WYSIWYG képkezelés

szistvan képe

Hi!

A tartalmak felviteléhez szerettem volna egy WYSIWYG editort feltenni.
Mivel a Gellery Assist-et és az ImageCache-t is használom, így a CKEditorra és az IMCE-re esett a választásom, mert állítólag ezek "összeheggeszthetők".
Sőt találtam egy jó leírást, ahol az IMCE és a CKEditor összeházasítható. Minden szép és jó lenne, de valamit nagyon elkapálhatok, vagy félreérthetek, mert a CKEditorba feltöltött kép 1:1-ben jelenik meg a cikkbe, hiába is próbálnám a feltöltés után a kép méreténél kissebbre állítani. Amig szerkesztem, jól mutatja, de amint beküldi az eredeti méret látszódik.

Elvesztettem a fonalat, hogy akkor ennek hogy is kellene működnie. :-(
A galéria segédbe feltöltött képek automatikusan átméreteződnek, azt hittem valahogy ez is úgy működik.

Esetleg valaki felvilágosítana, hogy hogyan szokás ezt megoldani?
(Mármint, hogy WYSIWYG-ben feltölt egy 5000x6000 px képet és az "normális" méretbe kerüljön be az írásba.)

Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Voluman képe

Az IMCE profilok beállításainál tudod megadni a bélyegképek méreteit. Mikor az IMCE-vel feltöltöd a képet, ott ki lehet választani, hogy melyik méretű bélyegképeket generálja le. A már feltöltött képhez pedig a bélyegképek gomb megmyomására megjelenő menüből tudod kiválasztani a méreteket.

0
0
szistvan képe

Ez tiszta sor, ez meg is van.
Ezek szerint valamit elbénáztam az IMCE és CKEdit házasításánál, mert az IMCE-nek megadtam több profilt, a CKEdit-nek pedig "File browser settings"-nél a következőket (leírás alapján):

File browser type (Link dialog):
   CKFinder
File browser type (Image dialog):
   IMCE
File browser type (Flash dialog):
   IMCE

Amennyiben a "File browser type (Link dialog):" is IMCE-re állítóm, úgy a CKEditor-ban a kép beszúrás dialógusablakban nem jelenik meg a képfeltöltés.

Na megyek hibát keresni, de persze, ha van valakinek ötlete, azt megköszönném.

0
0
Voluman képe

Az IMCE beállításainál a Csoport-profil összerendelések jól vannak beállítva? Mert az szokta okozni, hogy nem jelenik meg a gomb.

0
0