Saját smink készítés

Anonymous képe

Sziasztok!

Hadd kérdezzek valamit: valaki, aki ha nem is profi, de tisztában van már a CSS-sel, mennyi idő alatt tud csinálni egy saját sminket. Nem úgy értem, hogy teljes mélységben, hanem alapul véve mondjuk a Garlandot, megváltoztatja az oldal elrendezést, az arányokat, színeket, hátteret, azaz ránézésre egy teljesen más megjelenés legyen.

Mert ugye így elkerülhetőek az olyan meglepetések, hogy pl. egyes elemek nincsenek jól lefordítva, vagy a dátum formátumot nem veszi át helyesen (amivel nemrég találkoztam egy a Drupal-org-ról letöltött smink esetében), mivel a Garland smink gondolom helyesen van megírva, tehát ilyen nem történhet, ha azt vesszük alapul és mi sem követünk el hibát.

Drupal verzió: 
Fórum: 
tamoca képe

http://drupalthemecreator.org/
dtc-6.x-1.0.zip -et ted a sites\all\modules\dtc\
valamint másold bele a dtc-libs.zip -t kicsomagolva a pluginsban vannak szükséges fájlok.
Atán kapcsold be a blokkoknál is és ahova helyezed ott jelenik meg.
Sok sikert az új sminkedhez.
Üdv

0
0

tamoca

vacati képe

Ennek néztem az online változatát amikor meghirdették és annyira nem értettem mit hova kell, hogy nem foglalkoztam vele tovább.

Kb. annyira felhasználóbarát, mint a Views modul...

0
0
tamoca képe

Jó estét!
Holnap felteszek egy kisfilmet , majd meglátod milyen egyszerű a dtc. A problémám az volt nekem is , hogy bár magyar fejlesztés feltehettek volna egy kisfilmet magyarul is, ezt írtam is a fórumjában, ezért mindig szenvedni kell annak aki nem tud angolul... Bármilyen sminket tovább tudsz vele alkotni könnyen gyorsan. Le a kalappal a fejlesztők előtt!Majd beteszem a linket délelőtt.

0
0

tamoca

csakiistvan képe

Valahogy nem értem hogy hogy jön a sminkhez a megfelelő fordítás. Persze néha előfordulhat hogy a smink fájlba kell beleírni a szöveget (esetek elég kicsi százaléka), de ez is könnyen orvosolható a t függvénnyel.

Saját smink vagy alsmink? Garland smink alapokra lehet weboldal készíteni, de készíthetsz saját sminket, is, minden csak attól függ mire van valóban szükség. Éppen nemrég volt ehhez hasonló smink kérdés és ott is csak azt mondtam, a megfelelő layoutot meg kell csinálni html-ben(index.html, css, images) és abból elég könnyű már drupal sminket készíteni, mindenféle modul, vagy program nélkül is. Itt olvasható erről (eng).

Alsmink előnye ha a legtöbb dolgot meg akarod tartani, pl elrendezés, régiók, stb, így kevés munkával gyorsan tudod személyre szabni a sminket.

Saját smink előnye hogy nincs semmi származtatva, teljesen tőled függ mi hogy, hol, milyen színben, formában jelenik meg.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

ercsi képe

Én úgy emlékszem, hogy a saját sminkben az sajat.info-ban kell hivatkozni az alap (pl. garland) témára. amit a sajátban felveszel az felülírja az alapot... Nézz körbe sajatsmink.info témában...
Ja és én pont ma találtam ezt ( http://psd2cssonline.com/ ) az oldalt, merthogy éppen nekem is sminkelnem kéne...
Egyenlőre csak a fantáziámat borzolja, de ki kell próbálnom azt hiszem!
Még csak a videókat nézegetem róla az oldalon, de nagyon érdekes...
Vagy lehet, hogy ez az oldal csak nekem új?!

0
0

Ercsi

aboros képe

de biztos vagyok benne, hogy ezt csak akkor tudja megcsinálni, ha teljes részletességgel felépíted a psdt. úgy értem minden html elemet ábrázolsz és szépen felsliceolod, az egyes sliceokat megfelelően elnevezed és azok css osztályait is beállítod, meg mindent. az alapján fog dolgozni.

ilyen exportot maga a fotosopp is tud a save for web funkcióban, html+css+images módba exportálsz, all slices és megcsinálja. de ez még nem drupal smink lesz. ;)

a kérdésre azért nem lehetséges konkrét választ adni, mert ez a hadművelet kb a bármennyi időtől a végtelen sokig emészthet fel munkaórát. lehet olyan egyszerű site és olyan egyszerű grafikai megoldás, hogy 30 perc alatt "lekódolod", meg lehet olyan is, hogy maga a tiszta kódolásidő is napokat esz meg és a template.php közben modul méretűre duzzad :)

addig, hogy egy vászonsminkből csinálsz egy gyereket, igen gyorsan el lehet jutni. én szeretem a framework vásznat, mondjuk hogy arra akarom építeni az én saját sminkem, akkor kell egy sajatsminkem mappa a site/all/themes alá és oda:
sajatsminkem.info:

name = Sajat sminkem nekem
description = Szuper sajat sminkem, framework gyereke.
core = 6.x
base theme = framework
 
stylesheets[all][] = sajat.css

meg egy sajat.css file, oda írsz majd (eleinte) minden saját csst.
ja és persze a framework smink is legyen a sites/all/themes alatt, de nem kell engedélyezni.
sok dolgot örököl a gyerek smink, néhányat meg nem. itt olvashatsz többet: http://drupal.org/node/225125
0
0

-
clear: both;