Telefonkönyv modul fejlesztése pénzért

modulátor képe

Szeretnék telefonkönyv modult fejlesztettni valakivel, 5-ös Drupal alá. 2 MySql táblát kell listáznia (személyek, osztályok), és ebben kell, hogy keresni is tudjanak. Ezért max 10E Ft-t vagy mézespálinkát:) tudok adni.
Részletesebb speckót is írok, ha van értelme,

üdv

modulátor képe

Gondolom azért nem szólt hozzá senki, mert kevés a 10K Huf. Azért ennyi, mert maga a munka sem sok, profiknak 15 perc, félporfiknak 1 óra. Nekem 1 hónap lenne:) Tulképpen csak migrálni kéne 5-öshöz, mert 4.7-re megvan, de szvsz sokkal egyszerűbb újraírni. Személyes találkozás nem szükséges, mindent intézhetünk digitálisan.
Szerintem ár/ráfordított idő arányban nem rossz ajánlat,
üdv

0
0
Illyés Edit képe

Részletesebb speckót is írok, ha van értelme

Van, így nem nagyon látni, hogy mi is lenne ez. Elképzelhető, hogy nem is kell külön modul, csak egy kis piszmogás az adatbázisban.

0
0
pp képe

Én spec utálom a mézes pálinkát, sajnálom.

Persze ha lenne egy részletes (nem részletesebb) specifikáció, akkor az nagyban megkönnyítené a dolgodat. Ugyanis egy profi szereti maga eldönteni azt, hogy mi mennyi idő. Azt meg ugye ki vállalja be(Dr. Cs.), hogy ha a Te általad kitalált idő alatt nem tudja megoldani a problémádat, akkor kikiáltod őt amatőrnek, hanyagnak, hányavetinek és a Drupalról azt kezded terjeszteni hogy vacak, semmire se jó stb.

0
0
modulátor képe

"kikiáltod őt amatőrnek, hanyagnak, hányavetinek és a Drupalról azt kezded terjeszteni hogy vacak, semmire se jó stb."

A Drupalt szeretem, csak már nem tudom követni a dedikált eljárásos új irányvonalat.

Nem élek ilyen nemtelen eszközökkel, csak a leghatékonyabb megoldást keresem:)

Amúgy a fejlesztési időt jól saccoltam?

0
0
modulátor képe

Edit, pp!

Akkor a lényeg:

2 tábla megjelenítése:

személy tábla:
id; név; beosztás; osztály, negyjegyű(mellék); mobil; épület; kép
osztáy tábla:
id; osztály_név

A feladat a személyek táblázatos megjelenítése, a hozzájuk tartozó osztállyal, úgy hogy rendezhetőek legyenek a mezőkre. (tablesort_sql vagy hasonló) A felületen kell, hogy legyen 2 beviteli mező (form_textfield), az egyiken névre a másikon mellékre lehessen keresni. Kell még egy legördülő menü (form_select), ahol az osztályokra lehet keresni. Kell még egy check box, ahol be lehet jelölni, hogy a nevekhez tartozó képeket is szeretnéd e a táblázatban látni, vagy sem. (screenshotot tudok küldeni).
Végül is ennyi, plusz még két algoritmus amit elküldök ha vállaljátok. Az egyik a mellékből számítja ki a városi telefon előtagot, a másik azonosító alapján nevesíti az épületet.

üdv

0
0
Illyés Edit képe

Engem nem érdekel a dolog, de szerintem egyszerűen be kell pakolni az anyagot Drupal alá (+CCK, Views). Az "egyszerűen" persze nem azt jelenti, hogy gyorsan megvan. Nekem gyakorlatilag egy teljes napom rámenne, pedig csináltam már ilyet. Nálam 20 ezer Ft-tól északra lenne az ár, smink nélkül, számlával. Lehet, hogy komoly fejlesztői gyakorlattal rendelkező egyén gyorsabban megcsinálja, de nála meg az óradíj magasabb... Tehát átgondolnám azt a 10-es számot.

0
0
modulátor képe

Saját zsebből fizetem, ha több akkor nekem kell megcsinálni..

0
0
modulátor képe

Mennyire lenne északra 20 E től?

0
0
Illyés Edit képe

Meddig jutottál? Mi okozza a gondot?

0
0
modulátor képe

Rendes vagy, hogy segíteni próbálsz, 2 éve nem programozom, és vissza kéne zökkennem:

A konkrét probléma, hogy nem találja a form_textfield()-et, ami jogos, mert 4.7-be már nincs is. Attól, félek, hogy ha ezt kijavítom a jönni fog a többi grafikus elem, majd tömbkezelés aztán a pager. Gyakorlatilag az egész program.

Komolyan utána kéne olvasnom, de nincs időm rá, ezért gondoltam, hogy megfizetek valakit.

0
0
Illyés Edit képe

Én előbb a kiegészítő modulokat nézném meg, mielőtt nekiállok formokat programozni. A funkcionalitás, amit korábban nagy vonalakban leírtál, valószínűleg összehozható kattintós felületen is kiegészítő modulokkal: Views, CCK, Usernode, Node Profile.

Sokszor tényleg egyszerűbb egy kisebb saját modult fejleszteni, mint több kiegészítőt beüzemelni és karbantartani — de ha nincs időd utána olvasni, akkor marad a kiegészítőkkel a legós megoldás.

