Naptár hónap nézet táblázatos formában

chrispooh képe

Sziasztok, van arra ötletetek, hogyan lehet egy ilyen táblázatos hónapos nézetet generálni?
http://magyarkurir.hu/esemenynaptar/2011-01

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

http://drupal.org/project/beautytips
(nem próbáltam, csak tippelek)

0
0
chrispooh képe

Köszönöm, ezt a modult ismerem és használom is. Ez a tooltip-ek formázására használatos. Az én problémám az, hogy a naptár hónap nézetét nem "grid" megjelenéssel szeretném, hanem a mellékelt linken látható táblázatos formában, amiben minden nap egy új sor.

0
0
chrispooh képe

Odáig eljutottam, hogy a naptár nézet típus helyett a táblázatot válasszam, ám sajnos azokat a sorokat (napokat) nem listázza, ahol nincs esemény, pedig nekem az is nagyon kellene :(

0
0
Geva képe

úgy nézem - kizárólag a calendar nézetben jelennek meg az eseménytelen :-) napok,
így a táblázatos nézet helyett maradnék a calendar nézetnél és átsminkelném templét szintjén.
haladtál közben?

0
0
chrispooh képe

Köszönöm, hogy foglalkoztál vele :)
Egyébként szerintem érdemes is, és ha meglesz a megoldás, közzé is teszem, mert sokkal használhatóbb ez a havi nézet, mint a "grid"-es.
Sajnos én is arra jutottam, hogy marad a naptár nézet, és el is jutottam addig, hogy a napokat szépen egymás alá -be kiíratom, de sajnos ott akadtam el, hogy a nap dátumot (1., 2., ...31.) és a nap nevét (hétfő, kedd...vasárnap) egybe adja egy változóba a template-nek a modul, és egyelőre nem bírtam ketté választani őket :(

0
0
szantog képe

Views-ban a monthly nézetnél meg kellene nézni a sminkinformációknál, hogy melyik tpl generálja azt a formátumot.
Sejtésem szerint ez pár egymásba ágyazott ciklussal dobálja szét a treket és a tdket. Nagyjából annyit kell csinálni, hogy amit eddig td-be tolt azt tegye tr-be, benne két td-t meg bele a dátumot + a view contentet kicsit megreszelve, ha szükséges.
Egy devel_themer modul meg sokat segíthet, hogy milyen változókat lehet a tpl-ben elérni, szinte 1000%, hogy ott van egy date_api által kezelt objektumban a dátum, amikkel dolgozik.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Geva képe

a devel_themert használom, de ezzel csak a navigációs részét engedte kattintani: date-navigation.tpl.php - a date modul theme mappájából,
a navigációs rész alatti naptár részét - érthetetlen miért -, de nem mutatja...

DE a views-nál - megfeledkeztem erről - pedig egyértelműen kiderült, hogy a calendar modul theme mappájából kell venni a templétet, ebben a konkrét esetben a calendar-month.tpl.php fájlt :-) és ezt kell átírni a szerint, ahogy Gábor írta - persze a smink mappájába készített másolaton,
a dátum formázását is ott lehet átírni,
tehát egyszerű eset, mivel vannak templétek hozzá, a többi más csak css

köszönöm Gábor,
amint tudom el is készítem valamelyik honlapon, mert nagyon tetszik a fentebb mutatott naptár havi megjelenítése

0
0
chrispooh képe

Szuper ötletek, köszönöm. Igazából addig már eljutottam, hogy a template mappát megtaláltam, a calendar-month.tpl.php fájlt is bemásoltam a smink könyvtáramba, illetve a táblázatot is legeneráltattam vele.
A gond ott kezdődik, hogy valamiért a dátum napjának (1., 2., ...31) és az esemény nevének nem ad külön tömböt, azt egy tömbben dobálja ki, már előre megformázva ($rows).
A szerencsés megoldás az lenne, ha külön tömbbe lehetne rakni a dátumot (nap) és az esemény nevét is, és úgy akármilyen formában, akármilyen oszlop sorrendben ki lehetne íratni az adatokat.

0
0
szantog képe

Kicsit mélyebbre kell menni a template-ek szintjén:
http://szantogabor.com/drupal/hirek/hogyan-dolgozzunk-a-views-template-j...
Először a rows-ra gondoltam, de az nem biztos, hogy lesz, ha nincs, akkor field szinten lesz előállítva a dátum napja.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.