $result;
    }
  }
Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

A legfrissebb Drupal 6-ot használod? Ez egyébként egy PHP 5.3 kompatibilitási probléma. Első körben frissítsd az alaprendszert és az összes kiegészítő modult a legfrissebb kiadásra. Utána már remélhetőleg nem lesz hibaüzenet, vagy jobban be lehet határolni, hogy mely modulok problémásak.

0
0
balazss képe

A Drupal a legfrissebb, Ubercartbol már jött ki újabb kiadás. Még nem frissítettem a 2.6-ra. Frissítek, remélem elmúlnak ezek a piros háttérrel jelzett üzenetek.

Ha PHP 5.3 kompatibilitási probléma, akkor mit lehet csinálni?

0
0
scorchio képe

Az a legegyszerűbb, ha felhívod a modul fejlesztőinek a figyelmét arra, hogy 5.3-mal nem működik jól a cucc és megvárod, míg kijavítják. Érdemes erre a drupal.org-on a modul issue queue-jában új issue-t csinálni.

[Ha meg nincs kedved/türelmed angolul fogalmazni, vagy nem csináltál még ilyet és nem most szeretnéd megtanulni, hogy kell, van más lehetőség is. Ha tényleg probléma van, csak dobd be ide a pontos leírást és majd valamelyikünk csinál belőle egy issue-t.]

Az a vicces egyébként, hogy http://drupal.org/node/694570 szerint már 2010. januárban be lett commitálva az Übercartba minden, ami a PHP 5.3-hoz kellhet...

0
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

balazss képe

és még most is jelentkezik néha ez a bűvös "module.inc - 482. sor." hiba.

Kapott már valaki ilyen hibát?

Mivel nem tudom mi lehet a valódi hiba, így inkább nem kezdek issue-k írásába, mert az is lehet, hogy a hiba az én készülékemben van.

Csak azt furcsállom, hogy teljesen rendszertelenül tör fel ez probléma...

0
0