0
0
modulátor képe

Az eredményt elírom.

kösz

0
0
modulátor képe

Javíts ki, ha tévedek, de a View csak meghatározott objektumok (Book, Comment, Node, stb..), meghatározott tulajdonságait képes megjeleníteni. Így a Drupal adatbázis alá létrehozott személyek, és osztályok táblát nem.

Ezt az Usernode modullal azért nem lehet kiküszöbölni, mert akkor minden felhasználót regisztrálni kellene. (Cégünknél a felhasználók 90%-a nem regisztrált.)

Láttam, hogy kódokat is lehet importálni a Viewbe, tehát elképzelehtő, hogy így megoldható, a személyek tábla listázása. De felmerül a kérdés, hogy a -névre, mellékre, osztályra- keresési funkciót, és a képmegjelenítést, hogyan tudnám belerakni?

0
0
Illyés Edit képe

A személyeket mindenképpen "regisztrálni" kell (adataikat be kell vinni a Drupal adatbázisba). Ez lenne az egésznek az értelme, ugye...:)

A Views valóban csak node-okat és kapcsolt miegymásokat (kommentár, fájl) listáz, ezért előbb a regisztrált felhasználókból is node-okat kell csinálni. Ezért van szükség a Usernode modulra. Miután ez megtörtént, ugyanúgy listázhatod a felhasználókat is, mint a sima node-okat, pl. kategóriák (osztály, részleg) alapján, listába, táblázatba, vagy ahogy tetszik. A felhasználónak is megadhatod ezt a lehetőséget azzal, hogy bekapcsolod a Views által előállított nézetben az "Exposed filters" opciót.

A keresési funkciók be vannak építve a Drupalba. Felhasználók keresése név alapján:

http://www.akarmi.hu/search/user/Gipsz+Jakab

Felhasználók keresése bizonyos tartalomtípusban (type=story) és kategóriában (tid=36, mondjuk ez az értékesítési osztály):

http://www.valami.hu/search/node/Gipsz+OR+Jakab+type%3Astory+category%3A36

A Node Profile modullal elvileg (nem próbáltam) a regisztráció során kitöltött profil mezők változnak normál CCK mezőkké, ami Views-zal további szortírozási lehetőségeket nyújt (a Fields űrlapon a "Sortable" opció).

A kép megjelenítést a sminkben tudod szabályozni: Theming specific node (content) types.

<?php if ($picture) {
    print $picture;
  } ?>

Nem mondtam, hogy triviális a feladat, csak azt, hogy megoldható. Mire a végére érsz, nagyjából megtanultad a Drupal használatát...:)

0
0
a képe

A személyek regisztrációja nem oldható meg manuálisan, mert kb 300-400 ember dolgozik itt, és technikai telefonszámok is vannak (porta, szerverszoba, tárgyaló, stb..). Ennek kiváltására hoztam létre a személyek táblát, ahol név, mellék, beosztás, osztáy mezők vannak. Ez utólag már valóban nem tűnik jó ötletnek, de ebből tudok kiindulni.
Arra gondolok, hogy ha ebből lehetne egy scriptel importálni az adatokat, hagyományos drupal userré, az lehetne az első lépés. Tegyük fel mindenki kap egy standard jelszót. A created, access, login mezőkben lévő timestampok viszont okozhatznak gondot, ha mindenkinél ugyanaz. A data mezőben pedig nem is tudom, hogy mi van. Szóval ez sem egyszerű. (Nekem)

Csak ha ez megoldható, akkor lehet továbblépni az Általad leírtak alapján, de azt hiszem már evvel is kezdek a korlátaimba ütközni:(

Felveszem a kapcsolatot a cégeddel, és meglátjuk érdemes e erőlködnöm,
egyébként kösz az ötleteket lehet, hogy szükség lesz rá.

0
0
Illyés Edit képe

Off: azért próbálok itt ötleteket adni, mert behavazottság okán most kb. 1 hónapig nem vállalok újabb megbízást — és úgy látom, senki nem ugrott a mézespálinkás ajánlatra :)

Vissza a tárgyra:

Drupal usereket alighanem a user_save() függvénnyel tudsz tömegesen létrehozni. A timestampok nem okoznak gondot. Miért ne lehetne mindenkinél ugyanaz? Ezzel szemben a tárgyalónak és a portásfülkének tényleg nem lenne elegáns dolog felhasználói jogokat adni :)

Ha a felhasználók létrehozása utat választod, akkor itt egy hasznos szál sok linkkel.

Ellenkező esetben viszont létrehozol egy CCK tartalomtípust mondjuk 'telefon' néven, az alábbi mezőkkel:

Név: node címe
Fotó: image field
Mellék: text field
Beosztás: text field (vagy kategória, ha ez sarkosan van kiosztva a cégnél)
Osztály: text field (vagy kategória)

És Views-zal listákat készítesz igény szerint. Megmondod neki, hogy table view-t készítsen, és a Név (Node:Title), Mellék, Osztály mezőkre tegye "sortable", azaz rendezhetővé a nézetet.

A beépített Részletes keresőben a felhasználók bejelölhetik, hogy milyen tartalomtípusban kívánnak keresni (esetünkben ez 'telefon'). Ha ez nem elég kényelmes és a Views által generált oldalakra szeretnél egy csak a 'telefon' típusban kereső űrlapot, akkor bele kell egy kicsit mélyedni az API-ba. Pár hónapja valahol olvastam egy szálat arról, hogy kellene a CCK-ba beépített keresőmotor, de most nem találom. Kulcsszavak: "custom search CCK", vagy valami hasonló.

0
0