Regisztrációs formnál feltételes mezők és user csoportba besorolása

vajdasági képe

Kezdo Drupal-os vagyok, eddig amiket keszitettem ott nem hasznaltam sem CMS-t sem valamilyen keretrendszert. Most egy olyan oldal letrehozasan faradozok ahol a Drupalt valasztotam mert igy talan konyebb lessz az egeszet megvalositani.

A portal tartalmat egyarant megtekintheti a nem regisztralt es a regisztralt felhasznalo is. A regisztralt felhasznalok 2 nagy csoportba lesznek osztva. Legyenk mongyuk maganszemelyek es cegek. Tetelezzuk fel hogy mindkettobol lessz majd parezer regisztralt felhasznalo. A cegek leginkabb a regisztracio tajekan toltenek fel adatokat az oldalra es utanna leginkabb csak lekerdezesek lesznek. Mielott raternek a bevezeto utan a lenyegre szeretnem megkerdezni hogy ha nem valo ilyesmire a drupal akkor szoljatok hogy mas iranyba nezelodjek...

A gondom a felhasznalok regisztraciojanal van. Feltetem a Conditional Fields, Content Profile modulokat es kiegeszitettem a regisztracios formot tovabbi mezokkel, tettem egy Check box-ot ami ha kivan jelolve akkor megjelennek a ceges regisztracional a plussz mezok amiket ki kell tolteni. Egyszoval mukodik, de a plussz mezoknel vannak olyanok amiknel bejeloltem hogy azokat kotelezo kitolteni (pl. ceg neve, adoszam) de valamiert ha nem toltom ki oket akkor is elfogadja a regisztraciot. Pedig a nevenel meg ott a csillag is a formban hogy az a mezo kotelezo. Gondolom a Conditional Field miatt van a gond mert a tobbi mezonel mukodik rendesen. Merre keresgeljek?

Ugyanezzel a regisztracios formmal az a tovabbi gondom hogy valahogy jo lenne attol fuggoen hogy a plussz mezok (ceg) kivannak toltve a regisztralt felhasznalo automatikussan masik jogosultsagi csoportba keruljon (user/roles). Probalgatam az Auto Assign Role -t nezegetni de nem boldogulok vele. Lehet nem is azzal kell megoldani? Azt megtudnam csinalni hogy keszitek 2 kulonallo bejelentkezesi formot (register/maganszemely es register/ceg) de en inkabb egy formra gondoltam es a plussz mezoket a Conditional Field -el kapcsolgatnam ki be. Masfelol a mar maganszemelykent regisztralt felhasznaloknak is megkell adni a lehetoseget hogy a plussz mezoket kitoltve atkeruljenek a ceges csoportba.

Hogyan szokas az ilyesmit megoldani? Jo az elkepzelesem a Conditional mezokkel vagy mindenkepp legyen 2 kulon regisztracios form?

Vagy egeszen mas iranyban induljak es a plusz adatokat ne kossem a felhasznalokhoz? Ugyertem hogy az adatok amiket a felhasznalok es vendegek lekerdezgetnek majd azok ezek a plussz adatok lesznek. Kepzeljuk el hogy a cegek irhatnak magukrol, rakhatnak fel kepeket stb. esetleg lehet sajat kapcsolati formjuk, vendegkonyvjuk ...

Elnezest az ekezetek hianya miatt, de szinte sosem irtam ugy es keresgelnem kellene a betuket...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Szerintem próbáld meg két formmal. Emlékezetem szerint a conditional fieldsnél volt gond a validálással, pl ha egy nem megjelenített kötelező elem volt, akkor nem engedte menteni a formot. Nem tudom, ez megvan-e még.
Viszont egyedi/céges reg, nekem ez fejben logikailag is elkülönül. Szerintem sokkal jobban kezelhető, ha két külön profil tartalomtípust állítasz be. Különben vacakolhatsz a content_permissions modullal, hogy a mezők láthatóságát szabályozd, később a nézetekkel, szűrésekkel is csak a baj lesz.
Szóval én ebben az irányban indulnék el:
Multistep form, első lépésben azok az adatok bekérve, amik minden usernél egyformák, kiválasztja a role-t, és annak függvényében kapja a következő formot. Gondolom nem félsz a programozástól sem, ez esetben a ctools ajax apija alapján a külön formot be lehet húzni a role választás után ugyanarra az oldalra.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vajdasági képe

En azt tapasztalom hogy a conditional fieldsnel akkor van baj ha egy nem megjelenitett kotelezo elem van a formon, nalam akkor is megengedi lementeni ha az a kotelezo mezo nincsen kitoltve.

Koszonom a tanacsot, alighanem valoban a Multistep form lessz a megoldas. Vagyis elsore, mint irtad is, a kozos adatokat es azt hogy maganszemely vagy ceg az illeto keri be. Maganszemelynel ennyivel kesz is. Amenyiben ceg akkor role es jon a kovetkezo form. Programozastol nem felek :) meg hasznaltam mar ajax -os dolgokat is de en inkabb a Prototype -t ismerem a jquery -t nem igazan ugyhogy egyelore ajax nelkul probalom megoldani. Arra majd egy kesobbi idopontban visszaterek majd tanulaskeppen :)

Viszont ezzel az egesz adatbeviteles dologgal kapcsolatban megkerdeznem meg azt hogy mivel a latogatok majd ezek a ceges felhasznalok altal bevitt adatokat nezegetik majd, egyaltalan jo megoldas az hogy ezekkel az adatokkal az user profiljat ugymond kibovitem mezokkel? Kepzeljuk el hogy a ceg ir magarol egy szoveget, kitolt egy kb 10-15 beviteli mezot felrak par kepet, lessz sajat kapcsolati formja, vendegkonyve. Ezekben keresgelnek majd a latogatok. Vagy csinaljak inkabb egy ceg tartalomtipust? Melyiket kezeli hatekonyabban a drupal egy kulon ceg tartalomtipust vagy az user profilhoz hozzacsapott mezoket? Valahogy egyre jobban azt gondolom hogy kulon tartalomtipust kell csinalnom. Jol gondolom?

0
0
szantog képe

Túinván: content_profile
Profile form 1-2 mező után felejtős.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.